טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: טאקוס בשר של מסקל

תקועים בישראל אבל חולמים על מקסיקו? במסקל עוזרים לכם לברוח עם מתכון למנה מקסיקנית קלאסית

תגובות

מסקל הוא בר-מסעדה מקסיקני שמציע חוויה אותנטית. עם עיצוב של בצבעים עזים, ציורי קיר, תפריט הכתוב בספרדית על הקירות, שולחנות פרחוניים והרבה שמח. התפריט מציע מנות מקסיקניות עם שילוב של חומרי גלם שמאפיינים את מקסיקו כמו: פלפלים מקסיקניים, קמח תירס לבן המיובא ממקסיקו, זנים מיוחדים של עגבניות כגון עגבניות ירוקות ועוד, לצד מבחר אלכוהולי רחב שכולל יותר מ-40 סוגי טקילה. » מסקל - לשעות פעילות ולכל הפרטים» קראמבל תאנים ממסעדת סרדיניה» ג'בטת פירות ים של סנדוויץ'» גספצ'ו עגבניות של בליניהשף והבעלים זיו ארליך: "טאקוס זהו אוכל רחוב וגם אחד המאכלים המקסיקניים הפופולריים ביותר בזכות הפשטות והמהירות שלו, זה ממש התשובה המקסיקנית ל"הכל בפיתה". אפשר לעשות אינספור וריאציות של טאקוס במילויים שונים: עוף, דגים או צמחוני. אנחנו בחרו את הטאקוס הקלאסי עם בשר לצד סלסלת עגבניות".שגרירות מקסיקו בתל אביב. מסקל (צילום: אורן זיו)

טאקוס בשר מצרכים:כל תבשיל בשרי או אפילו עוף בתנור שנשאר במקרר מאתמולבצל קצוץכוסברה קצוצהלימוןטורטיות מקמח חיטה (ניתן להשיג בכל סופר)לסלסת העגבניות:5 עגבניות1 פלפל ירוק חריף 1 בצל לבןחצי צרור כוסברהמלחאופן ההכנה:1. מכינים את הסלסה: מבשלים את העגבניות והפלפל החריף, במים רותחים או על האש אם רוצים לקבל טעם מעושן קצת.2. מעבירים את העגבניות והפלפל למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם ללא גושים גדולים. מוסיפים מלח לפי הטעם. כשמכינים סלסה חריפה רצוי להוסיף קצת יותר מלח מהרגיל כדי להבליט את הטעמים. מניחים לסלסה עד שמתקררת. 3. קוצצים את הכוסברה ואת הבצל לקוביות. ומערבבים עם רסק העגבניות והפלפל. 4. מפרקים את הבשר לסיבים, ומטגנים אותו שוב במחבת.5. מחממים את הטורטיות מעט במחבת, לפי כמות האנשים.מניחים את הבשר מעל כל טורטיה, מפזרים בצל וכוסברה קצוצים, סוחטים לימון, מתבלים עם הסלסה ואוכלים.

טאקוס בשר - לגרסת הדפסהמה שאפשר עם מה שנשאר. טאקוס בשר (צילום: סטודיו דרור כץ)

*#