${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: פיצות רומאיות מובחרות

ליאור גוילי התאהב ברומא בפיצת Alice והביא אותה לתל אביב יחד עם הממציא שלה. עכשיו הוא מגלה לדנה מלמד את הסודות להכנת פיצה ביתית משובחת

תגובות

נתקלתם פעם במישהו שלא אוהב פיצה? סביר שלא. כי אין דבר כזה. כולם אוהבים פיצה וליאור גוילי גם עושה מהן קריירה טעימה במיוחד. גוילי, מבעלי הרוסטיקו, הוא כוכב עולה בשמי הפיצות של תל אביב, ומקבל מחמאות מאחורי הגב, מיונתן רושפלד, על הכישרון.

הפיצרייה החדשה שלו Alice ממוקמת מול גינת שינקין. כמו בכל האגדות, גם היא נולדה מחלום. לפני כשלושה חודשים הוא חזר משהות בת חצי שנה ברומא, שם נצמד לידידו ג'ובניני דומיניקו, פיציולו (אמן פיצה) ותיק והבעלים של 18 סניפים של ALICE - פיצריות אלטליו (פיצה מלבנית הנמכרת לפי משקל) הפזורות ברחבי הבירה.המפגש עם פיצת אליס האיטלקית, התברר כדרמטי עבור גוילי, שהחליט שלישראל הוא חוזר רק עם אהובתו החדשה. הוא למד מדומיניקו את סודות ההכנה ואף הביא את המאסטר בכבודו ובעצמו להכשיר את צוות המטבח התל אביבי, בפיצריה שפתח.

הפיצה שגוילי מכין מתחילה בהתפחה ארוכה של הבצק, הנמשכת 48 שעות. ההתפחה הזאת מקנה לבצק את הפריכות. חוץ מזה, אין אצלו פיצה מרגריטה עם תוספות. יש מרגריטה ויש פיצות עם תוספות בשילובים ייחודיים.

את הפיצה המיוחדת של Alice אפשר לאכול רק אצלם משום שהתנור המסתורי שלהם יודע לעשות קסמים. אבל עדיין, בתור פריק של פיצות, לגוילי יש גם גירסאות ביתיות לפיצות נהדרות. לשמחתי הוא הסכים לגלות לי כמה סודות.

בכל בוקר הוא מגיע לפיצריה שם מחכה לו הבצק התפוח. הוא מניח אותו ביד מיומנת על המשטח המקומח ולפני הכל מוודא שברקע תתנגן מוזיקה איטלקית אותנטית. השלב הבא הוא להדליק תנורים ומהרגע הזה הכל מתחיל לרוץ. כדורי בצק הופכים למשטחים מלבניים, רוטב עגבניות איטלקי מכסה מלבן לבן. הביאנקה מקבלת את המוצרלה. קוביות תפוחי אדמה על זאת, פטריות על ההיא, מרבד של בייקון ופה נגיעות של עירית והופה לתנור. ליאור גוילי בונה פיצות מלבניות ב- Alice (צילום: דנה מלמד)

כמה דקות והן מתחילות לצאת אל הוויטרינה. חלקן חוזרות למטבח לפיניש של טעם וברק. אז אצבעות נטבלות ברוטב פטרוזיליה ריחני ועז טעם ומטפטפות כתמים של ירוק עז על גבינה מבעבעת. תשמעו, הכנת פיצה זו חוויה מענגת ומהנה שמזכירה סוג של מסיבה. אתם בהחלט יכולים להפוך את זה לסוג של בילוי. הכי כיף זה להכין את הבסיס - הבצק ולהשתעשע עם המון תוספות.

מצרכים ל-2 תבניות מלבניות:1/2 ק"ג קמח לחם (שטיבל 2 או דומה)15 גר' שמרים טריים או 10 גר' שמרים יבשים5 כפות שמן זית   300 מ"ל מים פושרים 10 גרם מלח20 גרם סוכר

הכנה:1. מנפים את כל החומרים היבשים בקערה או על גבי משטח עבודה.  יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הנוזלים והשמרים. 2. מעבדים את התערובת וממשיכים ללוש כעשר דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. ניתן ליצור את הבצק גם באמצעות מיקסר עם וו לישה: מאחדים את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק. מוסיפים שמן ולשים באמצעות המיקסר כעשר דקות במהירות נמוכה. 3. מניחים את הבצק בקערה, בטמפרטורת החדר. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומחכים עד שהבצק מכפיל את נפחו.  

חומרים לרוטב עגבניות עם שום ובזיליקום:

6 עגבניות בשלות מרוסקות3 כפות שמן זית2-3 שיני שום קצוצות10-15 עלי אורגנו טרימלחפלפלאופן ההכנה: מבשלים במחבת 10 דקות עד שהמרכיבים מתרככים. מקררים.

רוטב פטרוזיליה פיקנטי

מרכיבים לרוטב:3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק2 שיני שום כתושות6 כפות שמן זית כתית מעולהחצי כפית מלחרבע כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס

הכנה: מערבבים את כל המרכיבים בקערית.

מרכיבים:3 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת או 200 גרם כדורי מוצרלה טרייה קרועים ביד150 גרם בייקון פרוס דק (אם רוצים)מעט שמן זית לשימון התבניתשני גיליונות נייר אפיההכנה:1. מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.2. פורסים נייר אפייה משוח בשמן זית על גבי שתי התבניות. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומניחים כל חלק על כל אחת מהתבניות. 3. משמנים את הידיים בשמן זית ולוחצים בעזרת כריות האצבעות עד לפתיחת הבצק לשולי התבנית. יוצרים אגב כך שקעים קטנים בבצק כמו בפוקצ'ה. 4. מפזרים את המוצרלה, מעליה את קוביות תפוחי האדמה והבייקון ומזלפים מעט שמן זית. 5. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ואופים במשך כ- 15 דקות,  או עד ששולי הבצק משחימים. מומלץ לסובב את התבניות בזמן האפייה כדי לקבל השחמה אחידה.פיצת ביאנקה עם מוצרלה ותפוחי אדמה (צילום: בועז לביא)עוד רעיונות לטופינג מעניינים:

• מרינרה - רוטב עגבניות, קוביות עגבניות, אנשובי ורוטב פטרוזיליה פיקנטי.• זוקיני, מוצרלה באפלו ורוטב פטרוזיליה פיקנטי.• מוצרלה מעושנת, עגבניות מיובשות וארוגולה. את הארוגולה מפזרים על הפיצה כשהיא יוצאת מהתנור, רגע לפני שאוכלים, כדי שתישאר טרייה.פיצה זוקיני, מוצרלה ורוטב פטרוזיליה (צילום: בועז לביא)

*#