טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: גספצ'ו עגבניות של בליני

עם בוא הקיץ, מסעדת בליני מציעה מתכון מנה קלילה ומרעננת של גספצ'יו עגבניות

תגובות

הקיץ הוא שעתן הגדולה של העגבניות, ובפרט לאחר עונה אביבית שבה הרקיעו מחיריהן שחקים. השף אמיר שולר ממסעדת בליני בנווה צדק נטל את אחד הסמלים המובהקים של המטבח האיטלקי ושילב אותה בתפריט המסעדה בווריאציות מרתקות כמו פנקוטה, גרניטה עגבניות קרה, קונפיטורת עגבניות שרי וגם מרק עגבניות קר בכוס פסטה אכילה.

» מתכוני שף - לכל המתכונים של השפים המובילים

מצרכים:20 עגבניות (מומלץ מסוג תמר)1 גזר קלוף וחתוך לחתיכות גסות1 כוס מים2 כפות גדושות מלח גסצרור בזיליקום1 כפית פלפל שאטה1/2 כוס סוכר1/2 כוס (100 מ"ל) וודקה

אופן הכנה:1. בסיר צר וגבוה מניחים את העגבניות, גזר, מלח ומים על אש נמוכה. מבשלים עד שהעגבניות מתפרקות לחלוטין (לפחות חצי שעה) 2. מוסיפים את הבזיליקום, שאטה וסוכר. מערבבים היטב.3. באמצעות בלנדר מוט או מעבד מזון, טוחנים את המרק למרקם אחיד4. מעבירים את המרק במסננת דקה, כך שנוצר נוזל אדום ללא חתיכות5. מוסיפים את הוודקה ומערבבים6. מעבירים למקרר ומצננים לפחות לשעתיים.7. להגשה: ניתן לפזר גבינת פטה מגוררת.גספצ'יו עגבניות - לגרסת הדפסהקריר ונעים. גספצ'יו עגבניות של בליני (צילום: בועז לביא)

*#