טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: פסטה מושקעת

מתי בפעם האחרונה שילבתם קולורבי צלוי בפסטה ים תיכונית ואיך תשדרגו מאפה פסטה עם רוטב בשמל טעים וראגו טלה? דנה מלמד הופכת מצרכים נגישים למרגשים

תגובות

"את זוכרת שמחר אנחנו הולכים לערב ארצות הים התיכון בבצפר נכון?" לא זכרתי. זה נשמע קצת מוכר, אבל לא היה לי מושג מה זה אומר. "בטח שאני זוכרת" אמרתי. "את גם זוכרת מה את צריכה להכין?" טוב, פה כבר לא יכולתי לזייף. לא היה לי מושג מה זה הערב הזה ומה אני אמורה לחולל. היא עלתה עלי מיד. "העבודה שלי הייתה על איטליה. אמרנו שאת מכינה מאכלי פסטה, שכחת?".

 שכחתי לגמרי. בדיוק כמו שאני שוכחת בערך 50 אחוז ממה שצריך לעשות בימים טרופים אלה, כשכולם חולים פה וכבר שבוע שלם, לא היה לנו לילה רציף של שינה. נראה שפתחנו בית חולים, הצעיר מתחיל להתאושש משבוע של דלקת ריאות, חפיפה קצרה עם אחותו והנה כל הסימפטומים המוכרים, שוב כאן, הפעם אצלה.

במצבים כאלה חייבת להימצא איזו נקודת אור. אני מנסה לחפש משהו חיובי בכל הסיפור הזה והדבר היחיד שעולה כרגע הוא שבטח לא נלך לערב ארצות הים התיכון וככה יהיה לי פטור מהכנת מאכלי פסטה. אבל מסתבר שזה לא ככה. היא נחושה להגיע ויהי מה וגם אם לא, מאכלי הפסטה יהיו חייבים להגיע לבופה הכיתתי איכשהו, איתה או בלעדיה. אז אני מבינה שאין דרך להתחמק הפעם ויש לקחת אחריות ולעמוד במשימה ואולי אפילו ליהנות ממנה. בכל זאת, אם יש מקום שאני אוהבת לברוח אליו זה המטבח ואם יש אוכל שאני אוהבת, זה פסטה. אז יאללה לעבודה. בפעם הבאה בכל אופן, כשעושים עבודה על ארצות הים התיכון אולי כדאי ללכת פשוט על מצרים ולסגור עניין עם חומוס ופיתות.

פסטה עם זיתי קלמטה, עגבניות וקולורבי צלויים חומרים:250 גרם פסטה (אני השתמשתי בפפרדלה אבל כל פסטה קצרה תתאים)50 גרם זיתי קלמטה מגולענים וחצויים2 קולורבי בגודל בינוני קלופים וחתוכים לפרוסות2 עגבניות תמר חתוכות לפלחים200 גר' עגבניות שרי חצויות (אדומות, צהובות או גם וגם)פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות דקותחופן עלי רוקטשמן זיתמלח גספלפל שחור גרוסקורט סוכרעלים טריים משני גבעולי טימין50 גר' שבבי פרמז'ן או פקורינו

הכנה:1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.2. משמנים בשמן זית תבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים עליה את העגבניות. מזלפים שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, מעט סוכר ועלי טימין. צולים בתנור כ- 20 דקות, עד שהעגבניות משחימות בשוליים.3. בתבנית נפרדת, צולים את הקולורבי: משמנים תבנית בשמן זית, מניחים את הקולורבי ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. צולים כ-25 דקות עד הזהבה.4. מבשלים את הפסטה, מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את העגבניות הצלויות, הקולורבי, הפלפל הירוק, זיתי הקלמטה ועלי הרוקט. מתבלים במלח ופלפל.5. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים למעלה שבבי פרמז'ן או פקורינו.» פסטה עם זיתי קלמטה, עגבניות וקולורבי צלויים - לחצו כאן

פסטה עם זיתי קלמטה, עגבניות וקולורבי צלויים (צילום: דנה מלמד)

250 גרם פסטה מסוג פפרדלהחומרים לראגו:1 בצל קצוץ דק1 גזר מגורר1 גבעול סלרי קצוץ4-5 שיני שום פרוסות400 גרם בשר טלה טחון400 גר' קוביות עגבניות (מקופסא) 1 קופסא קטנה רסק עגבניות1/3 כוס שמן זיתכ-10 עלי בזיליקום טרימלחפלפלקורט סוכרחומרים לרוטב בשמל: 2 כפות חמאה2 כפות קמח2 כוסות חלב150 גרם קשקבל מגוררת2 כפות גדושות שמנת חמוצהמלחפלפל שחור גרוסקורט אגוז מוסקט טרי מגורר

100 גר' מוצרלה מגוררתהכנה:1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.2. מכינים את הראגו: מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים ממספר דקות, מוסיפים את הגזר, והסלרי ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את השום ואת הבשר. מטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר. מבשלים כשעה על להבה נמוכה. מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים ומכבים את האש.3. מחממים תנור ל-180 מעלות.4. מכינים רוטב בשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים קמח, מסירים מהאש ובוחשים עד שמתקבלת תערובת במרקם משחה. מחזירים לאש ומוסיפים בהדרגה חלב. מערבבים בכף עץ עד לקבלת קרם חלק ומבשלים עוד שתי דקות בערך, עד שהוא מסמיך. מוסיפים את הקשקבל והשמנת וממשיכים לערבב עד שנוצר מעין פונדו סמיך. אם סמיך מדי מוסיפים עוד חלב.5. מרכיבים את המאפה: משמנים תבנית מלבנית בשמן זית. מניחים שכבת פסטה מעליה יוצקים את הראגו ולבסוף את הבשמל. זורים מעל מוצרלה מגוררת ואופים בתנור כחצי שעה או עד שפני המאפה זהובים.» מאפה פסטה, ראגו טלה ובשמל - לחצו כאן לגרסת הדפסה

מאפהפסטה, ראגו טלה ובשמל (צילום: דנה מלמד)

*#