מתכונים למקרוני שילדים אוהבים

את יום המשפחה דנה מלמד חוגגת עם מתכוני ספגטי – המאכל הכי משפחתי. מתכונים למאפה מקרונים וגבינה ומקרונים ברוטב עגבניות וגם שניצל עם טוויסט

דנה מלמד, עכבר העיר אונליין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מקרוני ברוטב עגבניות
מקרוני ברוטב עגבניות צילום: ניר קידר
דנה מלמד, עכבר העיר אונליין

איכשהו יוצא, כבר שנה שניה ברציפות, שיום המשפחה נופל בדיוק אחרי לילה של מסיבה. המשמעות היא שלא משנה מה תהיה רמת ההנגאובר העייפות והאנרגיה הכללית, בשמונה בבוקר נמצא את עצמנו, ילדים והורים מחזיקים ידיים ורוקדים במבוכה בהרקדה שבמגרש בית הספר. (ולא. גם אם ירד גשם הם ימצאו איפה לקיים את האירוע). פעם זה היה היום  שלנו. האימהות. היום בו אנחנו אמורות להיות במרכז. המלכות. לא יודעת בדיוק מתי, הפסיקו לחגוג לנו ובמקום זה, אנחנו חוגגים את הביחד.

מאז שאני אמא, יום האם כבר לא קיים ובמקום זה, אנחנו חוגגים ביום הזה את עצם היותנו משפחה. היו זמנים שהעניין הזה גרם לי להתמרמר על כך אבל השבוע, כשהצעיר הכריז באוזניי שכדורגל זה הדבר השני שהכי חשוב לו בחיים, והצהיר שהדבר הראשון זה המשפחה, הבנתי עד כמה הוא צודק. עוד הבנתי, שסה"כ, אנחנו משפחה די מוצלחת. אולי לא הכי קונבנציונלית, אמנם אמא ואבא גרים בבתים נפרדים, אבל בגדול, יש לנו לא מעט הווי משפחתי משותף ואפילו די הרמוני ורוב הזמן כולם נראים מבסוטים.

הארוחות המשפחתיות שלנו, גם כשלא תמיד הן מתקיימות בצורה מסודרת סביב השולחן הן בפירוש זמן איכות. גם אם מישהו לוקח את הצלחת והולך לאכול על השטיח מול הטלוויזיה. עדיין, יש את שולחן האוכל, שהוא המרכז שמאגד את ארבעתנו.

ככל שהילדים מתבגרים, התפריט שלהם מתרחב. יש המון אפשרויות למנות שילדים אוהבים אבל כשאני חושבת על הילדות הקולינרית שלי, מאז ועד היום החולשה שלי היא למקרונים עבים עם חור. גם הילדים שלי משוגעים על זה. יש שאוהבים את זה עם רוטב עגבניות, יש שמעדיפים את זה בתור מאפה ואת כולנו אפשר לתפוס שואבים מקרונים קרים מהמסננת. ככה, בלי כלום, עם היד ישר לפה.  כשהם היו ממש קטנטנים, אהבנו להפגש באמצע המקרון, כשכל אחד מחזיק בפיו את אחד הקצוות.

אנחנו לא צריכים יום מיוחד כדי לחגוג את עצם היותנו משפחה. המשפחתיות שלנו קיימת כל הזמן. אבל אם כבר ארוחה משפחתית סמלית, בחרתי במקרוני כמרכיב מרכזי. זו לא ארוחה חגיגית או מתוחכמת. זו ארוחה הכי פשוטה בעולם, אבל כמו שצריך.

מאפה מקרונים וגבינה

לבכורה שלי יש חיבה מיוחדת למוקרמים מהאייטיז, למרות שזו הנוסטלגיה של אמא שלה.

רכיבים:

1 חב' מקרונים עבים
1 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
200 גרם קשקבל מגוררת
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
300 גרם תרד חלוט במעט חמאה (לא חובה)

רכיבים לרוטב בשמל:

3 כפות חמאה
3 כפות קמח
2 כוסות חלב
2 כפות שמנת חמוצה
מלח ופלפל לבן
קורט אגוז מוסקט טרי מגורר
10 גרם פרמז'ן מגוררת

ההכנה

1. מבשלים את המקרונים לפי הוראות היצרן.

2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

3. מערבבים בקערה שמנת, ביצים, גבינות ותבלינים. אם רוצים, מוסיפים גם תרד. מוסיפים את המקרונים ומערבבים היטב.

4. מעבירים לתבנית ריבועית (או לכלים אישיים עגולים חסיני חום).

5. מכינים את הבשמל: ממיסים בסיר קטן חמאה ומוסיפים קמח. מערבבים ומוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה, עד קבלת רוטב חלק סמיך ואחיד. מוסיפים שמנת חמוצה, פרמז'ן, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.

6. יוצקים את הבשמל על גבי תערובת המקרונים והגבינות ואופים כ-40 דקות עד שהמאפה זהוב.

מקרונים ברוטב עגבניות טריות

מנת ילדים קלאסית רק שהרוטב כל כך טעים וכל כך פשוט, שאין מבוגר שיכול לעמוד בפני המנה הזו.

רכיבים:

1 חבילה מקרונים עבים
1/2 1 ק"ג עגבניות בשלות חצויות
1/8 כוס שמן זית
3 שיני שום
פלפל ירוק חריף
מלח
סוכר
2 ענפי בזיליקום

ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר ומזהיבים בו את שיני השום והפלפל החריף. מוציאים אחרי שהם מזהיבים.

2. שמים בסיר עם השמן את העגבניות החצויות ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. הקליפות ייפרדו מבשר העגבנייה מעצמן ואז קל להסיר אותן בעזרת מזלג (לקבלת רוטב חלק שילדים אוהבים).

3. מתבלים במלח, פלפל וסוכר לפי הטעם. (מתחילים מכפית סוכר ואחרי כמה דקות טועמים ואם צריך, מוסיפים עוד קצת).

4. ממשיכים לבשל את הרוטב על להבה נמוכה עוד כשעה, עד שהוא הופך מרוכז. מוסיפים את הבזיליקום ומבשלים בינתיים את המקרונים.

5. מוסיפים את המקרונים לרוטב, מבשלים עוד 5 דקות ומגישים.

6. מומלץ לפורר למעלה גבינת ריקוטה (מומלץ של באפלו) או פרמז'ן.

אצבעות שניצל עם טוויסט

אין כמו שניצל טרי. אבל אם תשרו אותו קודם לשעה בערךבבלילה, הוא יתקבל ממש רך מבפנים ועם טעם מעודן יותר.

רכיבים:

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות ארוכות
2 ביצים
3/4 כוס שמנת מתוקה (אפשר צמחית)
כפית חרדל דיז'ון
מלח
2 כוסות פירורי לחם (אפשר להוסיף שומשום)
שמן לטיגון

הכנה:

1. מערבבים בקערה ביצים, שמנת, מלח וחרדל דיז'ון. משרים את אצבעות העוף בבלילה כשעה מחוץ למקרר.

2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת רחבה.

3. טובלים את אצבעות העוף בפירורי הלחם ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ