דנה מלמד מבשלת: פיצות רומאיות מובחרות

ליאור גוילי התאהב ברומא בפיצת Alice והביא אותה לתל אביב יחד עם הממציא שלה. עכשיו הוא מגלה לדנה מלמד את הסודות להכנת פיצה ביתית משובחת

דנה מלמד, עכבר העיר אונליין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פיצה
הפיצה הכי טובה בעולם, מחוץ לגבולות איטליה כמובןצילום: מוטי מילרוד
דנה מלמד, עכבר העיר אונליין

נתקלתם פעם במישהו שלא אוהב פיצה? סביר שלא. כי אין דבר כזה. כולם אוהבים פיצה וליאור גוילי גם עושה מהן קריירה טעימה במיוחד. גוילי, מבעלי הרוסטיקו, הוא כוכב עולה בשמי הפיצות של תל אביב, ומקבל מחמאות מאחורי הגב, מיונתן רושפלד, על הכישרון.

לפני כשלושה חודשים הוא חזר משהות בת חצי שנה ברומא, שם נצמד לידידו ג'ובניני דומיניקו, פיציולו (אמן פיצה) ותיק והבעלים של 18 סניפים של ALICE - פיצריות אלטליו (פיצה מלבנית הנמכרת לפי משקל) הפזורות ברחבי הבירה. המפגש עם פיצת אליס האיטלקית, התברר כדרמטי עבור גוילי, שהחליט שלישראל הוא חוזר רק עם אהובתו החדשה. הוא למד מדומיניקו את סודות ההכנה ואף הביא את המאסטר בכבודו ובעצמו להכשיר את צוות המטבח התל אביבי, בפיצריה שפתח.

הפיצה שגוילי מכין מתחילה בהתפחה ארוכה של הבצק, הנמשכת 48 שעות. ההתפחה הזאת מקנה לבצק את הפריכות. חוץ מזה, אין אצלו פיצה מרגריטה עם תוספות. יש מרגריטה ויש פיצות עם תוספות בשילובים ייחודיים.

את הפיצה המיוחדת של Alice אפשר לאכול רק אצלם משום שהתנור המסתורי שלהם יודע לעשות קסמים. אבל עדיין, בתור פריק של פיצות, לגוילי יש גם גירסאות ביתיות לפיצות נהדרות. לשמחתי הוא הסכים לגלות לי כמה סודות.

בכל בוקר הוא מגיע לפיצריה שם מחכה לו הבצק התפוח. הוא מניח אותו ביד מיומנת על המשטח המקומח ולפני הכל מוודא שברקע תתנגן מוזיקה איטלקית אותנטית. השלב הבא הוא להדליק תנורים ומהרגע הזה הכל מתחיל לרוץ. כדורי בצק הופכים למשטחים מלבניים, רוטב עגבניות איטלקי מכסה מלבן לבן. הביאנקה מקבלת את המוצרלה. קוביות תפוחי אדמה על זאת, פטריות על ההיא, מרבד של בייקון ופה נגיעות של עירית והופה לתנור. 

כמה דקות והן מתחילות לצאת אל הוויטרינה. חלקן חוזרות למטבח לפיניש של טעם וברק. אז אצבעות נטבלות ברוטב פטרוזיליה ריחני ועז טעם ומטפטפות כתמים של ירוק עז על גבינה מבעבעת. תשמעו, הכנת פיצה זו חוויה מענגת ומהנה שמזכירה סוג של מסיבה. אתם בהחלט יכולים להפוך את זה לסוג של בילוי. הכי כיף זה להכין את הבסיס - הבצק ולהשתעשע עם המון תוספות.

בצק פיצה

מצרכים ל-2 תבניות מלבניות:

1/2 ק"ג קמח לחם (שטיבל 2 או דומה)
15 גר' שמרים טריים או 10 גר' שמרים יבשים
5 כפות שמן זית
300 מ"ל מים פושרים
10 גרם מלח
20 גרם סוכר

הכנה:

1. מנפים את כל החומרים היבשים בקערה או על גבי משטח עבודה.  יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הנוזלים והשמרים.

2. מעבדים את התערובת וממשיכים ללוש כעשר דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. ניתן ליצור את הבצק גם באמצעות מיקסר עם וו לישה: מאחדים את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק. מוסיפים שמן ולשים באמצעות המיקסר כעשר דקות במהירות נמוכה.

3. מניחים את הבצק בקערה, בטמפרטורת החדר. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומחכים עד שהבצק מכפיל את נפחו.  

פיצה עם רוטב עגבניות

חומרים לרוטב עגבניות עם שום ובזיליקום:

6 עגבניות בשלות מרוסקות
3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום קצוצות
10-15 עלי אורגנו טרי
מלח
פלפל

אופן ההכנה: מבשלים במחבת 10 דקות עד שהמרכיבים מתרככים. מקררים.

• את רוטב העגבניות מורחים על הבצק ואופים כעשר דקות. מוסיפים את הגבינה ואם רוצים, גם את התוספות החביבות עליכם. מכניסים לתנור לעוד חמש דקות בלבד.

רוטב פטרוזיליה פיקנטי

את רוטב הפטרוזיליה מוסיפים לפיצה אחרי שהיא יוצאת מהתנור והיא כבר מוכנה. פשוט מכניסים את קצות האצבעות ומטפטפים על הפיצה במספר מוקדים.

מרכיבים לרוטב:

3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
2 שיני שום כתושות
6 כפות שמן זית כתית מעולה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס

הכנה: מערבבים את כל המרכיבים בקערית.

פיצת ביאנקה עם מוצרלה ותפוחי אדמה

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת או 200 גרם כדורי מוצרלה טרייה קרועים ביד
150 גרם בייקון פרוס דק (אם רוצים)
מעט שמן זית לשימון התבנית
שני גיליונות נייר אפייה

הכנה:

1. מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.

2. פורסים נייר אפייה משוח בשמן זית על גבי שתי התבניות. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומניחים כל חלק על כל אחת מהתבניות.

3. משמנים את הידיים בשמן זית ולוחצים בעזרת כריות האצבעות עד לפתיחת הבצק לשולי התבנית. יוצרים אגב כך שקעים קטנים בבצק כמו בפוקצ'ה.

4. מפזרים את המוצרלה, מעליה את קוביות תפוחי האדמה והבייקון ומזלפים מעט שמן זית.

5. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ואופים במשך כ- 15 דקות,  או עד ששולי הבצק משחימים. מומלץ לסובב את התבניות בזמן האפייה כדי לקבל השחמה אחידה.

עוד רעיונות לטופינג מעניינים:

• מרינרה - רוטב עגבניות, קוביות עגבניות, אנשובי ורוטב פטרוזיליה פיקנטי

• זוקיני, מוצרלה באפלו ורוטב פטרוזיליה פיקנטי.• מוצרלה מעושנת, עגבניות מיובשות וארוגולה. את הארוגולה מפזרים על הפיצה כשהיא יוצאת מהתנור, רגע לפני שאוכלים, כדי שתישאר טרייה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ