מתכונשף: טאקוס בשר של מסקל

תקועים בישראל אבל חולמים על מקסיקו? במסקל עוזרים לכם לברוח עם מתכון למנה מקסיקנית קלאסית

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

מסקל הוא בר-מסעדה מקסיקני שמציע חוויה אותנטית. עם עיצוב של בצבעים עזים, ציורי קיר, תפריט הכתוב בספרדית על הקירות, שולחנות פרחוניים והרבה שמח. התפריט מציע מנות מקסיקניות עם שילוב של חומרי גלם שמאפיינים את מקסיקו כמו: פלפלים מקסיקניים, קמח תירס לבן המיובא ממקסיקו, זנים מיוחדים של עגבניות כגון עגבניות ירוקות ועוד, לצד מבחר אלכוהולי רחב שכולל יותר מ-40 סוגי טקילה.

» קראמבל תאנים ממסעדת סרדיניה
» ג'בטת פירות ים של סנדוויץ'
» מתכונשף: גספצ'ו עגבניות של בליני

השף והבעלים זיו ארליך: "טאקוס זהו אוכל רחוב וגם אחד המאכלים המקסיקניים הפופולריים ביותר בזכות הפשטות והמהירות שלו, זה ממש התשובה המקסיקנית ל"הכל בפיתה". אפשר לעשות אינספור וריאציות של טאקוס במילויים שונים: עוף, דגים או צמחוני. אנחנו בחרו את הטאקוס הקלאסי עם בשר לצד סלסלת עגבניות".

טאקוס בשר

חומרים:

כל תבשיל בשרי או אפילו עוף בתנור שנשאר במקרר מאתמול
בצל קצוץ
כוסברה קצוצה
לימון
טורטיות מקמח חיטה (ניתן להשיג בכל סופר)

לסלסת העגבניות:

5 עגבניות
1 פלפל ירוק חריף
1 בצל לבן
חצי צרור כוסברה
מלח

אופן ההכנה:

מכינים את הסלסה: מבשלים את העגבניות והפלפל החריף, במים רותחים או על האש אם רוצים לקבל טעם מעושן קצת.

מעבירים את העגבניות והפלפל למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם ללא גושים גדולים. מוסיפים מלח לפי הטעם. כשמכינים סלסה חריפה רצוי להוסיף קצת יותר מלח מהרגיל כדי להבליט את הטעמים. מניחים לסלסה עד שמתקררת.

קוצצים את הכוסברה ואת הבצל לקוביות. ומערבבים עם רסק העגבניות והפלפל. 

מפרקים את הבשר לסיבים, ומטגנים אותו שוב במחבת.

מחממים את הטורטיות מעט במחבת, לפי כמות האנשים.

מניחים את הבשר מעל כל טורטיה, מפזרים בצל וכוסברה קצוצים, סוחטים לימון, מתבלים עם הסלסה ואוכלים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ