${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטילאביט וערב יינות: איפה אוכלים השבוע?

אירועי פסטילאביט יוצאים לדרך, ערב יינות מיוחד בכתית, חגיגות יום העצמאות ההודי באינדירה, תפריט קייצי בקיטשן מרקט, מנות ללא גלוטן בראצ'ה ועוד

תגובות

אין טעם לתת לשביזות יום א' לתפוס אתכם עם כל האפשרויות הטעימות של השבוע הקרוב: רשת בתי הקפה לאביט משיקה מגוון אירועים וסדנאות לכל המשפחה, מסעדת כתית תארח ערב מיוחד עם יינות פיימונטה, תפריט משפחתי בגוסטו, מנות ללא גלוטן במסעדת ראצ'ה ועוד.  פסטילאביט יוצא לדרך רשת בתי הקפה לאביט תקיים את פסטילאביט, אירועים וסדנאות לכל המשפחה בסניפים השונים בתל אביב, החל מיום ראשון, 12.8 ועד ליום שבת, 18.8. בין הסדנאות: יומי לוי, ממעדניית יום טוב, יביא את המיטב של שוק לוינסקי; ערב יוטיוב פתוח לקהל; מסיבת אבטיח קפואה עם מוזיקה בלקנית, שבת ילדים ופעילויות נוספות. בנוסף, יוצעו מבצעים שונים על כל התפריט. היכן: רשת לאביט - לרשימת הסניפים המלאהמתי: ימים ראשון-שבת, 12-18.8נהנים ומתקררים. קפה קר של לאביט (צילום: רותם מימון)ערב יינות פיימונטה במסעדת כתית מסעדת כתית והשף מאיר אדוני יארחו את יבואנית היין "שקד" לערב מיוחד ביום רביעי, 15.8. מסורת אירועי היין של המסעדה ממשיכה והפעם עם ארוחת ערב בהתאמה ליינות פיימונטה של היבואנית. בין המנות בתפריט: טונה אדומה בעישון הדרים - פרפה כבד אווז, קוויאר אוסטרה, סבלה זרעי שומר, דייקון במשרה דבש ושמן אגרן. יוגש לצד רוסי באס, גאיה 2008; שקד עגל חלב בחמאה חומה - אספרגוס לבן, גראטן תפוחי אדמה וכמהין, חלמון נא מעושן, בציר עגל, שמנת ומרווה. יוגש לצד ברברה ד׳אסטי סופריורה, ביונזו,  לה ספינטה 2005; טארט קרם לימון ולואיזה - פטל אדום, פטל שחור, זיתים שחורים מסוכרים, בזיליקום, גלידת ליקריץ ושמן זית. יוגש לצד ברולו, סנדרונה 2006. היכן: כתית - היכל תלמוד 4, תל אביבמתי: יום רביעי, 15.8מחיר: 495 שקלים לסועד

לצד כוס יין. שקדי עגל של כתית (צילום: דן פרץ)תפריט שיא קיץ בקיטשן מרקט שף יוסי שטרית מציג תפריט חדש וקייצי במיוחד במסעדת קיטשן מרקט. לצד המנות הקבועות, התפריט החדש מציג מבחר של מנות עזות טעם וצבע, שכיף לאכול מול הים לצד כוס יין צוננת. בתפריט החדש: תירס חם ופירות ים -  שרימפס, מולים, אספרגוסים ובצלי פנינה (54 שקלים); טונה טמאגו - חביתה יפנית, סויה, מירין, ג'ינג'ר כבוש וחזרת (52 שקלים); פולנטה ג'מבו שרימפס -  פולנטה רכה, שרימפס קריסטל, עגבניות לחות, שום ושמן זית (72 שקלים); דניס עלהפלאנצ'ה - קרם שעועית, לבנה, וינגרט עגבניות וסלט עדשים שחורות (88 שקלים) ועוד. בנוסף, מעתה קיטשן מרקט תפתח שעריה גם בימי ראשון החל מהשעה 18:00. היכן: קיטשן מרקט - שוק הנמל, תל אביבמתמודדים עם הקיץ. קיטשן מרקט (צילום: דן פרץ) ערבי לייב לאונג' בבל ואנטואן בר היין בל ואנטואן יוצא עם ערבי קונספט חדשים של לייב לאונג' של מוזיקה חיה, בכל יום שלישי, השואבים השראה מהברים של ניו יורק בהם מוזיקה חיה הפכה לחלק מתרבות הבילוי והאירוח, לצד יין ומנות אסתטיות. את הערבים מוביל המוזיקאי יובל בילגוראי מהווקה פיפל, שיארח בכל שבוע מוזיקאי אחר. בהזדמנות זו כדאי ללכת על תפריט הקיץ החדש, הכולל: פסטה "חונקי כמרים" טרייה, עם אפונת שלג וגבינת בושה עיזים (52 שקלים), בגט Demi עם סלמון מעושן וביצה עלומה (46 שקלים).

במסעדת סיפו יחגגו ביום שני, 13.8, בערב ספרדי מיוחד. השף עידן מצנר יצר תפריט צבעוני שמשלב בין המטבח הספרדי ובין רוח סיפו הייחודית. במקום תתנגן מוזיקה ספרדית ולצד תפריט האוכל תוכלו להתרענן עם סנגריה אדומה קרה (42 שקלים לקראף של חצי ליטר). בתפריט: גספאצ'ו עגבניות, יוגורט, ברוסקטות שום (39 שקלים); חאמון "פאטה נגרה", עגבניות מרוסקות וצנימים (42 שקלים); תמנונים ותפוחי אדמה, בעגבניות מעושנות ואיולי שום (45 שקלים); ועוד. בנוסף, יוצעו גם חמישה טאפאסים, (מומלץ לזוג) במחיר 99 שקלים: סרדין צרוב על לחם קלוי, ירקות על האש ורוטב רומסקו; שרימפס שלם על הפלאנצ'ה; תרד חם, פירות יבשים ואגוזי מלך, שום ופטרוזיליה; צלחת נקניקים, צ'וריסוס וסולצ'יצ'ון; ופשטידה ספרדית, וקינוח של ריקוטה, פירות טריים ויבשים, תערובת פיצוחים וגרעינים ודבש (29 שקלים).היכן: סיפו - נחמן 3, שוק הפשפשיםמתי: יום שני, 13.8אנדלה! טאפאס של סיפו (צילום: קארין נאווי)חגיגת יום העצמאות ההודי באינדירה מסעדת אינדירה תציין את יום העצמאות ההודי (יום רביעי , 15.8) עם צוות עטור זרי פרחים, מוזיקה בוליוודית צוהלת, ותפריט פתוח ללא הגבלה במחיר של 99 שקלים לסועד. החגיגה תתקיים החל מ-19:00 בערב ולתוך הלילה. בין המנות בתפריט: פקורה ירקות - מבחר ירקות טבולים בבלילת קמח עדשים ומטוגנים; מונדאל פקורי - פלאפל בטטה הודי; סמוסה ירקות או בשר; כנפי עוף טנדור; בג'יה בצל - טבעות בצל בנוסח הודו; מלאי כופתא; צ'טנה מסאלה; קארי ירקות; פאלק פניר; מיקס טנדורי גריל על פלטה לוהטת לצד תוספות של דאל מקני - עדשים שחורים בקדירת לילה, אורז בסמאטי עם זעפרן, לחמי נאן למיניהם וקינוחים.

היכן: אינדירה - שאול המלך 4, תל אביבמתי: יום רביעי, 15.8, החל מהשעה 19:00מחיר: 99 שקלים לסועדחוגגים עצמאות. מיקס גריל באינדירה (צילום: דן פרץ) ארוחת לה פמיליה במסעדת גוסטו במסעדת גוסטו מקלים את החום של החופש הגדול עם ארוחה משפחתית איטלקית חדשה ועשירה ב-199 שקלים, המיועדת לשני מבוגרים ושני ילדים. לשולחן המשפחתי יוגשו: לחם הבית; סלט חסה, עגבניות, קרוטונים ופרמזן ברוטב קיסר; ארבעה כדורי ריזוטו מטוגנים; לינגוויני ברוטב פומודורו; פנה שמנת פטריות; פיצה קלאסית אישית (פונגי / חצילים / אנטיפסטי); וקנקן לימונדה / תפוזים / תה קר.

היכן: גוסטו - פרישמן 90, תל אביבלכל המשפחה. ארנצ'יני של גוסטו (צילום: מור סגל)

מסעדת ראצ'ה המתמחה במטבח גרוזיני אותנטי, משיקה צפריט חדש של מנו ללא גלוטן. בין המנות המוצעות התפריט החדש ניתן למצוא:  איספנחי - טפנד תרד, אגוזי מלך וחומץ בן יין; פרקילוביו - קדרת בשר בשעועית ירוקה; צ'אנחי - שכבות כבש עם תפוחי אדמה, חציל, עגבנייה ועשבי תיבול ; וסליאנקה - הגולש של הגרוזינים. כל המנות הללו מצטרפות לתפריט הרגיל של המסעדה, המלא באוצרות המטבח הגרוזיני על טהרת התבלון המינימאלי.היכן: ראצ'ה - החבצלת 6, ירושליםמתאים לכולם. סליאנקה של מסעדת ראצ'ה (צילום: לילי בן שלום)

*#