טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: מתכוני פרידה מפירות ההדר

סלט הדרים עם אגוזים מקורמלים, קרפ במילוי גבינת עזים בניחוח תפוז, כדורי גבינה במרקחת קלמנטינה וסלט הדרים. דנה מלמד נפרדת מפירות ההדר לעונה זו עם מתכונים קלילים

תגובות

נראה שאין ברירה והגיע הזמן להיפרד. גם כשיש עדיין גשם פה ושם, זו לא סיבה למשוך את זה עוד. החורף נגמר ואיתו עונת התפוזים וכל שאר ההדרים שאני כל כך אוהבת.  אבל סוף זו תמיד התחלה ותיכף תתחיל עונת הרחצה, שזו אחת ההתחלות הנהדרות ביותר מבחינתי. כששלום חנוך שר על סוף תקופת התפוזים הוא התרפק על אותו חורף אמיתי שהיה כאן. בשנים האחרונות, החורף פה הפך בהדרגה לחורף של ערב הסעודית. בעיקר התפוזים וכל משפחות ההדרים, עדיין סימנו את החורף האבוד. מתכוני פרידה מהתפוזים, הלימונים והאשכוליות שעדיין אפשר למצוא בשוק ותיכף יצאו לחופשה, עד השנה הבאה.

חומרים:1 אשכולית אדומה1 אשכולית1 תפוז3 קלמנטינות100 גר' אגוזי לוז גרוסיםכף סוכרכף מיםחסה אייסברג או עגולה מפורקת לעלים200 גר' עלי רוקטלוינגרט:1/2 כוס מיץ תפוזים1/2 כוס מיץ לימון3/4 כוס שמן זיתכפית דבשכפית חרדל דיג'וןמלחפלפל שחור גרוס1/2 כפית גרידת לימוןהכנה:1. מקלפים את הפירות, מפרקים לפלחים ומחלצים מהקליפה הלבנה. אפשר בעזרת הידיים ואפשר לפלט בעזרת סכין. חותכים את החלק העליון והתחתון, מעמידים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה מסירים את הקליפה כולל העטיפה הלבנה. חותכים לאורך לחצי, ומחלצים את הפלחים עם סכין קטנה וחדה מתוך המעטפת.2. ממיסים במחבת קטנה סוכר עם מים וכשהנוזל מקבל גוון קרמל, מוסיפים את האגוזים. מערבבים עד שכל שזרי האגוזים עטופים בקרמל ומסירים מהאש. מעבירים לקערה.3. מוסיפים את העלים הירוקים ואת פלחי ההדרים.4. מערבבים את כל מרכיבי הויניגרט, מוסיפים לקערה, מערבבים ומגישים.5. קרפ במילוי גבינת עזים בניחוח תפוז (כ- 20 קרפים)» סלט הדרים רענן - מתכון להדפסהעלים, אגוזים מקורמלים ופירות מפולטים. סלט הדרים (צילום: ראומה חיות)

חומרים:200 גר' ריקוטה באפלו100 גר' גבינת עזים רכה (פרומעז, למשל)3 כפות סוכר1/2 כפית תמצית וניל100 גר' שקדים טחונים2 חלמוניםכף מיץ קלמנטינהכף גרידת קלמנטינהלציפוי: 200 גר' פירורי פנקו (או פירורי לחם)

שמן לטיגון עמוק

להגשה:שמנת חמוצהמרקחת תפוזיםהכנה:1. מערבבים את כל המרכיבים עד קבלת עיסה אחידה. מכניסים למקרר לשעה עד שהעיסה מתקשה מעט.2. יוצרים בעזרת הידיים כדורים קטנטנים ומצפים בפירורי פנקו.3. מחממים את השמן ומטגנים את הכדורים כשתי דקות מכל צד, עד קבלת גוון זהוב. יש להשגיח שלא ישרף וכמו כן, להכניס לשמן בכל פעם עד 6 כדורים.4. מעבירים לנייר סופג.5. מגישים בצד שמנת חמוצה ומרקחת תפוזים.» כדורי גבינה מתוקה בציפוי פריך - מתכון להדפסה

עם ריקוטה באפלו. כדורי גבינה מתוקה בציפוי פריך (צילום: ראומה חיות)

*#