מתכונשף: נתח קצבים עם בצל ממולא באורז ועגבניות, סילאן ולימון

רועי ענתבי ואור ברי מכוונים גבוהה ובוחרים לארח את נשיא המדינה בסוכה שלהם לארוחת שחיתות

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

חג סוכות ידוע גם במנהג האושפיזין. על פי הקבלה, נשמותיהם של שבעה מאבות העם היהודי באים להתארח בסוכות של בני ישראל. אנחנו לא הצלחנו למצוא כאלה שישתפו איתנו פעולה, אז עשינו טוויסט קולינרי והצענו לשבעה שפים ואנשי אוכל להזמין את מי שירצו לאירוח בסוכה שלהם ולבשל עבורם. השף אור ברי והשף רועי ענתבי ממסעדת ברטי היו רוצים לבשל לשמעון פרס.

אור : "היינו מבשלים לו ארוחה של מה של ממולאים ברוח מזרח תיכון חדש, עם השפעות מכל שכנינו באינטרפרטציה מקומית שלנו. הנשיא הוא איש מרתק בענינו והיינו שמחים לשבת איתו לארוחה כזו שגם מלווה ביינות ישראלים ואולי אם היה אפשרי גם איזה יין של יקב שאטו מוסר הלבנוני ולשמוע סיפורים ממנו. נראה לנו שכל נושא שיבחר יהיה מרתק. היינו מכינים לו נתח קצבים עם בצל ממולא באורז ועגבניות , סילאן ולימון (מתכון מצורף), יחד עם מנות כמו: כרוב ערבי כבוש ממולא בטרטר דג ים, עלי גפן ממולאים בבשר טלה על יוגורט יווני וירוקים צלויים, קישוא ממולא בפריקי ועשבי תיבול, ברוטב עגבניות עם יוגורט וטחינה גולמית ועוד."

נתח קצבים עם בצל ממולא באורז ועגבניות, סילאן ולימון

מרכיבים:

4 נתחים של נתח קצבים במשקל 180 גרם
8 בצלים לבנים גדולים
צרור פטרוזיליה קצוץ
1 כוס אורז בסמטי
עגבנייה קצוצה דקסילאן
מיץ לימון טבעי
מלח דק, מלח לימון, סוכר ופלפל שחור

אופן הכנה:

1. חורצים את הבצלים עד לליבה (שומרים על השורש) ומבשלים בסיר עם מים על להבה נמוכה (כדי לשמור על צורתו של הבצל) עד שהבצלים מתרככים מעט, בין 30-40 דקות, בהתאם לגודלם.
2. לאחר שהבצלים התרככו, מוציאים אותם מהסיר ומניחים אותם להתקרר. לאחר מכן מפרידים את גלדי הבצל לפלחים בודדים.
3. מתבלים את האורז בעגבניות, פטרוזיליה, שמן זית, מלח, מלח לימון (מעט) וסוכר. ממלאים את הבצלים במעט (!) אורז, מגלגלים את הגלדים ומהדקים.
4. מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שהם משחימים, מוסיפים מעט סוכר, סילאן ומלח, מכסים במים ומבשלים כמה שעות על להבה נמוכה. כשהבצלים רכים מאזנים את הרוטב עם מעט לימון.
5. את נתחי הבשר מתבלים במלח ופלפל וסוגרים במחבת חמה עם שמן זית. מידת העשייה של הבשר תלויה בעובי הנתחים.
6. מניחים את הבצלים הממולאים בצלחת עם הרוטב. מניחים את נתח הקצבים ומזלפים מעט שמן זית מעל.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ