${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אגדה אורבנית: המנות המיתולוגיות של תל אביב

כבד אווז שוקולד במסה, פולנטה ביועזר בר יין, לביבות בטטה של אורנה ואלה ועוד מנות בלתי נשכחות. מה הופך מנה למיתולוגית?

תגובות

באחד הרגעים המבריקים בסרט "חייב לזוז", שמגולל את סיפור יצירת האלבום הראשון של אהוד בנאי והפליטים, יושב בנאי מול הרדיו ומנסה לפענח את הסוגיה הקשה - איך כותבים להיט. מהו הגורם החמקמק שידביק את הקהל ושיהפוך שיר ללהיט. במטבח, הסיפור לא שונה מאוד. אמנם אין לנו היסטוריה קולינרית נרחבת, אבל אפשר כבר לראות בארץ מנות שבקלות ניתן לכנות אותן מיתולוגיות: אנשים באים בשבילן מרחוק, המסעדנים לא יעזו להוציא אותן מהתפריט וכל שף יגיד לכם שכאשר מתחילים לחקות את המנה הזאת, מדובר בהצלחה. אז עכשיו נשאלת שאלת מיליון הדולר - מה הופך מנה אחת למיתולוגית ואחרת לא?» השוק בעלייה: מה קורה במתחם לוינסקי?» אורגני או מולקולרי: הקיץ הזה תשתו קוקטייל» לא יוצא מהמטבח: אהרוני מוציא ספר בישול חדש» המנות הכי משתלמות בתל אביב"יש דברים שאתה טועם ועל המקום אתה רוצה לאכול את זה כל הזמן", מספר השף ירון שלו, שאמון על כמה מנות מיתולוגיות בטוטו, ובהן ניוקי ערמונים עם חמאת כמהין ופרמזן מיושן. כששלו נכנס למטבח של טוטו, הוא קרא באחד הספרים של ג'יימי אוליבר ("השף העירום") על פסטה עם ערמונים והחליט לעשות מנה בהשראתו. מאז פשטו בעיר מנות ניוקי ערמונים, ולשלו היה להיט ראשון ביד. בהמשך הצטרף טורטליני זנב שור, עוד מנה שנעשית בהרבה מאוד מקומות אבל קיבלה אצל שלו פרשנות אחרת הטמונה בבישול המיוחד, והפכה מיד ללהיט. שתי המנות, על אף חורפיותן, נמצאות בתפריט בכל השנה, כבר שש שנים. "אני לא אוציא אותן לעולם. תפריט צריך לכלול 80 אחוז רבי מכר ורק 20 אחוז קולקציה חדשה, ולדעתי זה סוד הקסם. אנשים חוזרים לכאן כי הם יודעים בדיוק מה הם הולכים לקבל". איך עושים בכל פעם את אותה המנה? פשוט מאוד, לפי שלו: "יש פה בחורה אחת שמכינה כבר שש שנים את הפסטות, יום יום, כדי שזה ייצא אותו הדבר. היא המומחית".

מצרכים (ל־6 מנות):200 גר' קמח7 ביצים60 גר' חרדל דיז'ון חלק500 גר' פירורי לחם 10 גר' מלח שולחן5 גר' פלפל שחור גרוס6 חזות עוף פרפר במשקל 180 גר' כל אחד

אופן ההכנה:1. מכינים את בלילת הביצים: טורפים את הביצים עם החרדל.2. מכינים את תערובת פירורי הלחם: מערבבים היטב את פירורי הלחם עם המלח והפלפל. 3. טובלים את חזה העוף המשוטח בצלחת הקמח משני הצדדים. מנערים את שאריות הקמח.4. טובלים בתערובת הביצים. 5. טובלים בתערובת פירורי הלחם.  6. מטגנים בשמן סויה או קנולה עד הזהבה משני הצדדים.7. מניחים על נייר סופג.8. מגישים על צלחת שטוחה עם פלח לימון.שניצל של קפה נואר - לגרסת הדפסהמיתולוגי. שניצל של קפה נואר (צילום: גיל לביא)

*#