מתכונשף: מוסחאן של מסעדת אלבאבור

לקראת חודש הראמאדן, שף חוסאם עבאס ממסעדת אלבאבור מציג מתכון למוסחאן, מנה חגיגית לשבירת הצום

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

ביום שישי, 20.7, יחלו המוסלמים לציין את חודש הרמדאן. בהתאם למסורת המוסלמית, חודש הרמדאן הוא חודש של אירוח משפחות ומכרים וקירוב לבבות. סעודת שבירת הצום החגיגית היא כלי לגישור על פערים דרך האוכל והזדמנות להיחשף לתרבות הקולינרית הערבית בשיאה, שכן האפטאר הוא תצוגת תכלית של המטבח הערבי. - לשעות פעילות ולכל הפרטים»  » »

» - לכל המתכונים של השפים הגדולים והמסעדות הידועות

השף חוסאם עבאס ממסעדות אלבאבור מגיש את אחת המנות המזוהות עם המטבח הערבי בכלל ובתקופת הרמדאן בפרט - המוסחאן, עוף צלוי על פיתה. חודש של קירוב לבבות. חוסאם עבאס (צילום: דניאל בר און)מוסחאן - עוף צלוי על פיתה מצרכים ל 4-6 מנות:2 עופות (1 ק"ג האחד)2 כוסות שמן זית1/2 כוס צנובר1 ק"ג בצל חתוך לקוביות1 כפית מלח1 כפית פלפל שחור1/2 כפית הל טחון1 כפית אגוז מוסקט500 גרם בשר כבש טחון גס2 פיתות עיראקיות4 כפות סומאק

אופן ההכנה:1. מחממים במחבת כוס שמן זית ומטגנים את הצנוברים עד שיזהיבו. מוציאים מיד ומסננים.2. מוסיפים למחבת את הבצל ומאדים באותו שמן עד שהוא מתחיל להזהיב. מעבירים לצלחת בכף מחוררת.3. חותכים כל עוף לארבע יחידות. מנקים מבפנים ומבחוץ, וממליחים ומפלפלים. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.4. במחבת גדולה ועמוקה מחממים את יתרת שמן הזית ומטגנים את נתחי העוף עד שמשחימים. מוסיפים את ההל והמוסקט ומעבירים לצלחת.5. מוסיפים למחבת שהעוף טוגן בה את שמן הטיגון של הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון, ממליחים ומפלפלים ומטגנים את הבשר עד שישחים. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים יחד ומסירים מהאש6. מורחים חצי מהבצל המטוגן על פיתה ומניחים מעל ארבעה נתחי עוף. מעל העוף מפזרים כף או שתיים מתערובת הבשר וזורים מעל כף סומאק7. אופים למשך 15 דקות עד שהעוף שחום ויפה. - לגרסת הדפסהבסוף של יום. מוסחאן של אלבאבור (צילום: בועז לביא)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ