קרפ או לפתן: מה עוד אפשר לעשות עם תותים? דנה מלמד מפתיעה

קרפ עם קרם שמנת מתוקה ותותים, תותים עם קרם חלבה ופיסטוקים ואפילו לפתן תותים. כשדנה מלמד נוגעת בפרי המתוק והאדום היא הופכת, לשמחתנו, ליצירתית במיוחד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קרפ במילוי קרם שמנת ותותים
קרפ במילוי קרם שמנת ותותיםצילום: gbh007 / iStockphoto via Getty I

"תהיי גיבורה", אומרים לי מסביב. "ברור, אין אופציה אחרת", אני תמיד עונה בקשיחות (לא כולם עולים על זה, אבל מדובר בקשיחות די מזויפת). בכל שנה אני מנסה לחבב את החורף. לראות את היתרונות שבו, לקבל אותו, לקבל את עצמי כמו שאני בחורף. אבל השנה זה ממש לא עובד. אני ממש לא להיט כשהשמיים מקדירים ועבורי זו משימה בלתי אפשרית לחבב את העונה הזאת. היא כאן, מורגשת מדי ומסרבלת לי את החיים. שני היתרונות הבודדים שאני עוד יכולה למצוא בינואר-פברואר הם שקיעות בצבעים מרהיבים ותותים.

חבל רק שזה לא מספיק כדי לכפר על כך שבימים האחרונים, סבב המחלות הרשמי של העונה הקרה הגיע עד אלינו. הגור הצעיר עבר לגור במיטה שלי  ושנינו חולים. כרגע אנחנו מציינים כבר לילה רביעי ללא שינה, בעוד הימים מאופיינים בשיעולי סטריאו מכל הכיוונים, חום גבוה, דאגה ותשישות. הבקרים והערבים מתערבבים והסידורים, הפגישות והמטלות נדחים.

כשהגור בריא הוא פנתר. חייל של כדורגל, גבר-גבר. עכשיו הוא נראה קטן וחלוש. כל שיעול שלו מרעיד את הקירות, מכאיב לי בחזה וחותך את הגרון. האנרגיה שלי הולכת רק למקום אחד – אמהות. לפעמים זה קשה, סוחט ואינטנסיבי, אבל אז, לא נותר אלא לנשום עמוק ולזכור שתיכף זה יעבור. אנחנו מביטים קדימה וזוכרים שמחר יהיה הרבה יותר טוב. מחר בבוקר, ככה נשבענו, נצא מהמיטה ונשחק עם אחד מיתרונות החורף הגדולים – התותים.

קרפ במילוי קרם שמנת מתוקה ותותים

חומרים לכ-10 קרפים

לבלילה:

1/2 כוס קמח
2 ביצים
1/2 כוס חלב
1 כף שמנת מתוקה
1 כף חמאה מומסת
1 כף סוכר
1/4 כפית גרידת תפוז
קורט מלח

למילוי:

100 מ"ל שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 1 כפות סוכר
כ-8 תותים חתוכים לקוביות

תותים לקישוט

הכנה:

1. טורפים את כל החומרים היטב.

2. מחממים מחבת טפלון ומשמנים במעט חמאה.

3. יוצקים למחבת כחצי מצקת מהבלילה ומנענעים את המחבת כך שהבלילה תתפזר באופן אחיד.

4. מטגנים עד שהבלילה מתייבשת ונוצרות בה בועות קטנטנות. (אין צורך להפוך ולטגן מצד שני – הופכים על צלחת).

5. ממשיכים באותו האופן עם כל הבלילה.

6. מכינים קרם שמנת: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר עד שהוא נמס. מקפלים פנימה את הקצפת ומערבבים בעדינות לקבלת קרם אחיד. מוסיפים תותים ומערבבים.

7. ממלאים את הקרפים: מורחים כף גדושה מהמילוי על מחצית הקרפ, ומקפלים לחצי ואז שוב לרבע או מגלגלים.

* זורים אבקת סוכר ותותים ומגישים.

תותים בסירופ עם קרם חלבה ופיסטוקים

לקרם חלבה:

3 חלמונים
1 כף סוכר
50 גר' חלבה מפוררת
כפית קוניאק / ברנדי
200 מ"ל שמנת מתוקה

לתותים:

15 תותים חצויים
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון

לפיסטוקים:

50 גר' פיסטוקים
1 כף מים + 1 כף סוכר

הכנה:

1. מערבבים את התותים עם סוכר ולימון, שמים בקופסא סגורה ומניחים במקרר.

2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. שומרים במקרר.

3. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלבה בהדרגה וממשיכים להקציף עוד כשלוש דקות. מוסיפים את הקוניאק ומערבבים.

4. מוסיפים את הקצפת ומקפלים בעדינות עד לקבלת קרם חלק.

5. ממיסים במחבת קטנה את הסוכר והמים, מוסיפים את הפיסטוקים, מערבבים ומסירים מהאש.

6. מרכיבים את הקינוח: ממלאים כוס שקופה עד מחצית הגובה בתותים. יוצקים מעל קרם חלבה ומפזרים פיסטוקים לסיום.

7. שומרים במקפיא מכוסה. לפני ההגשה, מוציאים מההקפאה למספר דקות ואז מגישים.

לפתן תותים

חומרים:

½ 1 ליטר מים
1 כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
3 פיסות קליפת תפוז (רק החלק הכתום)
מקל קינמון
מקל וניל חצוי לארכו
15 - 12 תותים חצויים

הכנה:

1. מרתיחים את כל המרכיבים פרט לתותים.

2. מכבים את האש ומוסיפים את התותים.

3. מצננים ומכניסים ללילה במקרר.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ