${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: מאפים כמו אצל אבולעפיה

ביקור במאפייה החדשה של סעיד אבולעפיה הזכיר לדנה מלמד מאפים חמים ומשובחים. כמחווה לטעם הנוסטלגי היא מציעה את הוורסיה שלה לפיצה ולסמבוסק כמו שעוד לא טעמתם

תגובות

מאז שהייתי ילדה הרגשתי שהפרובינציה זה לא המקום בשבילי - נדלקתי על תל אביב בגיל ממש צעיר. ההברזות הראשונות מבית ספר היו לתל אביב, בעיקר בטרמפים. בהמשך, כשלחלק מאיתנו כבר היה רישיון נהיגה, סצנת המועדונים של האייטיז והגל החדש הפכה נגישה והרגשנו הכי קולים בעולם. בערבי שישי, נהגנו ללבוש שחורים, להעמיד את השיער עם ג'ל, להוסיף איזו חגורה עם הרבה ניטים ולהדגיש את העיניים והשפתיים בשחור. דרינק אחד של וודקה תפוזים החזיק אותנו ערב שלם כשאנחנו רוקדים עם הפנים לקיר ומניפים את הידיים אל על. הפינאלה של ערב מהסוג הזה תמיד היתה ביפו, עם טוסט אבולעפייה לילי. היום, עשרים שנה אחרי, כמעט שלא יוצא לי לפזז לצערי. הבילוי המרכזי שלי הוא עם הילדים בבית, ובערבים חופשיים, כשמסתייע, בר שכונתי עושה את העבודה. המאנצ'יס הלילי יכול לבוא על סיפוקו באינסוף דרכים, ונסיעה במיוחד עד יפו לא עולה על הפרק בכלל. אבל השבוע פגשתי את סעיד אבולעפיה, שפתח ממש ליד הבית שלי את הדור החדש של אבולעפיה, עם כל אותם מאפים מיתולוגיים, בגרסה  מוקפדת וטרייה מאי פעם. המפגש עם סעיד  הוא שהעלה בי את גל הנוסטלגיה הזה וגרם לי להיזכר בבייגל ובסמבוסק הנהדרים של הימים הפרועים ההם. גם סעיד, כמוני, מאוהב בעיר הזאת מילדות ומאוד נרגש לקראת פתיחת בית המאפה התל אביבי שלו. לרגל המאורע, החלטתי לעשות עבורו מחווה קטנה ולהכין לו מאפיים המבוססים על הבצק שלו, עם הטאצ' האישי שלי.סמבוסק מנגולד ופטה כבשים לבצק אבולעפיה:1 ק"ג קמח40 גר' סוכר20 גר' מלח10 גר' שמרים טריים 40 גר' שמן זית 600 גר' מים למילוי:1 בצל קצוץ דקצרור מנגולדכ-20 עגבניות שרי צהובות חצויות3 כפות שמן זיתמלחפלפל שחור גרוס250 גר' גבינת פטה כבשים מגוררתלסיום:ביצה טרופה, 50 גר' פרמז'ן מגוררת, מעט קצחהכנה:1. מכינים בצק: שמים בקערית קטנה את השמרים עם מעט מים פושרים וכפית סוכר וממתינים 5 דקות עד להמסה. שמים בקערת המיקסר קמח, סוכר ומים בקערה ומעבדים (אפשר גם עם הידיים). מוסיפים את השמרים ולשים עוד דקה. מוסיפים שמן זית ואת המלח רק בסוף. לשים עוד רבע שעה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מתפיחים במשך שעה מכוסה בניילון נצמד ומחלקים לכדורים של 170 גר' (בגודל כדור טניס בערך) ומתפיחים עוד כחצי שעה. 2. מכינים מילוי: מפרידים את המנגולד לגבעולים ועלים. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שקיפות. קוצצים את גבעולי המנגולד ומוסיפים למחבת ביחד עם עגבניות השרי. מערבבים ומטגנים עד הזהבה. קוצצים עת עלי המנגולד ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן חמש דקות נוספות ומסירים מהאש. 3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרדדים את כדורי הבצק לעיגול בקוטר של כ14 ס"מ. מנחים על מחצית מהעיגול 2 כפות מתערובת המנגולד ומפזרים מעל גבינת פטה.  סוגרים לצורת חצי עיגול ומהדקים היטב בשוליים. מברישים בביצה טרופה, זורים מעט פרמז'ן וקצח ואופים כרבע שעה.גיוונים:• אפשר להחליף את המנגולד בתרד. מטגנים מספר דקות באותו האופן.• את גבינת הפטה אפשר להחליף בבולגרית, גבינת עזים קשה או תערובת של כמה סוגי גבינות.• את הקצח והפרמז'ן אפשר להחליף בשומשום, אורגנו, גבינת קשקבל מגוררת או רק להבריש בביצה ללא תוספות.

פיצה ביאנקה עם ארטישוק ירושלמי בצל וחלמון לבצק אבולעפיה:1 ק"ג קמח40 גר' סוכר20 גר' מלח10 גר' שמרים טריים 40 גר' שמן זית 600 גר' מים 250 גר' ריקוטה100 גר' פרמז'ן מגוררת150 גר' קשקבל מגוררתכ – 7 ארטישוקים ירושלמיים קלופים1 בצל פרוס לפרוסות דקותמלח גס, פלפל שחור גרוס, מעט שמן זיתחלמון אחד לכל פיצה

ההכנה:1. מכינים בצק: שמים בקערית קטנה את השמרים עם מעט מים פושרים וכפית סוכר וממתינים 5 דקות עד להמסה. שמים בקערת המיקסר קמח, סוכר ומים בקערה ומעבדים (אפשר גם עם הידיים). מוסיפים את השמרים ולשים עוד דקה. מוסיפים שמן זית ואת המלח רק בסוף. לשים עוד רבע שעה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מתפיחים במשך שעה מכוסה בניילון נצמד ומחלקים לכדורים של 170 גר' (בגודל כדור טניס בערך) ומתפיחים עוד כחצי שעה. 2. מבשלים את הארטישוקים במים וחלב (ביחס של 1:1) עד שהם רכים. (יש להימנע מריכוך יתר). מצננים ופורסים לפרוסות.3. מרדדים את כדורי הבצק לעיגול בקוטר של כ – 14 ס"מ. 4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.5. מורחים במרכז כל עיגול כף גדושה של ריקוטה. זורים מעל גבינת קשקבל ומניחים פרוסות של ארטישוק ירושלמי ובצל סגול. מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס וזורים מעט פרמז'ן מגוררת. מזלפים כמה טיפות של שמן זית ואופים כרבע שעה, עד שהפיצות מזהיבות. אם רוצים, מוסיפים חלמון במרכז הפיצה ואופים עוד דקה (למי שאוהב חלמון נוזלי) או קצת יותר.גיוונים:• את הארטישוק הירושלמי אפשר להחליף בכרובית. מבשלים באותו האופן ומפרידים לפרחים קטנים. כנ"ל לגבי אספרגוס, אותו יש לחלוט במים רותחים למשך 3 דקות.• אפשר להוסיף ירקות כמו עגבניות שרי, פטריות, אורגנו טרי, עלי בזיליקום וכל מה שאוהבים .• למי שאינו שומר כשרות, אפשר להוסיף פיסות של בייקון או שינקן. » אבולעפיה - תל אביב - פרטים נוספים

*#