טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יצא מהבקבוק: מתכוני דגים לפי עדות

גפילטע פיש אשכנזי, חריימה טריפוליטאי חריף, פיש אנד צ'יפס בריטי וחריימה הודי בסגנון גואה. מתכוני דגים לפי עמים שונים

תגובות

מצרכים:4 פילטים של לוקוס סלע במשקל של כ- 250 גרם למנה2 כפות שמן כפית זרעי חרדל1/2 כפית זרעי חילבה3 פלפלונים ירוקים חריפים, קצוצים דק (לפי מידת חריפות רצויה)1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר חתוך לגפרורים דקים 1/2 כפית כורכום טחון1 כפית צ'ילי טחון או גרוס (לפי מידת חריפות רצויה)3 בצלים סגולים קלופים וקצוצים6 עגבניות קצוצות200 מ"ל חלב קוקוסמלח (לפי הטעם)עלי כוסברה טריים וקצוציםמים

קרפיון שלם (1-1.5 קילו) 2 ביצים קשות 2 ביצים חיות 100 גרם קמח מצה 2 בצלים קצוצים 2 גזרים כפית פלפל שחור 2 כפות סוכר 2 כפות דבש דבורים טהור מלח לפי הטעם 2 עלי דפנה.

1. את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). 2. מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו-2 ביצים קשות. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, המלח, הפלפל, הקמח מצה, ואת 2 הביצים החיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה. 3. מהעיסה שהתקבלה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. 4. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר, חצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים לאש קטנה למשך כשעתיים וחצי. 5. בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב מהסיר. מעבירים למקרר למשך הלילה עד שהרוטב נקרש. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה.

פיש אנד צ'יפס באדיבות מסעדת פורטר אנד סאנסמצרכים:לדג:1 ק"ג פילה דג לבן, נקי מעצמות, בהתאם לטעם ולתקציב: דניס, מוסר , או בורי, חתוך לאצבעות ברוחב 1-1.5 ס"מכוס קמחלבלילת הבירה:2 כוסות קמח לבן1/2 כוס קמח תופח מאליו1 כפית  טימין קצוץ1/2 כפית רוזמרין קצוץ2-3 שיני שום כתושות למחיתכף גדושה מלחחצי כפית פלפל שחור טחוןרבע כפית  פפריקה חריפהבקבוק בירת לאגר בהירהלרוטב:1 בצל סגול קצוץ דק70 מיל' חומץ יין לבן70 גר' מיונזלטיגון:סיר עמוק1 ליטר שמן סויהמדחום לטיגון עמוק (רצוי וניתן להשיג בכל חנות כלי מטבח)לצ'יפס:6-8 תפוחי אדמה (בערך 1-1.5 תפו"א לסועד) קלופים וחתוכים לרצועותשמן לטיגון עמוקאופן ההכנה: 1. מכינים את בלילת הבירה: מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים פנימה את הבירה וממשיכים לערבב היטב לבלילה חלקה.2. מכינים את הרוטב: משרים את הבצל בחומץ כחצי שעה.מערבבים היטב את החומץ והבצל לתוך המיונז ולאחר מכן שומרים בקירור.3. מחממים את השמן בסיר ל175 מעלות, רצוי להשתמש במדחום לטיגון עמוק. 4. מקמחים את רצועות הדג, כ 5-6 פעמים בכל פעם. מנערים את עודפי הקמח ומעבירים לבלילה.5. מוציאים את הרצועות מהבלילה אחת אחרי השניה, ובזהירות מניחים בתוך השמן. חשוב להקפיד על כמות קטנה בכל פעם בתוך השמן כדי לשמור על טמפרטורה גבוהה ודג פריך.6. מכינים את נצ'יפס: מבשלים את תפוחי האדמה כ- 4 דקות במים רותחים עם מלח, מוציאים ומייבשים היטב.7. מחממים שמן עמוק בסיר עד שמגיע לטמפ' של 150 מעלות. מכניסים את הצ'יפס ומטגנים עד השחמה. מוציאים ומגישים יחד עם הדג המטוגן.פיש אנד צ'יפס - לגרסת הדפסה מושלם לצד הבירה. פיש אנד צ'יפס של פורטר אנד סאנס (צילום: דניאל לילה)

*#