שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

חדשות אוכל: מסעדה גלילית חדשה למשפחת חג' כחיל

תבשיל עלי עולש, קבב חלאבי ועוד מנות ערביות אותנטיות במסעדה החדשה של משפחת חג'י כחיל ביפו, יומולדת שמונה בקפה מיכל ודיל מולים של חצי קילו, ברשת המסעדות גוצ'ה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דנה מלמד, עכבר העיר

משפחת חג' כחיל חיה ביפו כבר יותר מ־120 שנה. בימי השלטון הטורקי, בסוף המאה ה־19, התפרנסו בני המשפחה מנהיגה בדליג'אנסים – אותן כרכרות שהסיעו את התושבים המכובדים של יפו ברחבי ארץ ישראל. לפני כחודש פתח נעים חג' כחיל את מסעדתו החדשה חג' כחיל מול כיכר השעון ביפו, באותו מקום ששימש כ"תחנה המרכזית" לכרכרות במשך שנים רבות. כאות הוקרה להיסטוריה המשפחתית ולהיסטוריה של יפו  הנציח חג' כחיל את הדליג'אנס בסמל המסעדה.

המשפחה נמצאת בעסקי המסעדנות כבר כמעט 40 שנה (מאז 1973) ובבעלותה מסעדת חומוס, פלאפל ושווארמה – ובעיקר כיכר יפואית שהפכה עם השנים לכיכר חג' כחיל. במסעדה החדשה בחר חג' כחיל ללכת על מטבח ערבי אותנטי עם אוריינטציה גלילית. לצורך העניין גייס את השף עומר אליאן, בוגר מטבחים גליליים מוכרים כמו דיאנה ואל באבור (ובעלים של שתי מסעדות שף בגרמניה). התפריט כולל את המנות האותנטיות המוכרות: צוואר טלה ושוק טלה ממולא (340 שקל לשוק עבור ארבעה סועדים), קבב חלאבי - קבב כבש, עם רוטב עגבניות עטוף בבצק ואפוי בתנור (60 שקל), סיניה של טחינה או עגבניות (50 שקל), עופיון ממולא (50 שקל), מחמאר של עוף עם בצל וסומאק על פיתה מהטאבון (50 שקל). בין התוספות יש, פרט לצ'יפס, מנות ערביות מסורתיות כמו מג'דרה של בורגול ועדשים, ופריקה (חיטה ירוקה מעושנת). בפתיחים ניתן למצוא, בין השאר, מבחר סלטים דוגמת חציל קלוי, לבנה חריפה, סלט תפוחי עץ, סלט סלק, כרובית בטחינה, סלט עלי חוביזה ותבשיל עלי עולש (20 שקל לערכה של שמונה סלטים).

חג' כחילרזיאל 18, כיכר השעון, יפו. פתוח: א'-ה' 24:00-11:00, ו' 1:00-11:00, שבת 24:00-11:00.

חשיפה לצהוב

חוות תקוע החלה לשווק שורש כורכום המשמש בבישול כמו אבקת כורכום אך טעמו דומיננטי יותר. הוא משמש תוספת למרקים, למנות בשריות, לדגים, לתבשילי אורז ועוד. את השורש יש לקלף ולגרר לתוך התבשיל לקבלת צבע וטעם. 14-11 שקל למגשית במשקל 120 גרם.להשיג ברשתות השיווק ובחנויות הירקות.תוספת למרקים ולמנות בשריות. שורש כורכום של חוות תקוע (צילום: בועז לביא)

מולים, צ'יפס ובירה מוסד הדגים ופירות הים גוצ'ה מוציא לאור דיל מולים. מדי יום ראשון,  מ־18:00, יוגשו בשלושת סניפי הרשת חצי קילוגרם מולים עם רוטב לבחירה: מרינייר - חמאה, שום, יין לבן ופטרוזיליה; פרובנסיאל - עגבניות ובזיליקום; ביסק - על בסיס ציר סרטנים;  רוטב קוקוס וקארי עם כוסברה וצ'ילי. ליד המולים תוגש מנת צ'יפס ושליש ליטר בירה. מחיר הארוחה: 72 שקל.» גוצ'ה דיזינגוף 171, אבן גבירול 14, הברזל 7 תל אביב.

מולים לפני שהים מתחמם. גוצ'ה (צילום: יח"צ)

תפריט לשמחות

קפה מיכל שחוגג שמונה שנים להיווסדו, מציג תפריט ספיישלים של מבחר מזטים ומנות קטנות וביניהן: עדשים שחורות וירקות שורש, ברוסקטה עם קלמארי צרוב; ניוקי בחמאת מרווה ואגוזי מלך; מאפה סרטנים בציר סרטנים וקסיס; פפרדלה ראגו בקר עם צנוברים; סינטה צרובה על מצע פולנטה ופטריות בטימין ועוד (37-19 שקל). » קפה מיכלדיזנגוף 230 תל אביב.

ספיישלים חגיגיים בתפריט. קפה מיכל (צילום: יעל רייף)

מסיבת שוק לילה

בכל יום רביעי תתקיים בשוק הנמל חגיגה של אוכל, מוזיקה, תאורה עמומה והרבה אלכוהול משובח במחירי שוק. חלק מהדוכנים יתרוקנו מהתוצרת ובמקומם ימוקמו עמדות די.ג'יי. על המוזיקה ינצח אסף אמדורסקי עם ג'אם סשן לייב באווירת שוק, די.ג'ייז מתחלפים והרכבים אורחים. בגזרת האלכוהול ניתן יהיה למצוא, בין השאר, וודקה סטולי, מבחר סוגי ערק, קאוות ויינות בכוסות, בירות ממבשלות בוטיק ועוד. על האוכל - שרי אנסקי עם סנדוויצ'ים של הרינג, בוטארגו, סלמון ועוד הפתעות; בר הטאפטס טורטוגה עם מנות שוק מתחלפות; דלישס עם כריכי פסטרמה מגוונים, המבורגרים, סינטה ובירות מהחבית; ופיורי עם פסטות טריות ומנות איטלקיות משתנות. נוסף על כך, ניתן יהיה לערוך קניות בחנויות ובדוכנים, שיישארו פתוחים עד השעות הקטנות של הלילה.

» ימי ד' מ־20:00. שוק הנמל, האנגר 12, נמל תל אביב.

הרינג, וודקה ואסף אמדורסקי. שוק הנמל בלילה (צילום: יעל רייף)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ