שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
טלי קושניר, עכבר העיר
טלי קושניר, עכבר העיר

רגע אחרי כל ארוחות החג ורגע לפני השקט של יום כיפור, אספנו עבורכם את המלצות האוכל של סוף שבוע הקרוב. ארוחות בוקר חדשות בפורט סעיד, ארוחות גורמה במחירים נגישים בגדרה 26, וספיישל מנות חגיגיות במסעדות יונה ומנטה ריי.ערב יינות מיוחד בכתית מסורת ערבי היין של מסעדת כתית ממשיכה. הפעם יתארחו היינות של יבואנית היין "מרש" אשר מתמחה ביינות אוסטרליים וניו-זילנדיים. שף מאיר אדוני יצר שני תפריטים במיוחד לערב זה, כשאחד מהתפריטים טבעוני לחלוטין. היינות שהותאמו לתפריט כוללים גם את היקב Kalleske המיצר יינות אורגניים ברמה הגבוהה ביותר. בין המנות ששיוגשו בתפריט הרגיל: קליפת ביצה - במילוי פלאן שום ודבש, ברוסקטת חמאת שירמפס, קורמוסקי כבד אווז וכמהין (Kalleske Rosina Rose  2011); טרטר לוקוס סלעים - תרד בר, יוגורט עיזים, ארטישוק ירושלמי קונפי, זרעי עגבניות, חלמון מעושן (Astrolabe, Marlborough Sauvignon Blanc 2010); קלמארי ממולא במוח עגל ביצי לוקוס צרובות בחמאת מרווה, עדשים אורגניים בציר עגל ויין אדום (Kalleske, Merchant, C/S 2009); אנטריקוט שרולה פנקוטת תירס חלב, קרמבל לתת, ציר סרטנים ועגל (Kalleske, Greenock, Shiraz 2009) ומנות נוספות. בתפריט הטבעוני יוגשו: רביולי סלק - קרם קוקוס וקשיו, סלט אננס, לימון גראס, צילי וכוסברה(Kalleske, Rosina Rose 2011); סלט "הודי" - תפוח עץ בקארי, כרובית צלוייה, טפיוקה בליים, דלעת, במיה, קינואה שחורה וזרעי חמניות (Astrolabe Marlborough Sauvignon Blanc 2010); אספרגוס ירוק ובאק צוי - גיוזה שקופה במילוי פטריות שיטאקי ובצל ירוק, סויה, מירין ושאטה(Astrolabe, The Rocks, Pinot Gris 2008); עגבניות קיץ קונפי - שעועית לימה, רוקט, קרם חצילים, שקדים חלוטים, זיתי קלמטה, קונפי שום (Kalleske, Clarry's, Grenache-Shiraz 2010) ועוד. היכן: כתית - היכל תלמוד 4, תל אביבמתי: יום חמישי, 20.9מחיר: 495 שקלים לארוחה הרגילה, 395 שקלים לארוחה הטבעונית. המחירים כוללים את טעימת היינות המותאמים לכל מנה

יורופסקי היה מאושר. מהתפריט הטבעוני של כתית (צילום: מור סגל)

ארוחת בוקר חדשה בפורט סעיד פורט סעיד, המסעדה האחרונה של איל שני, פותחת את דלתותיה המגניבות השכם בבוקר ומציעה, החל מהשעה 09:00, ארוחות בוקר אינטימיות, לצלילי התקליטים המתנגנים במקום. ארוחת הבוקר במקום מציעה חביתת גזלן, מטיאס עם ביצה קשה, לחם עם גבינות, קרם פרש ויוגורט ועוד. היכן: פורט סעיד - הר סיני 2, תל אביבאיל שני סטייל. ארוחת בוקר פורט סעיד (צילום: יותם רונן)גורמה לכל פועל בגדרה 26 במסעדת גדרה 26 מרימים את הכפפה ומציעים ארוחת גורמה במחיר שווה לכל כיס, של 99 שקלים בלבד. התפריט יכלול את המנות הקבועות של המסעדה וגם חלק מהספיישלים היומיים המתחלפים על פי חומרי הגלם מהשוק. הארוחה תכלול מנה ראשונה, מנה עיקרית וכוס יין ותוגש עד לחודש דצמבר, בימים א'-ה' החל מהשעה 19:00. בין המנות הראשונות: סלט חיטה לימוני, עשבי תיבול וחמוציות; אנטיפסטי של ירקות עונה משוק הכרמל; אנשובי בכבישה ביתית עם פלפלים קלויים וגבינת עזים ועוד. בעיקריות: כדורי בשר שוודים, ברוטב שמנת פלפל וריבת פירות יער עם פירה; לינגוויני עם תרד, עגבניות צלויות, ריקוטה וגבינת מנצ'גו; ריזוטו פטריות, כרישה, יין לבן וגבינת מנצ'גו; פסטה פירות ים עם שרימפס וקלמרי אליו אוליו, יין לבן ועגבניות צלויות; ועוד. היכן: גדרה 26 - גדרה 26, תל אביבמתי: ימים א'-ה', החל מהשעה 19:00מחיר: 99 שקלים לסועדגורמה להמונים. גדרה 26 (צילום: בועז לביא)

שנה טובה במסעדת יונה

במסעדת יונה יציינו את תקופת החגים הקרובה עם מנות תפוחים מיוחדות ברוח החג. בין המנות תוכלו למצוא: סלט קלמרי כבוש עם קוביות תפוח וואן טון קריספי (34 שקלים); טרקוטה של תפוח אפוי עם גורגונזולה (29 שקלים); ריזוטו עם תפוח, שרימפס וקלמארי (98 שקלים); כבדי עוף עם תפוחים ובצל סגול על טוסט של חלה מתוקה (74 שקלים); מרטיני תפוחים (39 שקלים) ועוד מנות.היכן: יונה - האנגר 1, נמל יפומתי: המנות יוגשו בראש השנה ועד סוכותלשנה החדשה. קלמרי כבוש תפוחים וואן טון (ציולם: אבי גנור)

חוגגים רימונים במנטה ריי במנטה ריי  ממשיכים את הקו של מסעדת יונה ומציגים מגוון מנות העשויות עם חומר הגלם הכי צבעוני וחגיגי - הרימון. בתפריט של מנטה ריי תמצאו: קוקטייל רימוניםף טאקילה וקאווה (39 שקלים); מאזט טרטר פלמידה עם רימונים ומלפפונים (23 שקלים); שרימפס עם ארטישוק ורימונים בציר ירקות מלא (95 שקלים) ועוד. היכן: מנטה ריי - עלמה ביץ', תל אביבמתי: המנות יוגשו בראש השנה ועד סוכותמלכותי. שרימפס, ארטישוק ורימונים (צילום: אבי גנור)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ