טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תוכנית החלוקה: איך הפכו מנות השרינג לטרנד מוביל

יותר ויותר מסעדות מאמצות את תפריט השרינג - מגישות מנות למרכז השולחן ונותנות לכם לחלוק אותן. בכלל לא בטוח שאתם משלמים פחות, אבל אתם בטח נהנים יותר

תגובות

משלמים אותו דבר אבל אם חשבתם שבזה שאתם חולקים אתם מקצצים קצת בחשבון, תחשבו שוב. אם כבר, אפשר לומר שהרווח העיקרי הוא שפשוט טועמים יותר. כלומר, מגיעים אל אותו סכום, רק עם יותר טעמים. חיים כהן טוען כי השרינג דווקא משפיע על החשבון, אך בכיוון ההפוך: " אנשים מזמינים יותר כשהם חולקים, הם שבעים לאט יותר ומטבע הדברים לא ממצים את חוויית הטעם עד הסוף, כי הם לוקחים ביס מכל מנה. בסוף מזמינים יותר"."אני ממילא לא חושב שזה בא מהמקום הכלכלי", אומר השף אור ברי ממסעדת ברטי, "אלא זה יותר חברתי. השרינג אצלנו הוא חלק של ההווי. זה לא הגיע מטעמים של חיסכון, אלא מהמקום של לחוות כמה שיותר ולהגיע לאותה חוויה עם מנעד טעמים רחב. זה חלק מהתרבות שלנו במזרח התיכון. זה מאוד מקומי בעיני 'לפתוח שולחן'".פותחים שולחן. רוסטביף ובצלים של ברטי (צילום: אורלי סגל)ויקטור גלוגר, שף מסעדת היוקרה קלואליס, דווקא מסכים עם האבחנה כי מדובר בשילוב שבין אלמנט כלכלי והרצון לטעום הכל. כמי שפועל במסעדה קלאסית, "לפי הספר", גם הוא הבין ששרינג משמעו אווירה שמחה יותר, ולכן השיק באחרונה את ערבי "קלואליס בג'ינס", שבהם הוא משחרר את העניבה, מגביר את המוזיקה ומביא מנות חלוקה זולות יותר.אם לקלואליס הגיע השרינג, מה יאמרו השאר?"אנחנו נחשבים למסעדה קלאסית, אבל השקנו את הערב המיוחד בדיוק בגלל זה – אני רוצה להביא קהלים חדשים למסעדה ואני נותן להם חוויה אחרת. אני רוצה להוריד להם את הפחד מהמסעדה הקלאסית ואנחנו באמת רואים שזה מחלחל. זה התחיל בזה שלקוחות אומרים לי 'תשים לנו את המנות הראשונות באמצע', והמשיך במנות חלוקה שעוברות מהתפריט המיוחד לתפריט הרגיל".אז לאן לוקחים מכאן את השרינג? ככל הנראה נמשיך לראות יותר מקומות שמתבססים על הארוחות האלה.אפילו אל מסעדות כמו רפאל, טוטו ופרונטו מחלחל השרינג. במסעדתו העתידית של קונפורטי – טופולופומפו - שעתידה להיפתח בשנה הבאה כבר לוקחים את החלוקה הלאה: הסועדים ישלימו בעצמם את הכנת המנה. שרינג - הדור הבא?

*#