${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: קרוקט סאן סבסטיאן של ויקי כריסטינה

ויקי, כריסטינה, תל אביב: מתכון לקרוקט סאן סבסטיאן ממסעדת הטאפאס שבמתחם התחנה

תגובות

ויקי כריסטינה היא מסעדה ובר טאפאס בלב מתחם התחנה בתל אביב. המסעדה ממוקמת לצד עץ פפיקוס גדול ולמעשה מורכבת משניים: ויקי - מטבח הטאפאס עליו מנצח - דודי בן דוד, ממוקם בצדה הימני של החצר ומאופיין בישיבה לצד שולחנות אינטימיים, מוזיקה רגועה ופתיחה מוקדמת (משעות הצהריים); וכריסטינה - בר יין הממוקם מעברה השני של החצר ומאופיין בישיבת בר גבוהה מסביב לגן פסלי פסיפס שעוצב בהשראת פארק גואל המפורסם בברצלונה, במוזיקה ספרדית קצבית, במבחר של למעלה מ-120 יינות שונים ובפתיחה מאוחרת יותר (כל ערב החל מ-19:00).» ויקי כריסטינה - לשעות פעילו ולכל הפרטים» מתכונשף: טרטר טונה על ברוסקטה של מונטנגרו» מתכונשף: פרעצל של כרמלה בנחלה» מתכונשף: קלמרי ממולא של שיין אנד שארפבן דוד על המנה: "מנהת הקרוקט נוצרה בהשראת סיור קולינרי. חשוב לנו להביא לויקי כריסטינה את הטעמים הכי מעודכנים מברצלונה. זוהי מנה שכולה חגיגת טעמים שמתאימה לכל עונות השנה".לשבת בתחנה, להרגיש בברצלונה. ויקי כריסטינה (צילום: בועז לביא)קרוקט סאן סבסטיאן מצרכים:1 ק"ג תפוח אדמה אפוי מקולף250 גרם קמח לבן 1 ביצה מלח גס פלפל שחור גס בייקון צרוב קצוץ גבינת גאודה מגורדת מחית כמהין (ניתן לקנות בחניות של טיב טעם או בשווקים)לרוטב :עגבניות שרי חצויות שום טרי פרוס  חמאה לבנה ציר ירקות(מרק עוף זח)גבעולי בצל ירוק חתוכים גס שמן זית מלח גס, פלפל שחור גרוס, צילי שטה חריף, סוכר חום

אופן ההכנה: 1. מכינים את הקרוקט הממולא: אופים את תפוח האדמה בתנור למשך שעה בחום של 180 מעלות. לאחר מכן, יש לקלפם ולהשאיר במקרר למשך לילה אחד על מנת שתפוחי האדמה יתייבשו מעט. 2. מגרדים את תפוחי האדמה לתוך כלי עגול. מוסיפים את הקמח, הביצה, קורט של מלח ופלפל שחור גרוס. 3. יוצרים בצק קשה מהבלילה. אין צורך להוסיף קמח. הבצק צריך להיות צמיגי וטוב. לאחר מכן קורצים חתיכות במשקל של שבעים גרם ויוצרים מהם כדורים. מקמחים אותם מעט ומכניסים למקרר עלמנת שיתקשו מעט. 4 מכינים קרש עבודה מקומח. 5. יוצרים מעין פיתה מהכדור ומשטחים מעט על הקרש. לאחר מכן מניחים את הפיתה הקטנה על כף היד. שמים חצי כפית קטנה של מחית הכמהין במרכז הפיתה, ומוסיפיםמעט בייקון.6.  יוצרים כדור קטן מהגבינה המגורדת ושמיםמעל הבייקון. דוחסים את המילוי מעט וסוגרים את קצוות הפיתה כלפי מעלה, כך שנוצר כדור סגור היטב שלא יפתח במהלך הבישול.7. משטיחים מעט את הכדורים על הקרש על מנת ליצור בסיס לקורקט משני צידיו.8.  לאחר שסיימנו להכין את כל הכדורים, מכינים סיר עם מים רותחים. זורקים את הקרוקטים לתוך המים עד לציפה. ברגע שהם צפים, יש להוציאם למשטח יבש ולקרר. 9. לאחר שהתקררו, צורבים את הקרוקט  על מחבת עם נגיעה של שמן זית על אש בינונית. 10. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים את עגבניות השרי, השום הפרוס, קורט מלח, פלפל, צ'ילי שטה וסוכר, ומטגנים מעט עם עגבניות השרי והשום. 11. מוסיפים ציר ירקות. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מסמיכים עם מעט חמאה. ברגע שהרוטב הוסמך מעט, מוסיפים את הבצל הירוק לעשר שניות נוספות. 12. מניחים את הקרוקט הצרוב על צלחת ומוזגים את הרוטב מעל.

קרוקט סאן סבסטיאן - לגרסת הדפסהאולה! קרוקט סאן סבסטיאן בויקי כריסטינה (צילום: רועי גרינברג)

*#