${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכלים סרט: מתכוני מנות מתוך סרטים

מתכון לעוף מתוך "הוואלס האחרון", פאי שוקולד מלא אהבה מתוך "המלצרית", קרפצ'יו מתוך "המטבח של מרתה", וכמובן, המרטיני של ג'יימס בונד

תגובות

מי לא זוכר את הסצנה האלמותית מתוך תשעה וחצי שבועות של שכרון חושים? מיקי רורק וקים בייסינגר מאכילים אחד את השני וקושרים היטב את הקשר בין אוכל לבין אירוטיקה. ובכן, הכתבה הזו לא מחזקת את הקשר הזה, אבל היא כן עושה כבוד למנות שהופיעו בסרטים שונים ועוררו את בלוטות הטעם של הצופים. » 10 סרטי אוכל שיפתחו לכם את התיאבון סרט: הוואלס האחרון סת' רוגן מגלם את בעלה האוהב והילדותי של מישל וויליאמס, בדרמה החמוצה מתוקה של שרה פולי. כיוון שהוא מחבר ספר בישול על עוף, רק עוף, אשתו ובני משפחתם נהנים מאינספור מתכונים וצורות בישול, גם אם הם מקטרים על חוסר גיוון בחומר הגלם המרכזי.עוף 48 שעות - באדיבות שף יאיר יוספי, אלבההמתכון לוקח זמן אבל התהליכים פשוטים מאוד. צריך רק סבלנות ומד חום.מצרכים:עוף 3 ליטר מים240 גרם מלח אטלנטיקערה עם מי קרחאופן ההכנה:1. שוטפים היטב את העוף ומשרים אותו במים מעורבבים ב-240 גרם מלח ים אטלנטי. שומרים את העוף במשרה בתוך קערה במקרר למשך 12 שעות.2. מוציאים את העוף מהמשרה ומניחים אותו בקערה מלאה במי קרח למשך 20 דקות.3. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.4. מרתיחים סיר עם מים ושולקים את העוף במים הרותחים ומעבירים מיד למי קרח.5. מייבשים את העוף, ועוטפים במגבת נקייה במקרר למשך שש שעות.6. נועצים מד חום בעצם הירך של העוף ומכניסים אותו לתנור מחומם ל-60 מעלות צלסיוס עד שהמד חום מגיע ל-61 מעלות, בין 12 ל-18 שעות,תלוי בגודל העוף ובצפיפות השריר שלו.7. עוטפים את העוף במגבת נקיה ומקררים במקרר 6 שעות.8. מחממים מחבת עם שמן תירס או קנולה ומטגנים את העוף היטב מכל צדדיו. 9. מגישים עם חרדל וסלט ירוק מרענן.

בסרטה המקסים של אדריאן שלי ז"ל, מגלמת קארי ראסל מלצרית אשר אופה מאות פשטידות ועוגות, בהתאם למצבי הרוח שלה. השמות והמרכיבים יצירתיים, כמו למשל "Kick In The Pants Pie" או "I Hate My Husband Pie". אבל הכי הכי שווה, הוא כמובן "Falling in Love Chocolate Pie", אחד משיאי הסרט הנהדר הזה.פאי שוקולד של התאהבות - באדיבות מיקי שמועוגת שוקולד המאפשרת לכל אחת ואחד להכינה בבית בצורה קלה ופשוטה.  ניתן להגישה במספר תצורות מעניינות: קרה, חמה בתוספת גלידת וניל או קינמון, חמה בשילוב פירות וכו'

מצרכים לתבנית ביתית בקוטר 26 ס"מ:250 גרם שוקולד מריר250 גרם חמאה300 גרם סוכר6 ביצים 1 כפית תמצית וניל120 גרם קמח

אופן הכנה:1.ממיסים את השוקולד המריר במשך שתי דקות במיקרוגל.2. לאחר מכן ממיסים את החמאה למשך דקה במיקרוגל. יוצקים לקערת השוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.3. מקציפים את הביצים, הסוכר והווניל במהירות גבוהה במיקסר במשך ארבע דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.4. את השוקולד והחמאה מקפלים פנימה לתערובת התפוחה של הביצים המוקצפות ולאחר מכן מסננים פנימה את הקמח. ממשיכים בתנועות  קיפול בעזרת מרית עד קבלת מירקם אחיד.דגשי אפייה:1. יש לרפד בנייר אפייה את התבנית וליצוק את התערובת לתוכה.2. יש לאפות בטמפ' 180 מעלות במשך 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

דקורציה וציפויים:1. יש להמתין שהעוגה תתקרר ולהכניסה למקרר למשך שעה.2. את הציפוי מכינים באופן הבא: מחממים מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) עד כמעט רתיחה, יוצקים לתוך קערה שבתוכה 250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות ומערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת חלקה. משהים למשך 30 דקות בטמפ' החדר את הציפוי ומשתמשים בו באופן הבא:* הופכים את העוגה כך שהחלק הגבוה הופך להיות הבסיס.* מניחים אותה על גבי רשת כשמתחת ישנה תבנית אפייה.* בעזרת מצקת יוצקים את הציפוי מסביב לעוגה עד שהעוגה מכוסה בדפנות ובחלקה הגבוה.* את שארית הציפוי שבתבנית מחזירים לקערת הציפוי ושומרים במקרר.

הסרט של הבמאית הגרמניה סנדרה נטלבק משופע בצילומים מעוררי תיאבון, כנדרש מעלילה הנסובה סביב שפית המכורה לעבודתה, בגילומה של מרטינה גדק המצויינת. מבין כל המנות, המנצחת הגדולה היא מנת הקרפצ'יו המוקפדת. הסרט זכה לרימייק אמריקאי בשם "אהבה בתפריט", שלא שחזר את הקסם והייחודיות של המקור האירופאי.

קרפצ'יו - באדיבות יוסי בן אודיס, מסעדת הטרקליןמצרכים:פילה בקר טרי ומיושןמלח דק חומץ בלסמי שמן זית איכותי פסטו (לא חובה) עלי רוקט פרמזן (לא חובה)פלפל שחור גרוס ניילון נצמד

אופן הכנה:1 .פורסים את הפילה לפרוסות דקות ולהניח אותם על ניילון. 2. פורשים על פרוסות הפילה ניילון נצמד ודופקים עם פטיש שניצלים על הפילה כדי לשטח אותו כמה שאפשר. 3. מפזרים על צלחת הגשה מלח, פלפל גרוס, שמן זית וחומץ בלסמי איכותי.4. הופכים את הפילה על הצלחת ללא הניילון התחתון ומסירים את הניילון שמעל. 5. מוסיפים תיבול לפי טעם. 6. מפזרים פרמזן, רוקט ונגיעת פסטו מעל ומגישים. קרפצ'יו - לגרסת הדפסהכמו של מרתה. קרפצ'יו של טרקלין (צילום: שי בן אפריים)

בקרוב חוזר אלינו המרגל האהוב בתולדות הקולנוע - בונד. ג'יימס בונד. בגלגול הנוכחי של הסוכן החשאי מספר 007, אותו מגלם דניאל קרייג, בונד לא תמיד מתלהב ממרטיני, במיוחד לאחר שחשף את המתכון המדוייק בסרט "קזינו רויאל". אבל המסורת מחייבת - מנוער, לא מעורבב.

מצרכים: 60 מ"ל גרייגוס30 מ"ל בומביי ספייר ג'ין15 מ"ל לילא לבן (blanc lillet)אופן ההכנה: מערבבים את כל הרכיבים בשייקר ומסיימים עם טוויסט לימון / זיתיםדריי מרטיני - לגרסת הדפסהקלאב, סושיאל קלאב. דריי מרטיני (צילום: דן פרץ)

*#