${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: סלט במיה על איולי שום של טאפאיה

הישר מראשון לציון, שף עינב אזגורי ממסעדת טאפאיה מציג מתכון מושלם לצד הדרינק

תגובות

שף עינב אזגורי, מטאפאס בר טאפאיה שבראשון לציון, מזוהה מאוד עם הבישול הקטלוני ספרדי. עינב למד ועבד במסעדות שונות בספרד ובעולם: בדרום צרפת, בברצלונה ובסאן סבסטיאן. האהבה הגדולה לאוכל הספרדי הביאה אותו ליצור בטאפאיה תפריט המשלב טעמים ומנות עם חומרי גלם ספרדיים, ואווירה ספרדית המשלבת מוזיקה ואת הקצב של ספרד. לכבוד הקיץ עינב בנה תפריט קליל שנותן לסועדים חוויה שלוקחת אותם לרחובות ברצלונה. טאפאיה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מוסחאן של מסעדת אלבאבור» מלאי קופטה של מסעדת טנדורי»  קרוקט סאן סבסטיאן של ויקי כריסטינה» לא רק יין: איפה אוכלים בראשון לציוןעינב מספר על המנה: "אחת המנות האהובות עלי היא סלט הבמיה באיולי שום, טאפאס קליל וטעים לפתיחת הארוחה. הטעמים החזקים של השום  והחריפות הקלה של המנה פותחים את התאבון למנות טאפאס נוספות. אנשים מגיעים למסעדה בכדי לאכול את סלט הבמיה לצד כוס שמפניה ספרדית קרה וצוננת. זוהי מנה מושלמת לקיץ."חולם בספרדית. עינב אזגורי (צילום: עידן ספיבק)סלט במיה על איולי שום

מצרכים: 400 גרם במיה (לא מהגדולות)כפית שטוחה של שום כתושפלפל צ'ילי אחד טרי מיץ לימון מחצי לימוןמלח לפי הטעם

אופן ההכנה:1. מטגנים את הבמיה בשמן עמוק עד שהיא מקבלת צבע שחום אבל עדיין נשארת ירוקה. 2. מוציאים מהשמן ומספיגים על נייר סופג.3. שמים את הבמיה בקערה ומערבבים עם מיץ הלימון, השום והצ'ילי, ומתבלים במלח.4. מגישים חם ועם בירה קרה.

סלט במיה על איולי שום - לגרסת הדפסהלצד הבירה. סלט במיה של טאפאיה (צילום: דניאל לילה)

*#