אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אושפיזין עילאין: בן עמי ברתיני שביט מארח בסוכה

הקונדיטור המוכר בחר לארח בסוכה שלו את אחד האנשים שעושים לו הכי טוב על הבוקר: קובי אפללו

תגובות

חג סוכות ידוע גם במנהג האושפיזין. על פי הקבלה, נשמותיהם של שבעה מאבות העם היהודי באים להתארח בסוכות של בני ישראל. אנחנו לא הצלחנו למצוא כאלה שישתפו איתנו פעולה, אז עשינו טוויסט קולינרי והצענו לשבעה שפים ואנשי אוכל להזמין את מי שירצו לאירוח בסוכה שלהם ולבשל עבורם.סוכות 2012 - לכל האירועים והפרטיםאיפה אוכלים בסוכות?» אביב משה מארח את גלעד שליט» השפים של ברטי מארחים את שמעון פרסהקונדיטור בן עמי ברתיני שביט, הבעלים של רשת קונדיטוריות בן עמי מזמין לסוכתו את הזמר קובי אפללו.

"הוא 'בא מן השתיקה' בשנת 2006 ומאז הפך לאחד הזמרים והיוצרים המוערכים בישראל. בשעות הבוקר המוקדמות, בדרכי מביתי בכפר ויתקין לקונדיטוריה, אני נוהג להאזין באופן קבוע לשיריו ומגלה כל פעם מחדש את הכישרון המוזיקלי היוצא דופן הטמון בו. אפללו מביא קול צלול ורך, משלב פשטות ונשמה ובאמצעותם הוא יודע לשדר בשיריו סקאלה רחבה של אמירות - רומנטי, נוגה, אקוסטי, רוחני וגם מחאתי".

"בעידן בו תוכניות ריאליטי מנפיקות כוכבי אינסטנט בין לילה ומדלגות על תהליך ההתבגרות וההבשלה, אפללו עמל עשר שנים עד שהצליח לחדור לתודעת הקהל והוא הוכחה לכך שהצלחה אינה באה בקלות, אבל אם אתה טוב ובעל יכולות - ההתמדה משתלמת".  

"ברוח החג, בחרתי להכין לקובי אפללו קראנץ תמרים, דבש ותפוחים. עוגת שמרים מסמלת עבורי את הבית ומזכירה לי את ילדותי והניחוחות שהיו עולים מהתנור הגדול שבמאפיית המושב. אך סימלי לכבד את האושפיזין הבאים להתארח בסוכתך במאפה שמסמל עבורך את הבית. חג שמח לקובי אפללו ולכולנו".חג שמח לקובי אפללו:

לבצק:500 גרם קמח (½ 3 כוסות) 10 גרם מלח (2 כפיות)100 גרם סוכר (½ כוס) 4 ביצים120 מ"ל חלב (1/2 כוס)25 גרם שמרים טריים (½ שקית שמרית או ½ קובייה) קליפה מגורדת מ-1/2 לימון300 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות (½ 1 חבילות)למלית:200 גר' ממרח תמרים מעורבבים עם שלוש כפות דבש1 תפוח קלוף חתוך לקוביות

אופן ההכנה: 1. מכינים את הבצק ומתפיחים:במיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, מלח, סוכר, ביצים, חלב, שמרים וקליפת לימון במשך כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק.2. ממשיכים לעבד ותוך כדי מוסיפים לבצק חמאה בהדרגה (בכל פעם מוסיפים 3-2 קוביות קטנות, מחכים עד שהכמות נטמעת לגמרי בבצק ורק אז ממשיכים). מעבדים עוד 5 דקות. הבצק שמתקבל נראה נוזלי למדי וזה בסדר, הוא יתייצב בקירור.3. עוטפים את קערת הבצק ומעבירים למקרר ללילה (הבצק יתייצב וגם יתפח מעט). 4. מערבבים את חומרי המלית ולארח מכן מורחים את הבצק במלית. מגלגלים את המלבן לרוחב, כך שתיווצר רולדה ארוכה. 5. משטחים כל רולדה מעט בידיים לצורת מלבן לא עבה. חותכים כל מלבן שנוצר לאורכו, לשתי רצועות. 6. קולעים צמה משתי הרצועות: מתחילים מהאמצע וקולעים לכיוון אחד, כשכל רצועה מועברת פעם מעל ופעם מתחת לרצועה השנייה. חוזרים לאמצע וקולעים באותו האופן לכיוון השני. מהדקים כל אחד מקצות הצמה ומעבירים לתבנית אינגליש קייק חד פעמית, כשהמילוי מופנה כלפי מעלה. 7. מכסים ומניחים להתפחה, עד שהבצק אוורירי והעוגות עולות מעט בגובהן מעל שולי התבנית8. אופים בחום 165 מעלות למשך 25-30 דקות ומגישים. קראנץ' תמרים, דבש ותפוחים של בן עמי - לגרסת הדפסהמיוחד לקובי. קראנץ' תפוחים ותמרים של בן עמי (צילום: דניאל לילה)

*#