מתכונשף: קראמבל תאנים ממסעדת סרדיניה

אחרי קאמבק מוצלח עם מסעדת סרדיניה, שף רועי סופר חולק מתכון לקינוח מושחת במיוחד

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עכבר העיר

אחד הקאמבקים המדוברים של התקופה האחרונה הוא של השף רועי סופר. לאחר שש שנים של שתיקה קולינרית חזר השנה סופר למטבח עם מסעדת סרדיניה, מסעדה איטלקית חדשה בכיכר קדומים שביפו. 

» סופר סטאר: רועי סופר חוזר למטבח
» ג'בטת פירות ים של סנדוויץ'
» מתכונשף: גספצ'ו עגבניות של בליני
» עוגת יוגורט ופירות אדומים של קייק ארט

עם טרסת אבן ובה עצי נוי, מזרקה ושולחנות קטנים מכוסים במפות צבעוניות הצופים אל הים ואל הכיכר, מקבלים הסועדים הצצה לאיטליה. בסרדיניה מביא סופר את המטבח של הדרום איטלקי עם הזווית האישית שלו, המחברת בין הקלאסי לעכשווי. דוגמא קלאסית לכך היא מנת קינוח של קראמבל תאנים באמרטו. סופר לוקח את הקראמבל ומעשיר אותו באגוזי מלך טחונים ומשדרג את התאנים במעט ברנדי ואמרטו.

קראמבל תאנים

חומרים:

3 תאנים בינוניות חצויות
1 כף אמרטו
1 כף ברנדי משובח
100 גרם+1 כפית סוכר
100 גרם קמח
100 גרם חמאה
50 גרם אגוזי מלך טחונים

אופן ההכנה:

בכלי נמוך וחסין אש מסדרים את התאנים כשהצד החצוי כלפי מטה.

מפזרים אמרטו וברנדי ומעט סוכר (סך הכל כפית) על פני חלקה העליון של כל תאנה.

במעבד מזון, מעבדים בפולסים את הקמח, חמאה, אגוזים וסוכר לקבלת בצק.

משטחים את הבצק על גבי נייר אפייה בעובי 1.5 ס"מ.

אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות (עד שמתחיל להזהיב).

מפוררים את הבצק ומפזרים בצורה אחידה על גבי התאנים.

אופים למשך 7-8 דקות נוספות לכדי הזהבה.

מומלץ להגיש עם כדור גלידת פיסטוק ליד.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ