טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הפלישה היוונית על תל אביב

טברנות, אוזריה, בוזוקי והמון מוזיקה. מה הביא את הגל היווני ששוטף את העיר?

תגובות

ראשון בערב, נמל יפו, אנשים יושבים לאכול לצלילי בוזוקי. עולים בסמטאות לכיכר קדומים ומשתי מסעדות בוקעת מוזיקה יוונית שמחה. יורדים לשוק הפשפשים ושוב נתקלים במוזיקה יוונית. שלישי בערב בפלורנטין, חשוך ושקט, עד שצלילים יווניים מפרים את הדממה. כשמתקרבים - זמר יווני שר ומסביב אנשים אוכלים ושרים. עוברים לאלנבי - מוזיקה יוונית בוקעת מהמעורב. שישי בצהריים, חוף גורדון, ושוב היוונית הזאת. לאן שלא מפנים את הראש - כולם עושים יוון. מה קרה ולמה דווקא עכשיו?» איך הפכו מנות השרינג לטרנד מוביל» ברצלונה זה כאן: שוק נמל יפו נפתח» סופר סטאר: רועי סופר חוזר למטבח"הגל היווני מפתיע לטובה", אומר רובי סקנדריון, בעל אחת המסעדות היווניות הוותיקות בעיר, שבתאי היפה. "אני חושב שבעקבות החרם על טורקיה הישראלים גילו את יוון ואהבו את האוכל, כי כשהם באים לפה הם משווים אותנו לטברנה שהיו בה בחופשה". איך לא חשבנו על זה קודם? הרי היו ניסיונות להביא את האוכל היווני ואת רוח הטברנה - כמו הלניקה של שמעון פרנס או מסעדת פוסידון, שנסגרה בתחילת העשור הקודם. נדמה שהגל היווני הנוכחי מציע משהו אחר - לא עוד חמארות עם מוזיקה יוונית לבני 70 פלוס בדרום העיר (שכבודן במקומן מונח), אלא מסעדות שף או טברנות שמחות שפונות לכולם.באוקטובר הקרוב ימלאו שנתיים למסעדת קלמטה, שיש הרואים בה את הכוסית שבישרה את בוא האוזו. "לא חיפשנו להקים מסעדה יוונית", מספר קיקו (עמיקם) בלוקו, מבעלי המסעדה. השיפוץ בכיכר קדומים עמד להסתיים, ורעיונות רבים עלו בניסיון להביא צעירים תל אביבים לאזור. "המיקום הוליד את הרעיון. חשבנו שהאזור מאוד ים תיכוני וזה מתקשר לאוזו ולמוזיקה יוונית. קלמטה נפתחה בקונספט יווני: וייב משוחרר ופחות מתחכם, עם הרבה אלכוהול ואניס. המטבח הוא ים תיכוני כי האוכל היווני לא ממש מעניין". יוון, אם כן, היתה ההשראה והמעטפת - חומרי הגלם מתכתבים עם המקור ובתפריט תמצאו גירוס, סופלאקי, כבש ויוגורט, לצד השפעות איטלקיות ודרום צרפתיות. נו, ים תיכון.  קיקו, מאיפה בא הגל הזה? "אני לא יודע, אולי לאנשים נמאס מטאפאס בר. תמיד היו פה מקומות בסגנון, אבל כמו בכל טרנד, ברגע שיש עניין ישר מצטרפים אליו".מאוד משוחרר. קלמטה (צילום: אביעד הרמן)

מצרכים:60 גר' קילופי זוקיני60 גר' בצל סגול חתוך לחתיכותקצת פחות מ־½ כוס יין אדום8 חצאי עגבניות שרי4 עלי נענע120 גר'/2 כפות גבינת המאירי גדושותקמצוץ אורגנו ותימין2 כפות שטוחות מיקס אגוזים (לא משנה איזה) מקורמללרוטב: מיץ לימון לפי הטעם, סילאן לפי הטעם

אופן ההכנה: 1. צולים את הזוקיני ואת הבצל הסגול ביין אדום עד התרככות וקבלת גוון אדמדם. 2. ליצירת הרוטב מערבבים את מיץ הלימון והסילאן.3. מוסיפים את הזוקיני והבצל לעגבניות השרי והנענע ומתבלים ברוטב, באורגנו ובתימין.4. מעל הסלט מוסיפים את גבינת המאירי ומעליה את מיקס האגוזים המקורמל.חוריאטיקי - לגרסת הדפסהיאסו!  חוריאטיקי של קלמטה (צילום: רותם מימון)

*#