${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אושפיזין עילאין: אמילי גולדברג מארחת בסוכה

שפית אמילי גולדברג ממסעדה מונטיפיורי שבע בוחרת לארח בחומת דוד את אחד השפים הטובים בעולם

תגובות

חג סוכות ידוע גם במנהג האושפיזין. על פי הקבלה, נשמותיהם של שבעה מאבות העם היהודי באים להתארח בסוכות של בני ישראל. אנחנו לא הצלחנו למצוא כאלה שישתפו איתנו פעולה, אז עשינו טוויסט קולינרי והצענו לשבעה שפים ואנשי אוכל להזמין את מי שירצו לאירוח בסוכה שלהם ולבשל עבורם. סוכות 2012 - לכל הפרטיםאיפה אוכלים בסוכות?» אביב משה מארח את גלעד שליט» גולן גורפינקל מארח את איתי אנגל» בן עמי מארח את קובי אפללואמילי גולדברג, בעלים ושפית של מסעדת מונטיפיורי שבע הייתה מזמינה לסוכה את השף רנה רדזפי ממסעדת נומה: "הייתי מזמינה לסוכה שלי את רדזפי ומבשלת לו ארוחה ים תיכונית אמיתית. רנה הוא שף מוביל והמסעדה שלו נחשבת לטובה ביותר בעולם. הוא נראה לי איש מיוחד ושף שהייתי רוצה לקבל ממנו ביקורת - דמות ברמה מקצועית גבוהה, שמעבירה ביקורת עם הכוונה ועצות. מעניין אותי לשמוע את דעתו על האוכל שלנו. בנוסף, הוא מגדל חומרי גלם טריים וקוטף את הירקות שלו, וגם אנחנו מציעים מטבח שוק.

את הסוכה הייתי מקימה בחומת דוד שבירושלים. למרות שהמסעדה שלנו נמצאת בתל אביב ואני הכי תל אביבית שיש, בירושלים יש משהו שמשקף את המזרח ואת המערב. את המיקום הספציפי הזה בחרתי כי מהחומה אפשר להשקיף על כל העיר.

הייתי מכינה הרבה מנות על בסיס של שמן זית, עגבניות ושום, ודגים ים תיכוניים, שבקופנהגן הם מיובאים. הייתי משלבת גם את הבמיה, הלוביה והארטישוק הירושלמי - שבדנמרק וודאי נפוצים פחות, והוא בטח היה מוצא להם שימוש מיוחד ומצוין. לצד המנות הייתי מגישה לו יינות ישראלים טובים ולמנה אחרונה הייתי מגישה לו בוואריית תותים עם קדאיף, או בעצם כל מנה שהיה בוחר."

ולקינוח - מה שתרצה. אמילי גולדברג ורנה רדזפי (צילום: נועם בן אהרון, AP)שקדי עגל צרובים על פולנטה רכה, יוגורט, במיה, תירס וכרובית

מצרכים: לפולנטה250 מ"ל חלב250 מ"ל מים25 גרם חמאה1 גרם פלפל לבן טחון4.5 גרם מלח125 גרם קמח תירס50 גרם גבינת פרמזן מגורדת50 גרם גרגירי תירס טרילשקדי עגל20 גרם חמאה3 כפות שמן זית150 גרם כרוביתחופן במיה נקיה (לקטום את העוקץ)1 קלח תירס, פרוס לפרוסות של 2 ס"מ300 גרם שקדי עגלקורט פלפל שחור גרוסקורט מלח

100 מ"ל יוגורט עזים

אופן ההכנה:1. מבשלים בסיר את כל החלב והמים ומביאים לרתיחה.2. מוסיפים חמאה ותבלינים. 3. מנמיכים את האש ובהדרגה מוסיפים את קמח התירס, תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק (שלא ישארו גושים).4. מוסיפים את הפרמזן וגרגירי התירס ומערבבים היטב.5. מכינים את שקדי העגל: מוסיפים למחבת שחוממה מראש, על אש בינונית: חמאה, שמן זית, פרחי כרובית, במיה ותירס. 6. מוסיפים את שקדי העגל ומקפיצים את הכל יחד עד ששקדי העגל מפרישים את השומן, הופכים להיות קריספים ומקבלים צבע זהוב. 7. מוסיפים את הפלפל השחור והמלח.8. מגישים את המנה: פותחים את הפולנטה על צלחת (כמו חומוס), שמים יוגורט במרכז ומוסיפים מעל את כל שאר המרכיבים מהמחבת.שקדי עגל צרובים על פולנטה רכה - לגרסת הדפסהמה רנה היה אומר? שקדי עגל על פולנטה מונטיפיורי שבע (צילום: נועם בן אהרון)

*#