מתכונשף: גספצ'ו עגבניות של בליני

עם בוא הקיץ, מסעדת בליני מציעה מתכון מנה קלילה ומרעננת של גספצ'יו עגבניות

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

הקיץ הוא שעתן הגדולה של העגבניות, ובפרט לאחר עונה אביבית שבה הרקיעו מחיריהן שחקים. השף אמיר שולר ממסעדת בליני בנווה צדק נטל את אחד הסמלים המובהקים של המטבח האיטלקי ושילב אותה בתפריט המסעדה בווריאציות מרתקות כמו פנקוטה, גרניטה עגבניות קרה, קונפיטורת עגבניות שרי וגם מרק עגבניות קר בכוס פסטה אכילה.

» מתכוני שף - לכל המתכונים של השפים המובילים

» בליני - לשעות פעילות ולכל הפרטים» סלט במיה על איולי שום של טאפאיה» מוסחאן של מסעדת אלבאבור» מלאי קופטה של מסעדת טנדוריבהשראת תפריט העגבניות של בליני לפניכם מתכון למרק עגבניות קר עם טוויסט קטן של שוט וודקה שיצנן את הקיץ, ולו במעט.גספצ'יו עגבניות

מצרכים:20 עגבניות (מומלץ מסוג תמר)1 גזר קלוף וחתוך לחתיכות גסות1 כוס מים2 כפות גדושות מלח גסצרור בזיליקום1 כפית פלפל שאטה1/2 כוס סוכר1/2 כוס (100 מ"ל) וודקה

אופן הכנה:1. בסיר צר וגבוה מניחים את העגבניות, גזר, מלח ומים על אש נמוכה. מבשלים עד שהעגבניות מתפרקות לחלוטין (לפחות חצי שעה) 2. מוסיפים את הבזיליקום, שאטה וסוכר. מערבבים היטב.3. באמצעות בלנדר מוט או מעבד מזון, טוחנים את המרק למרקם אחיד4. מעבירים את המרק במסננת דקה, כך שנוצר נוזל אדום ללא חתיכות5. מוסיפים את הוודקה ומערבבים6. מעבירים למקרר ומצננים לפחות לשעתיים.7. להגשה: ניתן לפזר גבינת פטה מגוררת.גספצ'יו עגבניות - לגרסת הדפסהקריר ונעים. גספצ'יו עגבניות של בליני (צילום: בועז לביא)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ