מתכונשף: חלה מהודרת של ארז קומרובסקי

מתכון לחלה מהודרת של שף ארז קומרובסקי שמתאימה לכל ימות השבוע, מראשון ועד לשבת

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

השף ארז קומרובסקי מוכר לרוב מרשת לחם ארז שעמד בראשה בעבר, ומ אותו והא מנהל בשנים האחרונות. בבית הספר מלמד קומרובסקי את רזי הבישול והאפיייה עם טאבון, שנבנה מבוץ וקש בשיטה עתיקה. בין היתר, הוציא קומרובסקי ספרי בישול והנחה תוכניות בישול בערוץ 10.

»
»
»

ארז קומרובסקי על המתכון: "המתכון הוא ווריאציה של המתכון הקלאסי שירשתי מסבתי. בשעתו, עשינו מאות אלפי חלות במהלך שנותיי במאפייה. החלה מתוקה, אבל לא מתוקה מידי. החלה עשירה כקורח ולא בחמאה, אלא דווקא בשמן חמניות לא מזוכך, שמגיע מרוסיה וטעמו מגלם את הבישול והעשייה המזרח אירופאית".

חלה מהודרת של השף ארז קומרובסקי

חומרים: 

1 ק"ג קמח חלה מהודר
½ כוס סוכר דמררה "סוגת"
40 גרם שמרים טריים
2 ביצים
1/2 כוס שמן חמניות לא מזוכך 
1/4 2 – 1/2 2 כוסות מים מינרליים בטמפרטורת החדר
1 כף מלח ים עדין

לציפוי: 

1 חלמון ביצה טרוף עם מעט מים
3 כפות זרעי חמנית
3 כפות זרעי שומשום

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח והסוכר בקערה גדולה. מפוררים את השמרים לתוך הקמח. מוסיפים את הביצים, השמן והמים ולשים בידיים עד שהבצק מתאחד. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי.

מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה ורבע בטמפרטורת החדר.3. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מניחים אותם על משטח עבודה מקומח ומתפיחים כ-10 דקות נוספות.

יוצרים מכל כדור צורת נקניק. קולעים כל 3 נקניקים לצמה. מניחים את הצמות הקלועות על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה מקומח. מברישים אותן בחלמון המעורבב עם מעט מים וזורים את זרעי החמנית ואת השומשום. מכסים את התבנית ומתפיחים כשעה נוספת.

בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור וזורקים על תחתית התנור כמה קוביות קרח כדי ליצור בו לחות. אופים כ-35 דקות או עד שהחלות שחומות היטב. מצננים על רשת.

*המלצה - שמן חמניות לא מזוכך מופק בכבישה קרה ויש לו טעם מובהק של גרעיני חמניות. אפשר למצוא אותו בקלות רבה בחנויות טבע או במעדניות רוסיות, ומחירו דומה לזה של שמן מזוכך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ