אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: אלפחורס ללא סוכר של קרין גורן

בין כל ארוחות החג שמאחורינו ולפנינו, קרין גורן מגישה מתכון לעוגיות אלפחורס נימוחות ללא תוספת סוכר

תגובות

את קרין גורן ממש אין צורך להציג. כהנת המאפים ודברי המתיקה מתמחה במתכונים שנעים בין פשטות קלה להכנה למורכבות ורמת השקעה גבוהה. מה שבטוח - התוצאה תמיד מאוד מתוקה. » מתכוני שף - לכל המתכונים» עוגיות יויו של אבי לוי» טאקוס בשר של מסקל» קראמבל תאנים ממסעדת סרדיניהאחרי כל ארוחות החג של ראש השנה, ולפני ארוחות חג נוספות, קרין גורן מכינה עוגיות אלפחורס ממכרות, שנמסות בפה ונעלמות עוד לפני שמרגישים. העוגיות האלה אפילו יותר טובות מהגרסה המקבילה עם הסוכר, כי תחליף הסוכר מעניק להן מרקם עדין מאוד. ומה לגבי ריבת החלב? ריבת חלב ללא סוכר - יש כזה דבר, להשיג בכל סופר במדפי הדיאט.סודות מתוקים. קרין גורן (צילום: חיים אפריאט) עוגיות אלפחורס מופחתות סוכר

באדיבות קרין גורן לסוגתמתכון ל- 50 עוגיות מצרכים:לבצק1 כוס סוכרלוז סוגת1 1/4 כוסות קורנפלור3/4 כוס קמח עוגיות1 כפית שטוחה אבקת אפייה1/2 כפית אבקת סודה לשתייה1/4 כפית מלח150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות6 חלמונים

למלית1 כוס ריבת חלב ללא תוספת סוכר

לקישוט1 כוס קוקוס  אופן ההכנה: 1. במעבד מזון שמים תחליף סוכר, קורנפלור, קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה, מלח וקוביות חמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים לבצק אחיד.2. מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.3. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.4. אופים ב-180 מעלות 7-5 דקות בלבד, עד שהעוגיות תפוחות ומתחילות להזהיב בשוליים. מצננים.5. מכינים סנדוויצ'ים: מניחים במרכז מחצית מהעוגיות (על הצד התחתון שהיה צמוד לנייר האפייה) כפית נדיבה של ריבת חלב ללא תוספת סוכר. מצמידים לכל עוגייה את צידה התחתון של עוגייה שנייה ולוחצים מעט עד שהריבה מציצה החוצה.6. מפזרים קוקוס על צלחת שטוחה ומגלגלים כל סנדביץ' עוגיות בקוקוס (הוא יידבק לריבה וזו בדיוק הכוונה) 7. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר. טעמן של העוגיות ישתבח (בהרבה!) למחרת.

סוד מתוק: אם ריבת החלב נוקשה מדי ושוברת את העוגיות בהרכבה, מחממים אותה כמה שניות במיקרוגל, לריכוך.אלפחורס ללא תוספת סוכר של קרין גורן לסוגת - לגרסת הדפסהלא כזה חטא. אלפחורס של קרין גורן (צילום: דניאל לילה)

*#