חלות לשבת ואוכל צרפתי: המלצות טעימות לסופ"ש

חלות מיוחדות לשבת בביסקוטי, מנה מיוחדת ליום הבסטיליה במעדנייה של גולדשטיין, חגיגת בשרים בסושיסמבה, משקאות קיציים בקפה ג'ו וארוחת ציפורי לילה באוונגרד

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

בסוף השבוע הקרוב תוכלו לאכול ארוחה לילית מיוחדת ומשתלמת באוונגרד, להתרענן עם משקאות הקיץ הקפואים של קפה ג'ו, לציין את יום הבסטיליה עם מנה צרפתית מיוחדת במעדנייה של גולדשטיין, להתפנק על חלות מיוחדות לשבת ולסיים את השבוע עם חגיגת בשרים רצינית בסושיסמבה. יום הבסטיליה במעדנייה של גולדשטיין

השף אלרן גולדשטיין מציין את יום הבסטיליה, שיחול ביום שבת, 14.7, עם מנה צרפתית מיוחדת של תבשיל זנב שור במרלו ופורט דה מרלו, ירקות שורש ומח עצם, שיוגש במעדנייה. התבשיל עולה על השולחן לאחר השריה של 48 שעות ביינות וצלייה של שבע שעות. בנוסף, המעדנייה מציגה את תפריט הקיץ עם הבראנץ' של גולדשטיין: ארבעה סוגי מעדנים, גבינות משק וסלטי השף, סלסלת לחם ושתייה, פתיחי סלמון נורבגי בעישון קר, מטיאס בשמנת חמוצה ושמיר לצד מנות נוספות. היכן: המעדנייה של גולדשטיין - ‏לוי אשכול 201‏, תחנת הדלק בצומת סביון. מחיר: מנת יום הבסטיליה נמכרת ב-88 שקליםויוה לה פראנס. תבשיל זנב שור במרלו (צילום: שי בן אפריים)בואי חלה - חלות לשבת בביסקוטי

קונדיטוריית ביסקוטי משיקה בימים אלה קולקצייה חדשה של חלות מקמחים שונים ובמגוון מילויים על טהרת חומרי גלם מקומיים. השפית רוסלה יונה מייצרת חלות בטעמים וניחוחות ביתיים, ללא משפרי אפייה וחומרים מלאכותיים, שימכרו במקום מדי יום שישי. בין החלות שיימכרו במקום: חלה קלועה עם פרג (15 שקלים); חלת סביח - במילוי חצילים, פטרוזיליה וטחינה גולמית בציפוי שומשום ושומשום שחור (24 שקלים); חלת פירות מיובשים - חלת קוגלהוף במלית פירות יבשים ואגוזים בעיטור אגוזי מלך (24 שקלים); חלה ישראלית - חלה על בסיס שמן זית עם ממרח טחינה ודבש בציפוי שקדים (24 שקלים); חלה בריאה -  מקמח כוסמין ושיפון עם שיבולת שועל וגרעינים (18 שקלים); חלת ילדים - עם מטבעות שוקולד חלב (20 שקלים). את המוצרים ניתן לרכוש בחנות בקונדיטורייה או בהזמנה טלפונית לכל חלקי הארץ.היכן: ביסקוטי - הירקון 67, בני ברקמתי: ימי שישימושלמת לשבת. חלת סביח של ביסקוטי (צילום: בועז לביא)ציפורי לילה באוונגרד מסעדת אוונגרד והשף דיוויד לוי משיקים ארוחות "ציפורי לילה" לבליינים הצעירים לרגל חופשת הקיץ. במהלך חודשי הקיץ (יולי-אוגוסט) החל מהשעה 23:00, אחרי או לפני הבילוי מגיעים לאוונגרד לארוחה לילית מלאה שכוללת: המבורגר מבשר בקר טרי טחון גס, מוגש בלחמנייה בתוספת חסה, עגבניות וטבעות בצל חי לצד צ'יפס פריך וקולה ב-35 שקלים.ניתן להזמין פיינט קרלסברג מהחבית בתוספת 10 שקלים.היכן: אוונגרד - הברזל 3, רמת החי"למתי: כל ימיות השבוע, החל מהשעה 23:00, לאורך החודשים יולי-אוגוסטמחיר: 35 שקלים לארוחהקיץ קפוא בקפה ג'ו רשת קפה ג'ו מרעננת את הקיץ עם קולקציית משקאות ברד וירג'ין במגוון טעמים המותאמים לימי הקיץ החמים של ישראל. בין המשקאות שמוצגים בקולקצייה הקפואה: פרי שייק פקאן - ברד וירג'ין ג'ו ופקאן מסוכר; מקופלת - ברד וירג'ין ג'ו, מקופלת וסירופ שוקולד; לימונענע - ברד לימונענע גרוס עם עלי נענע טריים; פרי שייק - פרי שייק בטעם לבחירה על בסיס מים או קפוא וירג'ין.היכן: רשת קפה ג'ו - לכל הסניפיםמחיר: 17-21 שקליםקריר. משקאות קיץ בקפה ג'ו (צילום: יוני דוד)

חגיגת בשרים בסושיסמבה השף ניצן רז ממסעדת סושיסמבה מאחד כוחות עם בני לוי, ממעדנית הבוטיק מעדני עופר שברמת השרון, לערב שכולו תאוות בשרים. החל מיום שבת, 14.7, יערך במוצ"ש אחת לחודש ערב צ'ורסקו מסורתי במרפסת של המסעדה שתביא לסועדים נתחים ברזילאיים משובחים ותוספות יוצאות דופן במתכונת "אכול כפי יכולתך". הבשרים המוצעים נבחרו בקפידה ואופייניים לצ'ורסקו הברזילאי: פיקניה - נתח מאזור העכזו של העגל המאופיין בטעם עז ובמרקם עסיסי; ואסיו - בשר ממפשעתו של העגל בעל טעם מודגש ומרקם בשרני במיוחד; קוליטה - נתח נוסף המגיע מאזור העכוז של העגל הצמוד לסינטה, בעל מרקן עדין יותר וטעם אנין, והאסאדו הדרום אמריקאי המוכר והקלאסי, המכיל את השרירים הבין צלעתיים, החל מהאנטריקוט ועד מרכז החזה של הבקר. לצד הבשריםיוגשו תוספות כמו תפוחי אדמה צלויים במדורה, אורז ושעועית שחורה בסגנון ברזילאי, קלחי תירס שלמים צלויים על האש, ומטבלי צ'ימי'צורי אדום וירוק תוצרת בית.היכן: סושיסמבה - הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביבמתי: מוצאי שבת, החל מ-14.7מחיר: 180 שקלים לסועדמבשלים ביחד. רז ולוי (צילום: קרן ביטון כהן)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ