דנה מלמד מבשלת: תבשילים ביתיים ומופלאים

קצת עבודה של חיתוך וערבוב בלילה, וגם אתם תוכלו להתעורר מריח של תבשילים נהדרים שמתפשט בכל הבית. דנה מלמד עם שני מתכונים לתבשילים ביתיים

דנה מלמד, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דנה מלמד, עכבר העיר אונליין

"למה את מבשלת באמצע הלילה במקום לישון?", נשמע קולה הנוזף של אמא שלי מעברו השני של קו הטלפון. "ומי בכלל יאכל את כל זה?", היא המשיכה להיות מוטרדת. לא היתה לי תשובה חד משמעית. הסברתי לה שכשפסל יוצר פסל או צייר מצייר ציור, הם לא חושבים מי יקנה את זה או לאן תלך היצירה לפני שהם מתחילים. הם פשוט עושים את מה שהם אוהבים כי זה מה שמתחשק להם. ככה היה באותו לילה. ולא, זה לא משהו שקורה הרבה לאחרונה. אבל באותו לילה, תשוקתי בערה וזה היה חזק ממני. כמה גורמים היו אחראיים להפקה: הראשון – המטבח היה נקי והכיור ריק מכלים - מצב מאד נדיר. השני - הסופר השכונתי החליט משום מה להיות פתוח עד חצות, וזה נהדר להיות לבד בסופר בלילה. אבל אם להודות, ההשראה באה מארבע מבשלות שהכרתי באותו שבוע. נשים שמתמסרות אך ורק לבישול ומתפרנסות ממנו. כך הייתי גם אני בעבר, עד שהתמסרתי לכתיבת מדור אוכל והזנחתי את אהבתי הגדולה, הבישול. אני מודה שההיכרות איתן עשתה לי צביטה קטנה בלב, של געגוע. בנוסף, התפריטים שלהן פשוט כל כך הדליקו אותי והגבירו את המשיכה למטבח. לא היה מנוס מלעשות את זה. בשעות השקטות האלה, כשהילדים ישנים, והתפאורה הופכת לילית, עם אור נרות, יין אדום ומוזיקה מהאייפוד שחודרת עד לעצמות. תאמינו לי, אין דרך יותר טובה לפתוח את היום מאשר עם תבשילים כבדים שהתבשלו כל הלילה.

ירקות שורש וצוואר עגל בבישול ארוך חומרים:1ק"ג צוואר עגל חתוך לקוביות 6 ארטישוקים ירושלמיים5 גזרים צבעוניים (או רגילים)בצל סגול גדולשורש סלרי3 שורשי פטרוזיליה2 בטטות קטנות5 שיני שום קלופות 2 חב' ערמונים בוואקום1/2 כוס חומץ בלסמיבקבוק יין אדום 3 כפות דבש2 עלי דפנהכ 5 גרגרי פלפל אנגלי2 ענפי טימיןמלח גספלפל שחור גרוס טרימעט שמן לטיגוןהכנה:1. פורסים את הבצל לפרוסות עבות, קולפים וחותכים את הירקות הגדולים. (את הירקות הקטנים משאירים שלמים)2. מחממים מעט שמן בסיר. ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהן זהובות מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.3. באותו השמן שבו טוגן הבשר, מטגנים את הירקות. מתחילים מהבצל עד שהוא הופף שקוף ואז מוסיפים את השאר. מטגנים עד הזהבה, מוציאים ומניחים בצד.4. מוסיפים לסיר חומץ בלסמי ומצמצמים עד קבלת סירופ מעט סמיך. מוסיפים את הדבש ומחזירים לסיר את קוביות הבשר.מערבבים עד שהן עטופות בסירופ. מוסיפים יין, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה. 5. לאחר שעה, מחזירים לסיר את הירקות והערמונים ומוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי ורוזמרין. מתבלים במלח ופלפל.6. ממשיכים לבשל עד שהירקות והבשר רכים (3-4 שעות). ירקות שורש וצוואר עגל בבישול ארוך (צילום: דנה מלמד)

חמין של פתיתים עם עוף, חזה אווז בקר חומרים:1 בצל פרוס חבילת פתיתים (500 גר')4 כוסות מים רותחים (או ציר עוף או ירקות)5 שוקי עוף300 גר' צוואר או כתף עגל חתוך לקוביות50 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנותמלחפלפל שחורכפית פפריקה מתוקה (מי שאוהב יכול להוסיף גם חריפה)1/3 כוס שמן קנולההכנה:1. מתבלים את שוקי העוף וקוביות הבשר במלח ופלפל. 2. מחממים שמן בסיר רחב ומזהיבים את שוקי העוף מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.3. מוסיפים למחבת את קוביות הבשר ומטגנים יפה עד שהבשר צרוב מכל הצדדים. מוסיפים את חזה האווז ומטגנים עוד 2 דקות. מוציאים ומניחים בצד.4. באותו הסיר, מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך כדי ערבוב מספר דקות. מוסיפים את המים או הציר ומבשלים 6 דקות כשבסיר מכוסה חלקית. מערבבים מידי פעם.5. משמנים סיר ברזל (או כל סיר אחר שמתאים לתנור). מסדרים שכבות של פתיתים, עוף וקוביות בשר לסירוגין. מכסים את הסיר (אפשר בנייר אלומיניום) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל100 מעלות לכל הלילה.

חמין של פתיתים (צילום: דנה מלמד)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ