אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: קישים פריכים שהם ארוחה של ממש

גבר לא יזמין במסעדה קיש כי זה נשי, אבל מי לא ישמח לאכול קיש זהוב בבית, במיוחד כשהוא פריך וקל להכנה. דנה מלמד עם שני מתכונים מגרים

תגובות

מה כבר אפשר לכתוב על קיש? יש שיטענו שזה מאכל מיושן, יש שיחטאו ויקראו לו פשטידה, גברים לרוב נבוכים מדי להזמין קיש, כי זה לא מאוד גברי. בדיוק מאותה הסיבה שהם לא מזמינים קוקטייל בבר. אני חושבת שקיש יכול להיות דבר נפלא ומאד מגוון בעיקר מכיוון שאפשר לדחוף לתוכו כמעט כל דבר שמוצאים במקרר – כמה גבינות, ביצים, איזה ירק (אם יש) והתנור כבר ידאג להפוך את כל היצירה הזאת לכתר מוזהב.

במקור התכנון היה להכין לכם עוגת גבינה בהשראת אותה עוגת גבינה מופלאה שאכלתי אצל רביבה וסיליה. אך הדיוק של קונדיטוריה מכתיב לי קושי רציף בהכנת עוגות ואני מוצאת את עצמי בסופו של דבר מתפרעת עם משהו אחר.

המתכון מרביבה איחר לבוא והלכתי לסופר במטרה להביא גבינה ולנסות בעצמי קטסטרופה ידועה מראש, רחוקה מאד מהעוגה האוורירית והנכונה שאכלתי אצל רביבה. אך מול דוכן הגבינות בסופר, חשבתי שגבינה לבנה זה לא באמת זה והתרגשתי יותר מגבינות העזים ומהירקות בדוכן שליד. הלכתי על משהו יותר בטוח ומלכותי. הלכתי לחפש עוגת גבינה ומצאתי קיש.קיש גבינות, עשבי תיבול ועגבניות שרי רכיבים לבצק:1/2 1 כוסות קמח100 גרם חמאה חתוכה לקוביות1 חלמוןכף שמנת חמוצה1/2 כפית מלח

רכיבים למילוי:כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (בצל ירוק, פטרוזיליה, בזיליקום)כף חמאה150 גר' גבינת פרומעז פרוסה לפרוסות150 גר' קשקבל מגוררת100 גר' בולגרית מפוררתצרור עגבניות שרי (15-20 בערך)3 ביצים200 מ"ל שמנת מתוקה2 כפות קמחקורט אגוז מוסקט מגוררמלחפלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:1. מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. (אם מרגישים שהבצק רך ודביק, מוסיפים מעט קמח). מרדדים לעלה עגול בעובי של כ1/2 ס"מ, מעבירים בעדינות לתבנית עגולה (קוטר 26 ס"מ) ומהדקים לדפנות. מסירים שוליים מיותרים. מאפסנים במקרר.

2. מטגנים את עשבי התיבול בכף חמאה כ2 דקות. מסירים מהאש.

3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכינים את המילוי: מערבבים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, טימין, קמח ותבלינים.

4. מוציאים את התבנית עם קלתית הבצק מהמקרר, עורכים את הגבינות על גבי התחתית : פרוסות פרומעז, קשקבל מגוררת וגבינה בולגרית מפוררת. יוצקים את תערובת הביצים והשמנת ומפזרים למעלה את עשבי התיבול המטוגנים. מניחים את עגבניות השרי השלמות ואופים בתנור כ-40 דקות עד שפני המאפה זהובים.» קיש גבינות, עשבי תיבול ועגבניות שרי - לחצו כאן לגרסת הדפסהבתמונה מסתתרים פרומעז, קשקבל ובולגרית. קיש גבינות ועשבי תיבול (צילום: דנה מלמד)

רכיבים לבצק:1/2 1 כוסות קמח100 גרם חמאה חתוכה לקוביות1 חלמוןכף שמנת חמוצה1/2 כפית מלח

רכיבים למילוי:6 כרישות קטנות כף חמאה250 גר' גבינת קממבר100 גר' קשקבל מגוררת2 כפות עלי טימין טרי50 גר' אגוזי מלך 3 ביצים200 מ"ל שמנת מתוקה2 כפות קמחקורט אגוז מוסקט מגוררמלחפלפל שחור גרוסקיש כרישה, קממבר ואגוזי מלך (צילום: דנה מלמד)

אופן ההכנה:1. מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. (אם מרגישים שהבצק רך ודביק, מוסיפים מעט קמח). מרדדים לעלה עגול בעובי של כ1/2 ס"מ, מעבירים בעדינות לתבנית עגולה (קוטר 26 ס"מ) ומהדקים לדפנות. מסירים שוליים מיותרים. מאפסנים במקרר.

2. חותכים את הכרישות (החלק הלבן בלבד) לפרוסות דקות ומטגנים עד הזהבה בכף חמאה.

3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכינים את המילוי: מערבבים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, טימין, קמח ותבלינים.

4. מוציאים את התבנית עם קלתית הבצק מהמקרר, עורכים את הכרישה המטוגנת על גבי התחתית ומפזרים את הגבינות. (את הקממבר מפוררים עם הידיים). יוצקים את תערובת הביצים והשמנת ואופים בתנור כ-40 דקות עד שפני המאפה זהובים.» קיש כרישה, קממבר ואגוזי מלך - לחצו כאן לגרסת הדפסה

דורש סלט חסה בצד. קיש כרישה (צילום: דנה מלמד)

*#