טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: חמין זנב שור עם פריקי ודבש

תבשילי תנור שזופים שהתבשלו באיטיות הם תמיד אושר גודל. דנה מלמד מבשלת חמין של זנב שור, פריקי ודבש לפי מתכון של רפרם חדד. מלווים: סלט עלים ולפתן אשכנזי מתבקש

תגובות

כמעט בכל סוף שבוע אני מתכננת להכין חמין לכבוד הטור. אלא שישנה איזו תיאוריה משונה, לפיה בשביל חמין דרוש סוף שבוע גשום וסוער וכך קורה שמדי שבוע השמש משבשת לי את כל התכניות. אני מבחינתי שמחה לאכול חמין גם באוגוסט. אין אצלי שום הפרדה בין אוכל קליל של קיץ לאוכל כבד של חורף. יש אוכל טעים וזהו. בכלל כל מה שבילה יממה בתנור ויצא משם כהה, קטיפתי וריחני, עושה לי את זה. החלטתי שגם אם עד שיתפרסמו שורות אלה יחליפו את האייקון לכזה של חצי ענן וחצי שמש, מה שהם מכנים שם "מעונן חלקית", אני הולכת על זה. תתמודדו.

יש אינסוף מתכוני חמין מעולים. הפעם הלכתי על מתכון תוניסאי באדיבות האמן ואיש הסלואו פוד, רפרם חדד הגדול. רפרם ואני קבענו כבר אינספור פעמים להכין ביחד את החמין הזה ולא הלך. חוץ ממזג האוויר שקלקל בכל שבוע מחדש את התכנית, הסתבר ששנינו מסוג האנשים שקובעים תמיד בו זמנית להיות באלף מקומות ועושים את זה עם בערך מאה אנשים שונים. במילים אחרות, שנינו מבריזנים לא קטנים.התפשרתי אם ככה על ליווי טלפוני והכנו את החמין ביחד, אונליין. "אז לא להוסיף עצמות?" אני שואלת, "כי כבר רכשתי.. ". "מה פתאום. מה, אנחנו אשכנזים ששמים עצמות רק כי כתוב? יש פה זנב, לא צריך עצמות", הוא יורד עלי.. וכך, בזמן שאני מקלידה שורות אלה, הריח שממלא את הבית מטריף אותי ומקשה עלי להתרכז. וזה לא שאני לא מכירה סוטול של חמין. אבל פה מדובר בקוקטייל ממסטל במיוחד של חציל קלוי, זרעי כוסברה, זנב שור, פריקי - חיטה מעושנת ועוד אוצרות. לתבשיל הזה דרושה המון סבלנות. רפרם אומר שמדובר בהמתנה של 24 שעות. אמנם סבלנות היא לא תכונה בולטת אצלי אבל אני מרגישה שזה הולך ומשתבח שם בסיר מרגע לרגע.כדי לרענן מעט את כל העסק, הוספתי גם סלט עלים ירוקים וקינוח פולני של קומפוט שזיפים, שיחבור לחמין התוניסאי.מסדר בבית ריח מטשטש חושים. חמין תוניסאי ( (צילום: דנה מלמד)

מרכיבים:1.5 ק"ג זנב שור חתוך לחוליות1/3 כוס שמן זית400 גר' פריקי (להשיג בשווקים וחנויות טבע)1 חציל בלאדי1 בצל גדול חתוך גסכפית זרעי כוסברה טחוניםכף רסק עגבניותכף דבשכף סילאןכפית קינמוןכפית פפריקה חריפהכ-10 תפוחי אדמה קטנים קלופיםביצים כמספר הסועדיםמלחפלפל שחור מים לכיסוי

הכנה:1. משרים את הפריקי במים חמים בכלי מכוסה, לעשר דקות בערך. מסננים ומוציאים מהמים.2. קולים את החציל על אש פתוחה, מקלפים, מועכים את בשר החציל ומניחים בצד.3. במחבת ברזל, שמים שמן זית ומטגנים את זנב השור עם מלח ופלפל שחור עד שהוא סגור היטב מכל הצדדים. מניחים בצד. 4. מעבירים את השמן שבו טוגן הזנב לסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים זרעי כוסברה טחונים, רסק עגבניות, דבש, סילאן, קינמון, פפריקה חריפה, את בשר החציל ומערבבים. מוסיפים את הבשר הסגור ומערבבים. מוסיפים את הפריקי המסונן ואת תפוחי האדמה ומערבבים.5. מוסיפים מים עד כיסוי, מתבלים במלח, מניחים למעלה ביצים, מכסים ומכניסים לתנור לחום של מאה מעלות ל-24 שעות.6. ס ב ל נ ו ת!7. מגישים בצד סלט עלים רענן.טעמים מפתיעים של כוסברה וחציל. חמין זנב שור וחיטה (צילום: דנה מלמד) 

קומפוט שזיפים

מרכיבים:200 גרם שזיפים מגולענים מיובשים100 גרם תאנים מיובשות100 גרם תפוחי עץ מיובשים100 גרם צימוקים1/3 כוס סוכרמקל קינמוןמיץ מחצי לימוןמים עד לגובה חצי סיר בינוניהכנה:1. שמים את כל הפירות המיובשים בסיר ומכסים במים.2. מוסיפים סוכר ומיץ לימון ומביאים לרתיחה.3. מוסיפים את מקל הקינמון ומכבים את האש. 4. כעבור חצי שעה, מוציאים את מקל הקינמון, מכסים את הסיר ומצננים היטב במקרר.5. מגישים קר מאד.הקינוח הפולני המתבקש. לפתן פירות יבשים (צילום: דנה מלמד)

*#