${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת לולנטיינ'ס דיי: שלוש מנות חושניות

מה תבשל דנה מלמד בולנטיינ'ס עם זה שמשוגע עליה - מרק ערמונים עם טורטליני, סינטה צרובה עם גרטן תפו"א וירקות, ואגסים ביין עם גבינת קממבר. תיעוד של ערב אהבה חושני במיוחד

תגובות

נניח שהוא היה איתי בולנטיינ'ס, הייתי מכינה לו ארוחה? הייתי רוצה שהוא יבשל עבורי? שנצא למסעדה? נראה לי שהיינו מנסים לבשל ביחד. אני מנסה לדמיין איך זה היה נראה. את הבצק לפסטה הייתי מכינה מראש, כי לפעמים הבצק בוגד בי ואז צריך לתקן אותו עד שזה מסתדר. (בסוף זה תמיד מסתדר). ואז הוא היה דופק בדלת ובטח הייתי פותחת לו עם סינור. גברים אוהבים אישה עם סינור. גם אני אגב, אוהבת להיות בתוך סינור. והיינו פותחים יין ושותים מהבקבוק, כדי לחסוך בכלים וגם כי כשאני קצת שיכורה אני שוברת כוסות יין וזה די מביך. ואז, הייתי עושה עליו דאווינים (למרות שאני לא צריכה כי הוא הרי חולה על התחת שלי) עם מופע פסטה.  » ולנטיינ'ס דיי 2011: האירועים הטעימים במסעדות » ולנטיינ'ס דיי 2011: איזו מתנה אוהבת תביאו?מעבירה את הבצק במכונה, זורה קמח בתנועה סקסית, קורצת עיגולים כמו מאמא איטלקיה ומקפלת לטורטלינים קטנים שנראים כמו איבר שהצניעות יפה לו. בינתיים, הוא יכין את המרק. מרק ערמונים, שיהיה חגיגי, לפי ההוראות שלי. מידי פעם הוא יגיד לי "וואי שף". ברקע יתנגן הדיסק שהוא הכין לי אבל ניתן למחשב לבחור את סדר השירים. וכל שיר שיתנגן, יהיה בול בזמן הנכון. ואז נשתה עוד יין ונכריז שמעכשיו מתרכזים רק במשימה – הכנת ארוחת ערב. וזה לא באמת יעבוד. אז נחליט שרק הפסקה קטנה וחוזרים למטבח. טוב, הפסקה ארוכה, אבל אז באמת נחזור למטבח, כי נהיה כבר ממש רעבים. אני אסביר לו איך לחתוך את הירקות ואיך לתבל אבל זה לא יעזור, כי הוא לא ישמע אף מילה ממה שאני אומר. הוא יהיה מרוכז אך ורק באהובתו שלא סותמת ת'פה (כשהיא מתרגשת היא מדברת המון) וכל מה שהוא ירצה, זה אותה. אז בסוף יצא שאני אכין את הרוב ובטח ניקח את האוכל למיטה ונאכל עם הידיים. בכל מקרה, ברור שהוא ירחץ את הכלים, ככה שזה דיל די בסדר מבחינתי. חוץ מזה שאני מאד אוהבת קהל במטבח, במיוחד מהסוג הנלהב.

מרק קרם ערמונים עם טורטליני גבינת עזים ושאלוט

חומרים למרק:2 כפות חמאה + כף שמן זית 6 בצלי שאלוט קצוצים דק (או אחד רגיל)1 כרישה חתוכה לפיסות (החלק הלבן)1 גבעול סלרי קצוץ דק1 גזר חתוך לקוביות קטנות1 שורש פטרוזיליה2 שיני שום 2 שקיות ערמונים מוכנים למאכל ענף טימיןקורט מוסקט מלח, פלפל שחור גרוס1 כוס יין לבן יבש ציר ירקות / מים לכיסוי הירקות1/2 כוס שמנת מתוקהחומרים לטורטליני:5 חלמונים 1/2 כפית מלח 250 גר' קמח דורום 1 כפית שמן זיתלמילוי – 200 גרם גבינת עזים (מומלץ סנט מור)ההכנה: 1. מחממים שמן וחמאה בסיר. מוסיפים את השאלוט. מאדים מספר דקות ומוסיפים את הכרישה, הסלרי, הגזר, שורש הפטרוזיליה והשום. מאדים כחמש דקות.2. מוסיפים את הערמונים, הטימין, המוסקט והמלח, מערבבים ומוסיפים יין. מבשלים 5 דקות ומוסיפים ציר ירקות או מים עד כיסוי. 3. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל עד שהערמונים מתרככים מעט (כעשרים דקות). מניחים למרק להתקרר כעשר דקות.4. טוחנים את המרק מוסיפים שמנת, טועמים ומתקנים תיבול. 5. מכינים בצק: מערבבים את כל המרכיבים ומעבדים לבצק גמיש. מקמחים את משטח העבודה ומעבירים את הבצק במכונת פסטה עד שהוא דק מאד. מברישים את דף הפסטה בביצה טרופה וקורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית קטנה של גבינת עזים, מקפלים לחצי עיגול ואת שתי הפינות הרחוקות, מהדקים לצורת טבעת. מבשלים במים רותחים לחמש דקות ומוסיפים למרק.6. מקשטים בכמה עלי טימין. מרק קרם ערמונים עם טורטליני גבינת עזים ושאלוט (צילום: דנה מלמד)

אגסים ביין מתובל עם גבינת קממבר חומרים:120 גר' גבינת קממבר או ברי או בלו באווריה2 אגסים קלופים וחתוכים לפלחים ללא הגרעינים4 תותים קטנים3 כוסות יין לבן חצי יבשמקל וניל חצוי לאורכומקל קינמון2 כפות סוכר3 פיסות קליפת תפוזאופן ההכנה:1. שמים בסיר יין, סוכר, וניל, קינמון וקליפת תפוז ומביאים לרתיחה. 2. מוסיפים את פלחי האגסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, או עד שהם מתרככים קלות (לא לרכך יותר מדי).3. מוציאים את האגסים וממשיכים לבשל את הסירופ עוד עשר דקות, עד שהוא מסמיך.4. מכבים את האש ומכניסים את התותים, רק שיקבלו ציפוי מבריק.5. מסדרים את המנה: אפשר לקרמל את האגסים בעזרת ברנר (זורים מעט סוכר ושורפים) ואפשר לאכול אותם ככה. מניחים פרוסה נאה של גבינה אהובה על צלחת, לידה מסדרים את פלחי האגסים והתותים ואם יש ענף ואם יש ענף טימין, מוסיפים גם אותו.

אגסים ביין מתובל עם גבינת קממבר (צילום: דנה מלמד)

*#