מתכונשף: גספצ'ו עגבניות של בליני

עם בוא הקיץ, מסעדת בליני מציעה מתכון מנה קלילה ומרעננת של גספצ'יו עגבניות

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

הקיץ הוא שעתן הגדולה של העגבניות, ובפרט לאחר עונה אביבית שבה הרקיעו מחיריהן שחקים. השף אמיר שולר שהיה השף של מסעדת בליני בנווה צדק שנסגרה, נטל את אחד הסמלים המובהקים של המטבח האיטלקי ושילב אותה בתפריט המסעדה בווריאציות מרתקות כמו פנקוטה, גרניטה עגבניות קרה, קונפיטורת עגבניות שרי וגם מרק עגבניות קר בכוס פסטה אכילה.

בהשראת תפריט העגבניות של בליני לפניכם מתכון למרק עגבניות קר עם טוויסט קטן של שוט וודקה שיצנן את הקיץ, ולו במעט.

גספצ'יו עגבניות

מרכיבים:

20 עגבניות (מומלץ מסוג תמר)
1 גזר קלוף וחתוך לחתיכות גסות
1 כוס מים
2 כפות גדושות מלח גס
צרור בזיליקום
1 כפית פלפל שאטה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס (100 מ"ל)
וודקה

אופן הכנה:

1. בסיר צר וגבוה מניחים את העגבניות, גזר, מלח ומים על אש נמוכה. מבשלים עד שהעגבניות מתפרקות לחלוטין (לפחות חצי שעה)
2. מוסיפים את הבזיליקום, שאטה וסוכר. מערבבים היטב.
3. באמצעות בלנדר מוט או מעבד מזון, טוחנים את המרק למרקם אחיד
4. מעבירים את המרק במסננת דקה, כך שנוצר נוזל אדום ללא חתיכות
5. מוסיפים את הוודקה ומערבבים
6. מעבירים למקרר ומצננים לפחות לשעתיים.
7. להגשה: ניתן לפזר גבינת פטה מגוררת.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ