טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אורגני או מולקולרי: הקיץ הזה תשתו קוקטייל

קוקטיילים קאריביים, מרגריטות קפואות, טאג' אתיופי ועוד חידושים אלכוהולים שירעננו לכם את הקיץ

תגובות

טאג' אתיופי האחיות לבית הדנה, רחל ואתי, מפעילות את המסעדה האתיופית חבש (הנגב 8) ומכינות טאג' - משקה דבש אלכוהולי ביתי מסורתי הנוצר מהתססה של דבש עם דגנים, שמרים ומים. התוצאה היא משקה עשיר בטעמים בעל אחוזי אלכוהול הדומים לזה שבבירה, עם מרקם עשיר וטעם מתקתק עדין של דבש. הטאג' הוא חלק מרכזי בתרבות הפנאי של יהדות אתיופיה, שם נהוג להתענג על הטאג' בשעות הערב כקינוח אלכוהולי מתוק של אחרי הארוחה לצד קפה שחור אמיתי (בונה) הנקלה ונכתש במקום טרם בישול. מדובר במיומנות עתיקת יומין העוברת מדור לדור, מאם לבת, וכעת מוגש המשקה המיוחד גם לבאי המסעדה.

מרכיבים:60 מ"ל רום מיושן 40 מ"ל מיץ תפוזים20 מ"ל מחית פסיפלורה20 מ"ל מיץ לימון15 מ"ל של סירופ רימוניםכפית ריבת תפוז וג'ינגר

אופן ההכנה:1. מערבבים, מנערים ומוזגים לכוס גבוהה עם קרח כתוש.2. מקשטים בתפוז, בדובדבן ובחצי פסיפלורה.

*#