${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: חלה מהודרת של ארז קומרובסקי

מתכון לחלה מהודרת של שף ארז קומרובסקי שמתאימה לכל ימות השבוע, מראשון ועד לשבת

תגובות

השף ארז קומרובסקי מוכר לרוב מרשת לחם ארז שעמד בראשה בעבר, ומבית ספר לבישול גלילי אותו והא מנהל בשנים האחרונות. בבית הספר מלמד קומרובסקי את רזי הבישול והאפיייה עם טאבון, שנבנה מבוץ וקש בשיטה עתיקה. בין היתר, הוציא קומרובסקי ספרי בישול והנחה תוכניות בישול בערוץ 10. » אוסובוקו עגל ממסעדת בויה» אלפחורס ללא סוכר של קרין גורן» עוגיות יויו של אבי לויארז קומרובסקי על המתכון: "המתכון הוא ווריאציה של המתכון הקלאסי שירשתי מסבתי. בשעתו, עשינו מאות אלפי חלות במהלך שנותיי במאפייה. החלה מתוקה, אבל לא מתוקה מידי. החלה עשירה כקורח ולא בחמאה, אלא דווקא בשמן חמניות לא מזוכך, שמגיע מרוסיה וטעמו מגלם את הבישול והעשייה המזרח אירופאית".טעמים של מזרח אירופה. ארז קומרובסקי (צילום: עודד מרום)חלה מהודרת

באדיבות השף ארז קומרובסקי ל'סוגת'מצרכים: 1 ק"ג קמח חלה מהודר "סוגת"½ כוס סוכר דמררה "סוגת"40 גרם שמרים טריים2 ביצים1/2 כוס שמן חמניות לא מזוכך 1/4 2 – 1/2 2 כוסות מים מינרליים בטמפרטורת החדר 1 כף מלח ים עדין "סוגת"לציפוי: 1 חלמון ביצה, טרוף עם מעט מים 3 כפות זרעי חמנית3 כפות זרעי שומשום

אופן הכנה:1. מערבבים את הקמח והסוכר בקערה גדולה. מפוררים את השמרים לתוך הקמח. מוסיפים את הביצים, השמן והמים ולשים בידיים עד שהבצק מתאחד. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי.2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה ורבע בטמפרטורת החדר.3. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מניחים אותם על משטח עבודה מקומח ומתפיחים כ-10 דקות נוספות.4. יוצרים מכל כדור צורת נקניק. קולעים כל 3 נקניקים לצמה. מניחים את הצמות הקלועות על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה מקומח. מברישים אותן בחלמון המעורבב עם מעט מים וזורים את זרעי החמנית ואת השומשום. מכסים את התבנית ומתפיחים כשעה נוספת.5. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור וזורקים על תחתית התנור כמה קוביות קרח כדי ליצור בו לחות. אופים כ-35 דקות או עד שהחלות שחומות היטב. מצננים על רשת.*המלצה - שמן חמניות לא מזוכך מופק בכבישה קרה ויש לו טעם מובהק של גרעיני חמניות. אפשר למצוא אותו בקלות רבה בחנויות טבע או במעדניות רוסיות, ומחירו דומה לזה של שמן מזוכך.חלה מהודרת - לגרסת הדפסהטובה לכל השבוע. חלה מהודרת (צילום: דן פרץ)

*#