אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה עוד אפשר לעשות עם תותים? דנה מלמד מפתיעה

קרפ עם קרם שמנת מתוקה ותותים, תותים עם קרם חלבה ופיסטוקים ואפילו לפתן תותים. כשדנה מלמד נוגעת בפרי המתוק והאדום היא הופכת, לשמחתנו, ליצירתית במיוחד

תגובות

"תהיי גיבורה", אומרים לי מסביב. "ברור, אין אופציה אחרת", אני תמיד עונה בקשיחות (לא כולם עולים על זה, אבל מדובר בקשיחות די מזויפת). בכל שנה אני מנסה לחבב את החורף. לראות את היתרונות שבו, לקבל אותו, לקבל את עצמי כמו שאני בחורף. אבל השנה זה ממש לא עובד. אני ממש לא להיט כשהשמיים מקדירים ועבורי זו משימה בלתי אפשרית לחבב את העונה הזאת. היא כאן, מורגשת מדי ומסרבלת לי את החיים. שני היתרונות הבודדים שאני עוד יכולה למצוא בינואר-פברואר הם שקיעות בצבעים מרהיבים ותותים.

חבל רק שזה לא מספיק כדי לכפר על כך שבימים האחרונים, סבב המחלות הרשמי של העונה הקרה הגיע עד אלינו. הגור הצעיר עבר לגור במיטה שלי  ושנינו חולים. כרגע אנחנו מציינים כבר לילה רביעי ללא שינה, בעוד הימים מאופיינים בשיעולי סטריאו מכל הכיוונים, חום גבוה, דאגה ותשישות. הבקרים והערבים מתערבבים והסידורים, הפגישות והמטלות נדחים.

כשהגור בריא הוא פנתר. חייל של כדורגל, גבר-גבר. עכשיו הוא נראה קטן וחלוש. כל שיעול שלו מרעיד את הקירות, מכאיב לי בחזה וחותך את הגרון. האנרגיה שלי הולכת רק למקום אחד – אמהות. לפעמים זה קשה, סוחט ואינטנסיבי, אבל אז, לא נותר אלא לנשום עמוק ולזכור שתיכף זה יעבור. אנחנו מביטים קדימה וזוכרים שמחר יהיה הרבה יותר טוב. מחר בבוקר, ככה נשבענו, נצא מהמיטה ונשחק עם אחד מיתרונות החורף הגדולים – התותים.

קרפ במילוי קרם שמנת מתוקה ותותים חומרים לכ-10 קרפים

לבלילה:1/2 כוס קמח2 ביצים1/2כוס חלב1 כף שמנת מתוקה1 כף חמאה מומסת1 כף סוכר 1/4 כפית גרידת תפוזקורט מלחלמילוי:100 מ"ל שמנת מתוקה1 גביע שמנת חמוצה 1/2 1 כפות סוכרכ-8 תותים חתוכים לקוביותהכנה:1. טורפים את כל החומרים היטב. 2. מחממים מחבת טפלון ומשמנים במעט חמאה. 3. יוצקים למחבת כחצי מצקת מהבלילה ומנענעים את המחבת כך שהבלילה תתפזר באופן אחיד.4. מטגנים עד שהבלילה מתייבשת ונוצרות בה בועות קטנטנות. (אין צורך להפוך ולטגן מצד שני – הופכים על צלחת).5. ממשיכים באותו האופן עם כל הבלילה.6. מכינים קרם שמנת: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר עד שהוא נמס. מקפלים פנימה את הקצפת ומערבבים בעדינות לקבלת קרם אחיד. מוסיפים תותים ומערבבים.7. ממלאים את הקרפים: מורחים כף גדושה מהמילוי על מחצית הקרפ, ומקפלים לחצי ואז שוב לרבע.* זורים אבקת סוכר ומגישים.» קרפ במילוי קרם שמנת מתוקה ותותים - לחצו כאן לגרסת הדפסה

פה עם טעם עדין של גרידת תפוז. קרפ קרם שמנת מתוקה ותותים (צילום: דנה מלמד)

תותים בסירופ עם קרם חלבה ופיסטוקים לקרם חלבה:3 חלמונים1 כף סוכר50 גר' חלבה מפוררתכפית קוניאק / ברנדי200 מ"ל שמנת מתוקהלתותים:15 תותים חצויים 2 כפות סוכר מיץ מחצי לימוןלפיסטוקים:50 גר' פיסטוקים1 כף מים + 1 כף סוכר

הכנה:1. מערבבים את התותים עם סוכר ולימון, שמים בקופסא סגורה ומניחים במקרר.2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. שומרים במקרר.3. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלבה בהדרגה וממשיכים להקציף עוד כשלוש דקות. מוסיפים את הקוניאק ומערבבים.4. מוסיפים את הקצפת ומקפלים בעדינות עד לקבלת קרם חלק.5. ממיסים במחבת קטנה את הסוכר והמים, מוסיפים את הפיסטוקים, מערבבים ומסירים מהאש. 6. מרכיבים את הקינוח: ממלאים כוס שקופה עד מחצית הגובה בתותים. יוצקים מעל קרם חלבה ומפזרים פיסטוקים לסיום.7. שומרים במקפיא מכוסה. לפני ההגשה, מוציאים מההקפאה למספר דקות ואז מגישים.

קינוח כוס מושלם. תותים בסירופ עם קרם חלבה ופיסטוקים (צילום: דנה מלמד)

לפתן תותים חומרים:½ 1 ליטר מים1 כוס סוכרמיץ מלימון אחד3 פיסות קליפת תפוז (רק החלק הכתום)מקל קינמוןמקל וניל חצוי לארכו15 - 12 תותים חצויים

הכנה:1. מרתיחים את כל המרכיבים פרט לתותים.2. מכבים את האש ומוסיפים את התותים.3. מצננים ומכניסים ללילה במקרר.

לפתן תותים עם טעמי וניל עדינים (צילום: דנה מלמד)

*#