${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: אוסובוקו עגל ממסעדת בויה

לכבוד מזג האוויר שמתקרר, שף עופר אבגיל ממסעדת בויה חולק מתכון לתבשיל אוסובוקו עגל ארומטי במיוחד

תגובות

עופר אבגיל הוא שף של מסעדת בויה מיום פתיחתה, לפני 11 שנים בדיוק(המסעדה חוגגת בדיוק בימים אלו את יום הולדה). במסעדה בחר עופר לבסס מנות רבות על צלייה ישירה באש הטאבון, מה שמקנה מרקם ייחודי לדגים, לירקות ולפיצות. לאחרונה עברה המסעדה שיפוץ ומתיחת פנים על ידי המעצב גד הלפרין.» בויה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» בויה: המנה הכי טעימה היא אווירה טובה» אלפחורס ללא סוכר של קרין גורן» עוגיות יויו של אבי לוי» קראמבל תאנים ממסעדת סרדיניהעופר אבגיל על המתכון אוסובוקו עגל: "בחרתי במתכון שאהוב עליי במיוחד. הוא מאוד מתאים לחורף שמתקרב אלינו בצעדי ענק , וגם לתקופה הכלכלית כי מדובר בחומרי גלם לא יקרים יחסית, איכותיים וטריים שנותנים תוצאה מדהימה של מנה מזינה ומרשימה מאוד. אופן ההכנה די פשוט והניחוח שהתבשיל הזה מפיץ לא משאיר אף אדם אדיש."מתוחה ומשופצת. מסעדת בויה (צילום: אבי דואק)אוסובוקו עגל

מצרכים: אוסובוקו עגל 1.2 קילו מוחלק ל-4 על העצם2 גזרים קלופים חתוכים גס1 שורש סלרי קלוף חתוך גס1 כרישה חתוכה גס2 בצל לבן חתוך גס1 ראש שום חצויחצי כוס קמח לבן2 כוסות יין אדום2 ליטר מיםשמן זיתצרור טימיןצרור בזיליקוםמלח, פלפלכוס אורז לבןצרור כוסברה קצוצה2-3 עלי דפנה 3 יחידות פלפל אנגלי2-3 תרמילי הל ירוק2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:1. מחממים מחבת כבדה במעט שמן זית. מקמחים את הבשר ומטגנים עד השחמה משני הצדדים.2. בסיר רחב ללא ידיות פלסטיק מאדים את ירקות השורש, מוסיפים את הבשר ומכסים ביין ובמים מעל גובה הבשר. מביאים לרתיחה מוסיפים טימין ובזיליקום ומתבלים במלח ופלפל.3. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל180 מעלו לשעתיים וחצי.4. מכינים בנפרד כוס אורז לבן: בסיר קטן מאדים את האורז עם מעט שמן זית, מוסיפים כוסברה קצוצה, עלי דפנה, יחידות פלפל אנגלי, תרמילים של הל ירוק - מוסיפים שתי כוסות מים רותחים (מוסיפים מלח למים הרותחים לפי הטעם), מורדים את האש, ומבשלים 18 דקות על אש קטנה.5. אחרי שהמנה מוכנה מומלץ להעביר לקדירת ברזל או חמר. מסדרים את האורז בתחתית, ממעל את הירקות עם האורז ומשלימים רבע שעה של חימום בתנור בחום של 180 מעלות.אוסובוקו עגל - לגרסת הדפסה

לעונה הקרירה. אוסובוקו עגל של בויה (צילום: איציאל ציון)

*#