${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל בעמידה: בין שתי ערים

על הגבול הדק והכמעט לא-קיים שבין רמת גן לגבעתיים תוכלו למצוא שני מוסדות וותיקים שיבטיחו שלא תחזרו הביתה רעבים

תגובות

בגדול, יש להודות, לא קשה לאכול בעמידה בתל אביב. גם במרכז העיר, בטח ובטח שבדרומה וביפו, יש לא מעט דוכני אוכל. חלקם אותנטיים וותיקים, רובם גרסאות מודרניות של אוכל רחוב, ואין רעב שכל אלו לא יוכלו להשביע. ובכל זאת, כשחושבים תל אביב חושבים מסעדות. עם מארחת, וסכו"ם, ומנה ראשונה, ועיקרית, וקינוח. ככה זה.» בונז'ור פיצה פינו» בפינה הכי שווה בתל אביב» פנינת השווארמה הבנאליתבערי הלוויין של תל אביב הסיפור קצת הפוך. מסעדות יש קצת (בשבילן קופצים לתל אביב), ואילו דוכני אוכל יש למכביר: שווארמיות, פלאפליות, פיצריות, שיפודיות ועוד ועוד ועוד. הטובים שבהם, אגב, זוכים לתהילה ארוכת שנים לא רק מצד תושבי הערים שבהן הם נמצאים, אלא גם בקרב הצעירים שגדלו שם וכיום חיים בתל אביב אבל עדיין שומרים אמונים לדוכני האוכל של ילדותם.

וכיוון שכל מדור האוכל יוצא להרפתקאות קולינריות מחוץ לעיר, קפץ המדור על ההזדמנות לשוב לכור מחצבתו, לשתי קלאסיקות ששוכנות אחת מול השנייה - כל אחת בעיר משלה.גבעתיים לגבעתיימים. פלאפל התאומים (צילום: ערן לאור)

הוא פתח בפלאפל התאומים הוותיק, שנמצא שם ליד בניין השק"ם הישן של גבעתיים מאז שהמדור זוכר את עצמו, וגם הרבה לפני. מאחורי הוויטרינה השקופה (והבסיסית - אין תוספות יוצאות דופן בפלאפל הזה) עמדו כמו תמיד צמד התאומים והטיסו כדורים חמים לתוך פיתות. כדי לשמור תיאבון למה שיבוא אחר כך, לקח המדור רק חצי מנה (8 שקלים). כפי שציין בעבר, הוא לא חובב פלאפל גדול והוא אף גורס שבתכלס אין הרבה הבדל בין פלאפל כזה או אחר. עם זאת, זה של התאומים היה מעולה. כמות גדולה מאוד של כדורים רותחים, בהירים, צהובים ורכים מטריות, במה שבקלות היה יכול להיחשב במקומות אחרים כמנה שלמה. טיפה עמבה וחריף נתנו את הטאץ' הנוסף והמתבקש.

מעבר לכביש - עיר אחרת. יש שיטענו שההבדל בין גבעתיים ורמת גן הוא רק מוצאם של הזקנים שבהן (אשכנזים ועירקים, בהתאמה), אבל צריך לגדול באחת מהן בשביל להבין את הניואנסים השונים לעומקם. ושם, 60 מטר מפלאפל התאומים, שוכנת אחת השיפודיות הטובות באזור המרכז ואחת האהובות על המדור אי פעם: שיפודי סמי ובניו. בסיקסטיז הם עוד עבדו בשכונת התקוה, אבל ב־20 השנה האחרונות הם יושבים על הצומת של כצנלסון־שדרות ירושלים־בן גוריון ומאכילים את כל האזור.

היתרון הגדול והחד משמעי של סמי ובניו הוא הלאפות, שנאפות על המקום בטאבון. רק אוהבי שיפודים יודעים איזה הבדל עצום יש בין לאפה טרייה וחמה שיצאה הרגע מתנור ובין לאפה שהגיעה ממקום אחר והמתינה, לעתים יום שלם, בשביל שיכניסו לתוכה משהו. המדור אמנם היה אחרי קצת פלאפל, אבל הוא לא היה יכול להרשות לעצמו לוותר על התענוג והזמין לאפה עם קבב ושקדים (53 שקל; לא זול, אבל סביר, השקדים כרגיל מייקרים את העסק). הקבב העירקי היה מעולה: דחוס, עסיסי, עם מעט בצל ובלי פטרוזיליה; השקדים היו מהטובים שאכל המדור בשנה האחרונה – נימוחים, עם איזון מושלם בין פריכות ושמנוניות וללא תיבול מיותר נוסף. הצ'יפס היה עבה ושמן, כמתחייב בשיפודיות שכאלה. יופי של לאפה.

מהביקור הזה יצא המדור מרוצה בכל נשמתו ומפוצץ עד לקצה קיבתו, מודה בינו לבין עצמו שיש כמה דברים שעדיין קשה למצוא בתל אביב.פלאפל התאומים - בן גוריון 184, גבעתייםפתוח: א'-ה' 21:00-10:00שיפודי סמי ובניו - בן גוריון 173, רמת גןפתוח: א'-ה' 24:00-11:30, ו' 15:00-11:30

*#