דנה מלמד מבשלת לולנטיינ'ס דיי: שלוש מנות חושניות

מה תבשל דנה מלמד בולנטיינ'ס עם זה שמשוגע עליה - מרק ערמונים עם טורטליני, סינטה צרובה עם גרטן תפו"א וירקות, ואגסים ביין עם גבינת קממבר. תיעוד של ערב אהבה חושני במיוחד

דנה מלמד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דנה מלמד

נניח שהוא היה איתי בולנטיינ'ס, הייתי מכינה לו ארוחה? הייתי רוצה שהוא יבשל עבורי? שנצא למסעדה? נראה לי שהיינו מנסים לבשל ביחד. אני מנסה לדמיין איך זה היה נראה. את הבצק לפסטה הייתי מכינה מראש, כי לפעמים הבצק בוגד בי ואז צריך לתקן אותו עד שזה מסתדר. (בסוף זה תמיד מסתדר). ואז הוא היה דופק בדלת ובטח הייתי פותחת לו עם סינור. גברים אוהבים אישה עם סינור. גם אני אגב, אוהבת להיות בתוך סינור. והיינו פותחים יין ושותים מהבקבוק, כדי לחסוך בכלים וגם כי כשאני קצת שיכורה אני שוברת כוסות יין וזה די מביך. ואז, הייתי עושה עליו דאווינים (למרות שאני לא צריכה כי הוא הרי חולה על התחת שלי) עם מופע פסטה.  » » מעבירה את הבצק במכונה, זורה קמח בתנועה סקסית, קורצת עיגולים כמו מאמא איטלקיה ומקפלת לטורטלינים קטנים שנראים כמו איבר שהצניעות יפה לו. בינתיים, הוא יכין את המרק. מרק ערמונים, שיהיה חגיגי, לפי ההוראות שלי. מידי פעם הוא יגיד לי "וואי שף". ברקע יתנגן הדיסק שהוא הכין לי אבל ניתן למחשב לבחור את סדר השירים. וכל שיר שיתנגן, יהיה בול בזמן הנכון. ואז נשתה עוד יין ונכריז שמעכשיו מתרכזים רק במשימה – הכנת ארוחת ערב. וזה לא באמת יעבוד. אז נחליט שרק הפסקה קטנה וחוזרים למטבח. טוב, הפסקה ארוכה, אבל אז באמת נחזור למטבח, כי נהיה כבר ממש רעבים. אני אסביר לו איך לחתוך את הירקות ואיך לתבל אבל זה לא יעזור, כי הוא לא ישמע אף מילה ממה שאני אומר. הוא יהיה מרוכז אך ורק באהובתו שלא סותמת ת'פה (כשהיא מתרגשת היא מדברת המון) וכל מה שהוא ירצה, זה אותה. אז בסוף יצא שאני אכין את הרוב ובטח ניקח את האוכל למיטה ונאכל עם הידיים. בכל מקרה, ברור שהוא ירחץ את הכלים, ככה שזה דיל די בסדר מבחינתי. חוץ מזה שאני מאד אוהבת קהל במטבח, במיוחד מהסוג הנלהב.

מרק קרם ערמונים עם טורטליני גבינת עזים ושאלוט

חומרים למרק:2 כפות חמאה + כף שמן זית 6 בצלי שאלוט קצוצים דק (או אחד רגיל)1 כרישה חתוכה לפיסות (החלק הלבן)1 גבעול סלרי קצוץ דק1 גזר חתוך לקוביות קטנות1 שורש פטרוזיליה2 שיני שום 2 שקיות ערמונים מוכנים למאכל ענף טימיןקורט מוסקט מלח, פלפל שחור גרוס1 כוס יין לבן יבש ציר ירקות / מים לכיסוי הירקות1/2 כוס שמנת מתוקהחומרים לטורטליני:5 חלמונים 1/2 כפית מלח 250 גר' קמח דורום 1 כפית שמן זיתלמילוי – 200 גרם גבינת עזים (מומלץ סנט מור)ההכנה: 1. מחממים שמן וחמאה בסיר. מוסיפים את השאלוט. מאדים מספר דקות ומוסיפים את הכרישה, הסלרי, הגזר, שורש הפטרוזיליה והשום. מאדים כחמש דקות.2. מוסיפים את הערמונים, הטימין, המוסקט והמלח, מערבבים ומוסיפים יין. מבשלים 5 דקות ומוסיפים ציר ירקות או מים עד כיסוי. 3. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל עד שהערמונים מתרככים מעט (כעשרים דקות). מניחים למרק להתקרר כעשר דקות.4. טוחנים את המרק מוסיפים שמנת, טועמים ומתקנים תיבול. 5. מכינים בצק: מערבבים את כל המרכיבים ומעבדים לבצק גמיש. מקמחים את משטח העבודה ומעבירים את הבצק במכונת פסטה עד שהוא דק מאד. מברישים את דף הפסטה בביצה טרופה וקורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית קטנה של גבינת עזים, מקפלים לחצי עיגול ואת שתי הפינות הרחוקות, מהדקים לצורת טבעת. מבשלים במים רותחים לחמש דקות ומוסיפים למרק.6. מקשטים בכמה עלי טימין. מרק קרם ערמונים עם טורטליני גבינת עזים ושאלוט (צילום: דנה מלמד)

סינטה צרובה עם גראטן תפוחי אדמה וירקות מזוגגים חומרים:2-4 נתחי סינטה פרוסים דק (תלוי במידת הרעב)4 תפוחי אדמה קטנים פרוסים דק מאד4 כפות חמאה מומסת4 כפות שמנת מתוקהמלח גס4-6 בצלצלי שאלוטכוס שעועית ירוקה (טרייה או קפואה)חומרים לזיגוג:3 כפות שמן זית, כף סוכר, 3 כפות יין לבן, 3 כפות מים, ענף קטן של טימיןאופן ההכנה:1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.2. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן את פרוסות תפוחי האדמה, כשהן חופפות זו לזו ומעצבים לצורת עיגול. כך ממשיכים עם כל הפרוסות ויוצרים עיגולים אישיים. מברישים בחמאה מומסת, יוצקים על כל עיגול כף שמנת מתוקה ומעט מלח ואופים כחצי שעה.3. שמים בסיר את מרכיבי הזיגוג ומוסיפים את הבצלים. מבשלים על להבה נמוכה כ-25 דקות, עד שהם רכים. מוציאים, שמים בצד ומכניסים את השעועית לנוזל הזיגוג. מבשלים כ-5 דקות.4. מלהיטים מחבת פסים, משמים את הסינטה בשמן זית וממליחים. צורבים דקה מכל צד.5. מסדרים הכל בצלחת אחת והולכים לאכול במיטה.סינטה צרובה עם גראטן תפוחי אדמה וירקות מזוגגים (צילום: דנה מלמד)

אגסים ביין מתובל עם גבינת קממבר חומרים:120 גר' גבינת קממבר או ברי או בלו באווריה2 אגסים קלופים וחתוכים לפלחים ללא הגרעינים4 תותים קטנים3 כוסות יין לבן חצי יבשמקל וניל חצוי לאורכומקל קינמון2 כפות סוכר3 פיסות קליפת תפוזאופן ההכנה:1. שמים בסיר יין, סוכר, וניל, קינמון וקליפת תפוז ומביאים לרתיחה. 2. מוסיפים את פלחי האגסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, או עד שהם מתרככים קלות (לא לרכך יותר מדי).3. מוציאים את האגסים וממשיכים לבשל את הסירופ עוד עשר דקות, עד שהוא מסמיך.4. מכבים את האש ומכניסים את התותים, רק שיקבלו ציפוי מבריק.5. מסדרים את המנה: אפשר לקרמל את האגסים בעזרת ברנר (זורים מעט סוכר ושורפים) ואפשר לאכול אותם ככה. מניחים פרוסה נאה של גבינה אהובה על צלחת, לידה מסדרים את פלחי האגסים והתותים ואם יש ענף ואם יש ענף טימין, מוסיפים גם אותו.

אגסים ביין מתובל עם גבינת קממבר (צילום: דנה מלמד)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ