${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אושפיזין עילאין: השפים של ברטי מארחים בסוכה

רועי ענתבי ואור ברי מכוונים גבוהה ובוחרים לארח את נשיא המדינה בסוכה שלהם לארוחת שחיתות

תגובות

חג סוכות ידוע גם במנהג האושפיזין. על פי הקבלה, נשמותיהם של שבעה מאבות העם היהודי באים להתארח בסוכות של בני ישראל. אנחנו לא הצלחנו למצוא כאלה שישתפו איתנו פעולה, אז עשינו טוויסט קולינרי והצענו לשבעה שפים ואנשי אוכל להזמין את מי שירצו לאירוח בסוכה שלהם ולבשל עבורם. סוכות 2012 - לכל הפרטיםאיפה אוכלים בסוכות?» אביב משה מארח את גלעד שליט» גולן גורפינקל מארח את איתי אנגלהשף אור ברי והשף רועי ענתבי ממסעדת ברטי היו רוצים לבשל לשמעון פרס.אור : "היינו מבשלים לו ארוחה של מה של ממולאים ברוח מזרח תיכון חדש, עם השפעות מכל שכנינו באינטרפרטציה מקומית שלנו. הנשיא הוא איש מרתק בענינו והיינו שמחים לשבת איתו לארוחה כזו שגם מלווה ביינות ישראלים ואולי אם היה אפשרי גם איזה יין של יקב שאטו מוסר הלבנוני ולשמוע סיפורים ממנו. נראה לנו שכל נושא שיבחר יהיה מרתק. היינו מכינים לו נתח קצבים עם בצל ממולא באורז ועגבניות , סילאן ולימון (מתכון מצורף), יחד עם מנות כמו: כרוב ערבי כבוש ממולא בטרטר דג ים, עלי גפן ממולאים בבשר טלה על יוגורט יווני וירוקים צלויים, קישוא ממולא בפריקי ועשבי תיבול, ברוטב עגבניות עם יוגורט וטחינה גולמית ועוד." מזמינים את פרס. מימין: רועי ענתבי, אורי ברי וישי מלכוב (צילום: מור סגל)נתח קצבים עם בצל ממולא באורז ועגבניות, סילאן ולימון  מצרכים: 4 נתחים של נתח קצבים במשקל 180 גרם8 בצלים לבנים גדוליםצרור פטרוזיליה קצוץ1 כוס אורז בסמטיעגבנייה קצוצה דקסילאןמיץ לימון טבעימלח דק, מלח לימון, סוכר ופלפל שחוראופן הכנה:1. חורצים את הבצלים עד לליבה (שומרים על השורש) ומבשלים בסיר עם מים על להבה נמוכה (כדי לשמור על צורתו של הבצל) עד שהבצלים מתרככים מעט, בין 30-40 דקות, בהתאם לגודלם.2. לאחר שהבצלים התרככו, מוציאים אותם מהסיר ומניחים אותם להתקרר. לאחר מכן מפרידים את גלדי הבצל לפלחים בודדים.3. מתבלים את האורז בעגבניות, פטרוזיליה, שמן זית, מלח, מלח לימון (מעט) וסוכר. ממלאים את הבצלים במעט (!) אורז, מגלגלים את הגלדים ומהדקים.4. מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שהם משחימים, מוסיפים מעט סוכר, סילאן ומלח, מכסים במים ומבשלים כמה שעות על להבה נמוכה. כשהבצלים רכים מאזנים את הרוטב עם מעט לימון.5. את נתחי הבשר מתבלים במלח ופלפל וסוגרים במחבת חמה עם שמן זית. מידת העשייה של הבשר תלויה בעובי הנתחים.6. מניחים את הבצלים הממולאים בצלחת עם הרוטב. מניחים את נתח הקצבים ומזלפים מעט שמן זית מעל.

נתח קצבים עם בצל ממולא באורז ועגבניות, סילאן ולימון - לגרסת הדפסהלכבוד הנשיא. בצל ממולא ונתח קצבים (צילום: מאשה סקילי)

*#