אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: מתכוני פרידה מפירות ההדר

סלט הדרים עם אגוזים מקורמלים, קרפ במילוי גבינת עזים בניחוח תפוז, כדורי גבינה במרקחת קלמנטינה וסלט הדרים. דנה מלמד נפרדת מפירות ההדר לעונה זו עם מתכונים קלילים

תגובות

נראה שאין ברירה והגיע הזמן להיפרד. גם כשיש עדיין גשם פה ושם, זו לא סיבה למשוך את זה עוד. החורף נגמר ואיתו עונת התפוזים וכל שאר ההדרים שאני כל כך אוהבת.  אבל סוף זו תמיד התחלה ותיכף תתחיל עונת הרחצה, שזו אחת ההתחלות הנהדרות ביותר מבחינתי. כששלום חנוך שר על סוף תקופת התפוזים הוא התרפק על אותו חורף אמיתי שהיה כאן. בשנים האחרונות, החורף פה הפך בהדרגה לחורף של ערב הסעודית. בעיקר התפוזים וכל משפחות ההדרים, עדיין סימנו את החורף האבוד. מתכוני פרידה מהתפוזים, הלימונים והאשכוליות שעדיין אפשר למצוא בשוק ותיכף יצאו לחופשה, עד השנה הבאה.

סלט הדרים רענן

חומרים:

1 אשכולית אדומה
1 אשכולית
1 תפוז
3 קלמנטינות
100 גרם אגוזי לוז או מלך גרוסים
כף סוכר
כף מים
חסה אייסברג או עגולה מפורקת לעלים
200 גר' עלי רוקט

לווינגרט:

1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס מיץ לימון
3/4 כוס שמן זית
כפית דבש
כפית חרדל דיז'ון
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית גרידת לימון

הכנה:

1. מקלפים את הפירות, מפרקים לפלחים ומחלצים מהקליפה הלבנה. אפשר בעזרת הידיים ואפשר לפלט בעזרת סכין. חותכים את החלק העליון והתחתון, מעמידים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה מסירים את הקליפה כולל העטיפה הלבנה. חותכים לאורך לחצי, ומחלצים את הפלחים עם סכין קטנה וחדה מתוך המעטפת.

2. ממיסים במחבת קטנה סוכר עם מים וכשהנוזל מקבל גוון קרמל, מוסיפים את האגוזים. מערבבים עד שכל שזרי האגוזים עטופים בקרמל ומסירים מהאש. מעבירים לקערה.

3. מוסיפים את העלים הירוקים ואת פלחי ההדרים.

4. מערבבים את כל מרכיבי הויניגרט, מוסיפים לקערה, מערבבים ומגישים.

5. אפשר לצד קרפ במילוי גבינת עזים בניחוח תפוז שהמתכון שלו יוגש מיד

קרפ במילוי גבינת עזים בניחוח תפוז

חומרים לקרפ (כ- 20 קרפים):

כוס קמח
4 ביצים
כוס חלב
30 גרם חמאה מומסת
כף גרידת תפוז
מעט מלח

למילוי:

150 גר' גבינת עזים מעוכה במזלג (אפשר לרכך קלות במיקרו)
2 כפות גבינת שמנת
50 גר' צנוברים
50 גר' פרמזן לזרייה

הכנה:

1. טורפים את כל מרכיבי הקרפ היטב עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מחממים מחבת בקוטר 15 ס"מ ומשמנים במעט חמאה.

3. יוצקים למחבת כמות של חצי מצקת מהבלילה ומנענעים את המחבת כך שהבלילה תתפזר באופן אחיד.

4. מטגנים עד שהבלילה מתייבשת ונוצרות בה מעין בועות קטנות. מעבירים לצלחת (לא מטגנים מהצד השני).

5. ממשיכים כך עם כל הבלילה. מומלץ להניח נייר פרגמנט בין קרפ לקרפ אם מניחים אותם בערימה.

6. מכינים את המילוי: קולים את הצנוברים קלות על מחבת עד שהם משחימים מעט. מערבבים בקערה את הצנוברים עם גבינת עזים ושמנת.

7. מניחים את הקרפ על משטח עבודה, שמים במרכזו כף מהמילוי ומקפלים לצורת מעטפה. ממשיכים כך עם כל הכמות.

8. מעבירים את הקרפים לתבנית אפייה, מחממים תנור לחום של 180 מעלות, זורים מעל מעט פרמז'ן, מחממים 5 דקות ומגישים.

כדורי גבינה מתוקה בציפוי פריך עם מרקחת תפוזים

חומרים:

200 גר' ריקוטה באפלו
100 גר' גבינת עזים רכה (פרומעז, למשל)
3 כפות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
100 גר' שקדים טחונים
2 חלמונים
כף מיץ קלמנטינה
כף גרידת קלמנטינה

לציפוי:

200 גר' פירורי פנקו (או פירורי לחם)

שמן לטיגון עמוק

להגשה:

שמנת חמוצה
מרקחת תפוזים

הכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים עד קבלת עיסה אחידה. מכניסים למקרר לשעה עד שהעיסה מתקשה מעט.

2. יוצרים בעזרת הידיים כדורים קטנטנים ומצפים בפירורי פנקו.

3. מחממים את השמן ומטגנים את הכדורים כשתי דקות מכל צד, עד קבלת גוון זהוב. יש להשגיח שלא ישרף וכמו כן, להכניס לשמן בכל פעם עד 6 כדורים.

4. מעבירים לנייר סופג.

5. מגישים בצד שמנת חמוצה ומרקחת תפוזים.

כתבות שאולי פספסתם

*#