${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בירה בתחנה וקיץ בדלאל: איפה אוכלים השבוע?

ביר גארדן במתחם התחנה, תפריט קיץ בדלאל, מנות חדשות בגוסטו, אמריקה ביקב ססלוב, ודו קיום קולינרי ביפו

תגובות

שבוע חדש בפתח ואיתו אפשרויות טעימות רבות. בסופ"ש הקרוב תוכלו להנות מפסטיבל קיץ בביסטרו הכובשים, "ביר גארדן" אמיתית במתחם התחנה, תפריט קיצי במסעדת דלאל, מנות חדשות בגוסטו האיטלקיה, חגיגת יינות ביקב ססלוב לכבוד יום העצמאות האמריקאי, וסעודת דו קיום קולינרי ביפו.פסטיבל קיץ בביסטרו הכובשים בביסטרו הכובשים חוגגים את פתיחת הקיץ בפסטיבל שמח של ארבעה ימים במהלכו, יוגש תפריט מיוחד המשלב את מיטב פירות הקיץ, ומבחר יינות לבנים שהורכב לכבוד הפסטיבל. התפריט כולל חמישה פתיחים, מנה עיקרית, שני קינוחים וקוקטייל קייצי, כולם יצירתו של השף שי טנא. לדוגמה: סלט אפרסקים לבנים וצהובים עם תרד, אורוגולה, גבינת גורגונזולה ואגוזי לוז , בוויניגרט נענע לימון מרענן (46 שקלים); מסבחה לבנה עם סברס, אורגנו וכוסברה (36 שקלים); סביצ'ה דג ים עם משמשים, ענבים ירוקים וצ'ילי, מיקרו בזיליקום ונסטים (46 שקלים); מרק מלון ורוזטה עם סורבה קוקוס (28 שקלים) ומנות נוספות.

מתחם התחנה בתל אביב יארח את ה"ביר גארדן" של מבשלת פאולנר  בימים רביעי - חמישי, 4-5.7, לשני לילות של בירה, אוכל ומוזיקה באווירה אותנטית ותוססת. על תפריט הנקניקיות הופקדו מיטב השרקוטרי, אלן טלמור וזאב טנא (פרנק). טלמור יציג נקניקיות מבשר טלה בסגנון באוורי מתובלות בבירה ועשבי תיבול ונקניקיות עגל פיקנטיות עם סלסה של פלפל חלפניו מעושן (צ'יפוטלי)ופפריקה. הנקניקיות יוגשו בלחמניות טריות עם כרוב כבוש וחרדל (25 שקלים). רשת פרנק תציע מגוון נקניקיות : נקניקיות עוף גדולה, עגל גדולה ועגל פיקנטי, המוגשות בלחמניות טריות, רכות וחמימות לצד שוקרוט, כרוב מבושל בבישול איטי עם בירה, בלסמי וזרעי קימל ושלל רטבים מסקרנים (25 שקלים). היכן: מתחם התחנה, תל אביבמתי: ימים רביעי - חמישי, 4-5.7, 19:00-23:00מחיר: הכניסה ללא תשלוםגרמניה בדרום תל אביב. ביר גארדן במתחם התחנה (צילום: אמיר יעקובי)תפריט קיץ בדלאל במסעדת דלאל פותחים את העונה החמה ומשיקים את תפריט הקיץ החדש שיצר השף גולן גורפינקל. בתפריט מככבים מיטב תוצרי הקולינריה המקומית: דגים, פירות ים, גבינות, טחינה, לאבנה, זיתים, יוגורט ושמן זית. בתפריט הקיץ תוכלו למצוא מנות רבות שמתאימות לצמחוניים כמו: ארטישוק צלוי, בייבי סלק, סלק מעושן, אספרגוס, מסיבה של פטריות אפויות, צלויות וטריות, עדשים שחורות וכתומות, מגוון שעועיות, ירקות שורש, זוקיני ועוד. גם תפריט העסקיות התחדש במנות מתפריט הקיץ  וכך גם תפריט קינוחי הקיץ. בתפריט: סלט עגבניות ויניגרט זוקיני ולאבנה (28 שקלים); עדשים שחורות בבישול ארוך וטחינה לבנה; סלט קלאמרי קר, ליים, טחינה גולמית ושמן זית (28 שקלים); פסטיבל פטריות קציפת פורצ'יני ובלסמי מצומצם (64 שקלים); אספרגוס דוקסל פטריות, קרם פרמזן ושום קונפי (64 שקלים); סקלופס צרובים פירה יווני, בייקון וחמאת גזר חריפה  (56 שקלים) ועוד. היכן:  דלאל - שבזי 10, תל אביבמתי: העסקיות מוגשות בימים א'-ה' , 12:00-18:00 מחיר: בהתאם למנות או עסקיות במחיר 69 שקלים, 89 שקלים, 118 שקליםמקבלים את הקיץ. נוגט קלאסה דלאל (צילום: בועז לביא)ערב נוסטלגי אמריקאי ביקב ססלוב יקב ססלוב יציין את יום העצמאות האמריקאי בערב מיוחד עם מופע, יין וכיבוד בסגנון אמריקאי מסורתי ללא הגבלה. הערב יערך ביום רביעי, 4.7, בשעה 21:00, בחצר מרכז המבקרים של היקב בקיבוץ אייל. במרכז הערב יתקיים מופע של הצמד המוזיקלי לארי ומינדי פוגל במופע מיטב להיטי שנות ה-60 וה-70 בשילוב קטעי קישור וסיפורי רקע משעשעים. במהלך האירוע ניתן יהיה לרכוש את יינות היקב במחירים אטרקטיביים. היכן: יקב ססלוב - קיבוץ איילמתי: יום רביעי, 4.7, 21:00מחיר: 150 שקליםיו. אס. איי. יינות (אילוסטרציה: dreamstime)ערב של דו קיום קולינרי בביסטרו 60

השפים יובל רווה (לשעבר שף בפועל במסעדת אורקה) ו-וובה טאשייב (לשעבר סו שף וקונדיטור במסעדת כתית) מקייטרינג הבוטיק "מפה לבנה" יתארחו בערב יום חמישי 5.7, במסעדת ביסטרו 60 לסעודה חד פעמית של דו קיום קולינרי. הארוחה שתוגש תשלב בין המטבח הערבי המסורתי של עג'מי למטבח עילי מודרני. חלק מהרווחים יתרמו לעמותות יפואיות לדו קיום. בתפריט: מרק יוגורט עם מקל זעתר; פיתות גריל עם ממרח בצל מעושן; סלט עוף של פרגית גריל קצוצה דק עם הרבה עשבים טריים פלפל חריף אגוזים וויניגרט חציל ולימון כבוש; סבידה מהגריל עם דלעת צלויה בתבלינים רוטב ברביקיו כמון ודבש; פרח זוקיני מוסלין דגים וזעתר חמאת זרעי עגבנייה וערק; נתח דג ים צלוי על הגריל עם סומאק; אטאייף דגים עם סלט עגבניות חריף זעתר טרי וקציפת טחינה; סורבה יוגורט ג'לי מלפפונים; וממולאים שונים. את סיום הארוחה ילוו קנקן מים חמים עציץ נענע ומספריים, וקינוח של סיגרים במילוי קרם חלבה וקרם מרציפן, דיפ שוקולד מוקצף, ודובדבנים על קרח. הארוחה כוללת מים מינרלים ומוגזים וכוס יין מקומי לבחירה. הארוחה מוגבלת ל-55 סועדים. יש להזמין מקומות מראש.היכן: ביסטרו 60 - שערי ניקונור 25, יפומתי: יום חמישי, 5.7, 20:00מחיר: 250 שקלים לסועדלמטרה טובה. ערב של דו קיום קולינרי בביסטרו 60 (צילום: לירון אלמוג)

גוסטו מתחדשת

המסעדה האיטלקית גוסטו, מתחדשת עם תפריט קיץ מיוחד. בתפריט החדש ניתן למצוא: מגוון עשיר של יין בכוסות ובקראפים, מנות קטנות החל מ 20 שקלים כמו :פורטבלו פרימוורה ( 22 שקלים); ארנצ'יני (24 שקלים); קנלוני גבינות ותרד (28 שקלים); לצד הפיצות והפסטות של גוסטו,  תוכלו למצוא עוד מנות מיוחדות כמו קציצות בקר ואורז (49 שקלים); מעורב איטליאנו - נתחי עוף וכבד עוף מוקפצים במחבת עם בצל, פטריות ושום קונפי על פוקצ'ה עם שמנת חמוצה ומחית כמהין (68 שקלים) ועוד הרבה מאוד מנות נוספות.היכן: גוסטו - שדרות ח"ן 59, תל אביב

תפריט קיץ במסעדת גספאצ'ו 

השף גיא פרץ השיק לאחרונה את תפריט הקיץ של מסעדת גספאצ'ו באשקלון. התבשילים והרטבים הכבדים של החורף פינו את מקומם לטובת מנות קלות ומרעננות. בין המנות החדשות: פלחי סלק צלויים בשמן זית, בניחוח בלסמי ובצל ירוק; טאפס עגבניות ואנשובי; סביצ'ה דג ים; כבדי אווז צלויים בגריל, מונחים על צנימים פריכים, תאנים ביין וריבת שרי ברנדי; קרפצ'ו סינטה; נתח קצבים בגריל בניחוח פלפלת גרוסה מונח על פורטבלו מוקצפות, בצל סגול וציר בקרף ברמונדי בגריל; פבלובה של פירות יער וגלידת וניל; קדאיף חלבה; אפוגטו – גלידת וניל צרפתי, אספרסו איטלקי חם ופקאנים מסוכרים; וסיגר פיתוחים בשרני ומתפצח בפה עם כל טוב של פיצוחים טבולים בסירופ דבש.היכן: גספאצ'ו - יקותיאל אדם 9, מתחם מלון הולידיי אין, אשקלוןמוכנים לקיץ. קרפצ'ו בגספאצ'יו (צילום: אדוארד ויצמן)

*#