${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: תבשילים ביתיים ומופלאים

קצת עבודה של חיתוך וערבוב בלילה, וגם אתם תוכלו להתעורר מריח של תבשילים נהדרים שמתפשט בכל הבית. דנה מלמד עם שני מתכונים לתבשילים ביתיים

תגובות

"למה את מבשלת באמצע הלילה במקום לישון?", נשמע קולה הנוזף של אמא שלי מעברו השני של קו הטלפון. "ומי בכלל יאכל את כל זה?", היא המשיכה להיות מוטרדת. לא היתה לי תשובה חד משמעית. הסברתי לה שכשפסל יוצר פסל או צייר מצייר ציור, הם לא חושבים מי יקנה את זה או לאן תלך היצירה לפני שהם מתחילים. הם פשוט עושים את מה שהם אוהבים כי זה מה שמתחשק להם. ככה היה באותו לילה. ולא, זה לא משהו שקורה הרבה לאחרונה. אבל באותו לילה, תשוקתי בערה וזה היה חזק ממני. כמה גורמים היו אחראיים להפקה: הראשון – המטבח היה נקי והכיור ריק מכלים - מצב מאד נדיר. השני - הסופר השכונתי החליט משום מה להיות פתוח עד חצות, וזה נהדר להיות לבד בסופר בלילה. אבל אם להודות, ההשראה באה מארבע מבשלות שהכרתי באותו שבוע. נשים שמתמסרות אך ורק לבישול ומתפרנסות ממנו. כך הייתי גם אני בעבר, עד שהתמסרתי לכתיבת מדור אוכל והזנחתי את אהבתי הגדולה, הבישול. אני מודה שההיכרות איתן עשתה לי צביטה קטנה בלב, של געגוע. בנוסף, התפריטים שלהן פשוט כל כך הדליקו אותי והגבירו את המשיכה למטבח. לא היה מנוס מלעשות את זה. בשעות השקטות האלה, כשהילדים ישנים, והתפאורה הופכת לילית, עם אור נרות, יין אדום ומוזיקה מהאייפוד שחודרת עד לעצמות. תאמינו לי, אין דרך יותר טובה לפתוח את היום מאשר עם תבשילים כבדים שהתבשלו כל הלילה.

חמין של פתיתים עם עוף, חזה אווז בקר חומרים:1 בצל פרוס חבילת פתיתים (500 גר')4 כוסות מים רותחים (או ציר עוף או ירקות)5 שוקי עוף300 גר' צוואר או כתף עגל חתוך לקוביות50 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנותמלחפלפל שחורכפית פפריקה מתוקה (מי שאוהב יכול להוסיף גם חריפה)1/3 כוס שמן קנולההכנה:1. מתבלים את שוקי העוף וקוביות הבשר במלח ופלפל. 2. מחממים שמן בסיר רחב ומזהיבים את שוקי העוף מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.3. מוסיפים למחבת את קוביות הבשר ומטגנים יפה עד שהבשר צרוב מכל הצדדים. מוסיפים את חזה האווז ומטגנים עוד 2 דקות. מוציאים ומניחים בצד.4. באותו הסיר, מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך כדי ערבוב מספר דקות. מוסיפים את המים או הציר ומבשלים 6 דקות כשבסיר מכוסה חלקית. מערבבים מידי פעם.5. משמנים סיר ברזל (או כל סיר אחר שמתאים לתנור). מסדרים שכבות של פתיתים, עוף וקוביות בשר לסירוגין. מכסים את הסיר (אפשר בנייר אלומיניום) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל100 מעלות לכל הלילה.

חמין של פתיתים (צילום: דנה מלמד)

*#