${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: מנות דגים מנצחות

לדנה מלמד היתה סלידה לא מוסברת מכל מאכלי הים האפשריים. מזל שהיא טעמה מספיק מנות דגים טובות בשנה האחרונה, והתגברה על העניין הזה. עכשיו היא מציעה לכם שני מתכונים מנצחים משלה

תגובות

עדיין לא הצלחתי לברר את המחסום שיש לי עם כל מה שקשור לטעם הים, וזה די מתסכל ליצור שכמוני, שמייחס לעצמו רמת פתיחות די גבוהה בכל מה שקשור לאוכל. כששואלים אותי מה אני אוהבת לאכול אני אומרת שהכל, אבל אז אני נאלצת לסייג את זה. מה לעשות, אני פשוט לא מתה על דברים מהים, בעיקר לא פירות ים, ובשום אופן לא דברים בפורמט נא ו/או רוטט. אני מודעת לעובדה שעולם ומלואו מתפספס בגלל איזו אטימות מטופשת ולא ברורה שלי, ואפילו שקלתי לחפש מטפל שזו התמחותו ואולי יצליח לשחרר אותי מפוביית הים המגבילה הזו. השבוע, כשהתמודדתי עם כתבה בנושא אוייסטרס, ראיתי מקרוב אנשים גונחים מעונג כשהם שולקים אוייסטר טרי בדוכן פירות הים בשוק הנמל. דיברתי עם המון אנשים על צדפות מאכל, ולרובם מיד נהיה ניצוץ כזה בעיניים ומבט מזוגג כמו שיש למאוהבים, מלווה ב"מממ... הייתי נותן הרבה כדי לשלוק אוייסטר". הלוואי וגם אני יכולתי להתרגש מזה כמותם, אבל כרגע, זה נראה רחוק מאוד. בעבר זה היה היחס שלי גם לדגים, אבל למרבה המזל החיים זימנו לי בשנה האחרונה המון מפגשים עם טבחים שיצרו מנות דגים מופלאות ויצירתיות. טעמתי לא מעט, וכך נפתחתי לנפלאותיו של פילה דג צרוב יפה, במיוחד כשהוא נח על משהו טעים במיוחד. אני חושבת שבכל שנות הכתיבה שלי על אוכל, מנות דג כיכבו אצלי אולי פעמיים: פעם אחת כשמת לנו דג הזהב, זה היה לזכרו, ובפעם השנייה זה היה בהשראת יום שייט בים. הפעם הלכתי על מתכוני דגים בהשראת אלה שמתלהבים משליקת אוייסטר טרי. פילה דג זה הכי קרוב שיכולתי להגיע. בשלב זה.פילה דניס על קוסקוס וירקות צלויים

פילה דניס עם עדשים שחורות על קרם פלפלים המצרכים:2 פילטים של דניס3 כפות שמן זיתכוס עדשים שחורות3 כפות בצל ירוק קצוץ3 כפות פטרוזיליה3 פלפלים אדומים3 שיני שום פרוסותכוס שמנת מתוקהכפית סוכרמלחפלפל שחור גרוסלהגשה: יוגורט כבשים סמיך1. חותכים את הפלפים גס. מחממים מעט שמן זית בסיר ומוסיפים את הפלפלים, השום, הסוכר, מלח ופלפל שחור גרוס.צולים כחמש דקות ומוסיפים שמנת מתוקה. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. טוחנים במעבד מזון.2. מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את העדשים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשרים דקות, עד שהעדשים רכות. (להיזהר לא לבשל יתר על המידה). מסננים ומוסיפים בצל ירוק, פטרוזיליה, כף שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.3. משמנים את פילה הדניס משני הצדדים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.4. מחממים היטב מחבת וצורבים את הדג כ2 דקות מכל צד.5. להרכבת המנה: בצלחת עמוקה שמים קרם פלפלים. עורמים ערימה של עדשים שחורות במרכז ומניחים מעליה את פילה הדניס. יוצקים מסביב יוגורט כבשים ומגישים.

*#