${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: מלאי קופטה של מסעדת טנדורי

הישר ממטבחי רשת טנדורי: רינה פושקרנה חולקת מתכון למנת מלאי קופטה, כופתאות גבינה ותפוחי אדמה ברוטב עשיר

תגובות

רינה פושקרנה היא אולי הדמות שהכי מזוהה עם הבישול ההודי בארץ. פושקרנה החלה את דרכה במטבח הביתי בהודו. כשנישאה לבעלה, רב חובל במקצועו, העבירה זמן רב במטבחי אוניות שם גם למדה לבשל. היא הקימה את רשת המסעדות ההודיות טנדורי, שמציעה אוכל הודי אותנטי. באחת המסעדות אף התקיימו חלק משיחות השלום בין הישראלים, הפלסטינים והנורבגים.» טנדורי - לרשימת הסניפים המלאה» קרוקט סאן סבסטיאן של ויקי כריסטינה» טרטר טונה על ברוסקטה של מונטנגרו» פרעצל של כרמלה בנחלהרינה פושקרנה על המנה: "אחת המנות המפוסמות במטבח ההודי, כופתאות גבינה ותפוחי אדמה המוגשים ברוטב עשיר. את המנה הזו היו מכינים בשביל המלכים בהודו, צבעה זהוב כמו כתר המלך".השלום מתחיל במסעדה שלי. רינה פושקרנה (צילום: בועז לביא) מצרכים: לכופתאות:4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומגוררים4 כפות פירורי לחם2 כפות קורנפלור1/2 כפית פלפל לבן1 כפית מלח1 כפית סוכר1/2 כפית הל טחון100 גרם גבינה בולגרית/צפתית מגוררת2 כפות צימוקים ו/או פירות יבשים2 כפות אגוזי קשיו, פיסטוקים ושקדים קצוציםשמן לטיגוןלרוטב:2 בצלים בינוניים מקולפים וחתוכים דקכוכב אניסמקל קינמון2 עלי דפנה6 תרמילי הל2 עגבניות בינוניותכף מחית ג'ינג'ר (ג'ינג'ר כתוש טחון במעבד מזון עם מעט מים)כף מחית שום (שום כתוש טחון במעבד מזון עם מעט מים)4 כפות שמן לבישולכף מרגרינה או חמאה6 כפות שמנת חמוצה4 כפות ממרח קשיו (אגוזי קשיו טחונים במעבד מזון עם מעט מים)תבלינים:1/2 כפית הל טחון1/2 כפית כוסברה יבשה1/2 כפית אבקת כמון1/2 כפית פפריקה1/2 כפית עלי חילבה יבשים קצוצים1/2 כפית כורכום1 כפית מלח1 כפית סוכר אופן ההכנה:1. מכינים את הכופתאות: מערבבים בידיים את כל מרכיבי הכופתאות מלבד פירורי הלחם. יוצרים מהעיסה כופתאות מוארכות, מגלגלים אותן בפירורי הלחם ומטגנים בשמן למשך 2-3 דקות עד לקבלת צבע חום. מוציאים את הכופתאות מהשמן ומניחים על נייר סופג.2. מכינים את מחית הבצל: מרתיחים את הבצל, האניס, הקינמון, עלי הדפנה וההל עם מעט מים וטוחנים במעבד מזון (ניתן לחמם את המרכיבים במיקרוגל כ-10 דקות).3. מכינים את רסק העגבניות: מכניסים את העגבניות למים רותחים למשך דקה, מסירים את הקליפה וטוחנים במעבד מזון (ניתן לחמם במיקרוגל כ-3 דקות).4. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את מחית הבצל ומטגנים עד לקבלת גוון חום-זהוב.5. מוסיפים את מחית הג'ינג'ר ומחית השום, בוחשים ומבשלים כדקה.6. מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ובוחשים היטב. מבשלים כחמש דקות, עד שהשמן נפרד מהתבשיל.7. מוסיפים את מחית הקשיו ואת המרגרינה/חמאה ובוחשים.8. מוסיפים את השמנת החמוצה, בוחשים ומבשלים למשך 2-3 דקות.9. מכניסים את הכופתאות ומבשלים למשך 2-3 דקות. ניתן להוסיף מעט מים אם רוצים רוטב פחות סמיך.מלאי קופטה - לגרסת הדפסהמלכותית. מלאי קופטה של טנדורי (צילום: בועז לביא)

*#