${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פוד פורן: איך הפכו בלוגים של אוכל לחלק בלתי נפרד מחיינו

ההתעוררות הקולינרית של השנים האחרונות מציפה את הרשת בבלוגים אישיים שעוסקים באוכל. התחזית: אנחנו בכלל רחוקים מהשיא

תגובות

אומרים שבלוגים זה הכי 2005, שאף אחד לא קורא את זה, שאין להם סיכוי מול פייסבוק, אינסטגרם ושות', אבל המציאות מראה אחרת. בלוגי אוכל שולטים ברשת ופונים לאינספור נישות: לאופים, לטבעונים, לרגישים לגלוטן, למבשל המתחיל ולמתקדם, וגם לזה שרק רוצה לראות את התמונות בסוף. נקודה למחשבה: אם בעולם המסעדות הישראלי קיים שלטון גברי באופן כמעט מוחלט, נישת בלוגי האוכל נשלטת על ידי נשים. נכון, מצאנו כמה גברים (שתפגשו בהמשך), אבל הנשים מהוות את הרוב המכריע. לכבוד יום הבלוג הבינלאומי שחל מחר (31 באוגוסט) שוחחתי עם בלוגרים שניסו להסביר מה גורם לאנשים עם קריירה ועבודה להשקיע זמן וכסף בשביל שיקראו את הבלוג שלהם, ומסבירים למה אנחנו נמצאים בתקופה חסרת תקדים.  » שישה סנדוויצ'ים לכבוד החזרה לבית הספר» הפלישה היוונית על תל אביב» איך הפכו מנות השרינג לטרנד מובילבשלוש וחצי השנים האחרונות הפך השם עוגיו.נט לשמה השני של נטלי לוין, לצד התואר "זאת עם הבלוג של העוגות היפות". גילוי נאות: את נטלי הכרתי במסגרת אתר אוכל שבו פעלנו יחד וכיום היא עורכת המשנה של "אוכל קדימה אוכל" בנענע 10. "הבלוג התחיל כשרציתי לרכז מתכונים אחרי שעבדתי כקונדיטורית במסעדות", אומרת נטלי. בן זוגה טיפח באותה העת בלוג מוזיקה משלו, מה שדרבן אותה לפתוח אחד משל עצמה. "לא ידעתי שכך זה יתגלגל, אבל התחלתי בשביל התיעוד. בפוסטים הראשונים היו שתיים־שלוש שורות ומתכון, וכיום לכל פוסט מצורף מתכון עם מבנה קבוע, טיפים ושדרוגים". אחרי שניסתה לכתוב על מספר נושאים החליטה להתרכז באפייה וקונדיטוריה. "אני שמחה שמצאתי את הנישה שמתאימה לי. מי שיורה לכל הכיוונים הולך לאיבוד. עוגיו.נט פונה לחובבי אפייה לא מקצועיים וגם לאלה שרוצים להתמקצע בתחום, עם טיפים להצלחה גם במתכון הכי מסובך". איך את מסבירה את ההצפה בכמות הבלוגים?"אני חושבת שזה נובע מהמודעות הגדולה לקולינריה בשנים האחרונות. יש עיסוק יומיומי סביב הנושא - מארוחת צהריים לילדים ועד לישיבה במסעדות. חוץ מזה, יש המון סגנונות שונים של בלוגים והמון נישות - מטיולי אוכל, או חומרי גלם מיוחדים ועד לביקורות מסעדות. לכל נישה יש קהל וההיצע הגדול עושה טוב לכולם". גם היא רצתה בלוג. מתוך הבלוג עוגיו.נט (צילום: נטלי לוין)

מצרכים (12-10 מנות): תבנית מאפינס או שתי תבניות אינגליש קייק3 ביצים מופרדות¾ כוס סוכר1 גביע שמנת מתוקה200 גרם שוקולד מריר

תוספות: דובדבני אמרנה מסוננים או עוגיות לוטוס קצוצות או פסק זמן מפורר או עוגיות שוקולד צ'יפס או כל עוגייה או תוספת אחרת שאתם אוהביםאופציה: שברי נשיקות מרנג

אופן הכנה:1. ממסים שוקולד מריר במיקרוגל, כל פעם לחצי דקה, מוציאים ומערבבים עד להמסה מלאה.2. מקציפים את החלמונים ורבע כוס סוכר למשך שלוש דקות עד לקבלת קצף תפוח ואחיד. שופכים שוקולד מריר לתערובת החלמונים בזרם דק ומערבבים היטב בכף.3. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר במשך כשלוש דקות עד קבלת קצף יציב (יש לשטוף היטב את הוו של המקציף לפני ההקצפה, שכן השומן מהחלבונים יכול להרוס את הקצפת החלבונים).4. מערבבים בתנועות עטיפה עדינות את השוקולד והחלבונים.5. מקציפים שמנת קרה מאוד לקצף יציב במשך כשתי דקות.6. מערבבים את תערובת השוקולד והביצים עם השמנת.7. בשלב זה מוסיפים את התוספות (אפשר לחלק את התערובת לחצי וכל חצי להכין עם תוספת שונה). מי שאוהב יכול להוסיף שברי נשיקות מרנג, שמוסיפים מרקם וטעם מעניין  8. שופכים את התערובת לשתי תבניות אינגלישקייק מצופות בניילון נצמד או לתבנית מאפינס שקעים מסיליקון או לקופסת פלסטיק.9. מקפיאים 12 שעות לפני ההגשה.10. מוציאים מההקפאה, מעבירים לכלי הגשה, ומגישים כעבור 5-3 דקות.סמיפרדו שוקולד ותוספות - לגרסת הדפסהשלמות מתוקה. סמיפרדו שוקולד ותוספות (צילום: עידן אדלר-רייס)

*#