איפה אוכלים השבוע: דיטה מגיעה לשוק הפשפשים

המסעדה החדשה של דיטה, פסטיבל האוכל של חבל מטה יהודה, אליפות הכנת קפה בתל אביב, ערב מגה בשרי במסעדת אנג'י ועוד אירועים קולינרים לשבוע הקרוב

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

גם השבוע קיבצנו את ההצעות החמות בתחום הקולינרי. והפעם: חגיגה ברברית באנג'י, אליפות ישראל בהכנת משקאות קפה, תפריט חדש בוילה כרמל, דיטה מגיעה לשוק הפשפשים, חגיגות החלב ברחבי הארץ והפנינג אוכל כפרי ברחבי מטה יהודה.

דיטה מגיעה לשוק הפשפשים  שובה של אייקון. דיטה בורנשטיין, מבעלי הבר המיתולוגי ביבר ומסעדת דיטה חוזרת אחרי מנוחה אל חיי הלילה של תל אביב - יפו, ופותחת את מסעדת ברדיטה בשכונת שוק הפשפשים. בין המנות שתוכלו למצוא בתפריט: צ'וריסוס על סלט כרוב (32 שקלים); נקניקיות חזיר ובייקון (36 שקלים); סרדין על תפוח אדמה מבושל, עגבניות, צנונית וצלפים (38 שקלים); סינטה ממולאת בפטריות פורציני וכמהין ברוטב שמנת (52 שקלים); ובקינוחים: שטרודל תפוחים (38 שקלים); בלינצ'ס ריקוטה ופטל (38 שקלים) ועוד.היכן: ברדיטה, יהודה מרגוזה 8, יפוסרדין על תפוח אדמה. דיטושקה (צילום: מור סגל)חגיגה ברברית באנג'י חובבי הבשר יאהבו את זה. מסעדת אנג'י משכונת נווה צדק בתל אביב, מזמינה אתכם ביום ראשון לערב שכולו תפריט מיוחד שיוקדש כולו לבשר. בתפריט שעלותו יהיה 330 שקלים לסועד יוגשו שש מנות: קרעי זנב שור צלוי פילה פרא; חזירון שלם; ברווז בפפריקה ספרדית; שוקי טלה בגריל; ירקות שלמים צלויים לצד קנקני יין ובירה טרייה ממבשלה מקומית ללא הגבלה.מתי: ראשון ה-6.3, החל מ-20:00כמה: 330 שקלים לסועדהיכן: אנג'י אחד העם 6, נווה צדק, תל אביבברווז בפפריקה מהתפריט הברברי. אנג'י (צילום: דרור כץ)אליפות ישראל בהכנת משקאות קפה לפני התחרות הזאת, ילגמו בוודאי הרבה כוסות אספרסו. בימים שני ושלישי תערך בדיזנגוף סנטר בתל אביב אליפות ישראל להכנת קפה. במסגרת התחרות יתמודדו בעלי רשתות קפה מקומיות ומייסדי איגוד הקפה הישראלי, על הכנת משקאות אספרסו קצר וקפוצ'ינו, בפרק זמן קצר של מספר דקות שיעמדו לרשותם. הזוכה בתחרות יתחרה בתחרות העולמית. הכניסה חופשית.תחרות קפה בדיזנגוף סנטר - לפרטים נוספיםמתי: שני ה-7.3 ושלישי ה-8.3, בין השעות: 12:00-20:00כמה: כניסה חופשיתהיכן: דיזנגוף סנטר, רחבת בוטיק מעצבים, תל אביבקפה טוב הוא גם מהיר. תחרות הכנת הקפה הישראלית (אילוסטרציה: dreamstime)

תפריט חדש בוילה כרמל חידושים במסעדת וילה כרמל של השף יאיר שרון. המסעדה הממוקמת בלב הכרמל ומציעה עכשיו תפריט חדש עם נגיעות צרפתיות וים תיכוניות. בין המנות הראשונות: טורטוליני  זנב שור ברוטב בורדולז וירקות שורש (42 שקלים); סלט אנטי פסטי בויניגרט תפוז (47 שקלים); פלאפל חצילים קלויים גבינות וטחינת חלבה (33 שקלים); עיקריות: חזה עוף ברוטב חרדל דיגו'ן שמנת ויין לבן (64 שקלים); אסקלופ עגל ברוטב ציר פטריות יער (78 שקלים); מוסר בקרם ירקות שורש (92 שקלים) ועוד.היכן: וילה כרמל, היינה היינריך 1, חיפהתפריט חדש שמכוון גבוה. מסעדת וילה כרמל (צילום: יח"צ)

חגיגות החלב ברחבי הארץ אמנם עדיין לא שבועות, אפילו לא קרוב, אבל בימים אלו מתקיים ברחבי הארץ פסטיבל חגיגות שמחת החלב 2011 בהשתתפות מחלבות, רפתות ודירים מרחבי הארץ. צפויות פעילויות לכל המשפחה סביב נושא החלב. במחלבת שירת רועים מכפר קיש למשל, עורכים סיורים עם הסברים על תהליך ייצור הגבינות מפי הגבנית מיכל מור מלמד. יהיו גם טעימות מגבינות הצאן של המחלבה, ומיינות הבוטיק ושמני הזית המיוצרים בכפר קיש. » חגיגות שמחת החלב 2011 - פרטים נוספיםמתי: שישי ה-11.3 ושבת ה-12.3, בין השעות: 10:00-17:00כמה: כניסה חופשית היכן: מחלבת שירת רועים, כפר קיש מפגש עם מיכל הגבנית. מחלבת שירת רועים (צילום: יח"צ)

הפנינג אוכל כפרי ברחבי מטה יהודה בדיוק בתקופה המתאימה, בקו התפר בין העונה הגשומה לעונה הפורחת, מתקיים זו השנה ה-11, בסופי השבוע של חודש מרץ, פסטיבל אוכל כפרי ברחבי יהודה. הפסטיבל מאגד פעילויות סביב נושא האוכל הכפרי: הסעדה ביתית, טיולים בטבע, סדנאות אמנים וביקור ביקבי היין ובמבשלות הבירה. » פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה 2011 - לפרטים נוספיםבין האירועים שיתקיימו במסגרת הפסטיבל מציעים במלון צובה שבקיבוץ צובה, הצעה ליום שישי: בראנץ' וטיול טעימות יין שנמשך כשעתיים. הטיול כולל ביקור בכרמי הגת העתיקה ובכרם של יקב צובה. תפריט הבראנץ' כולל בין השאר: לחמים כפריים, ממרחים כמו פסטו, ממרח זיתים ועגבניות מיובשות, ריבות מתוצרת בית, פשטידות וקישים, גבינות משק קשות, סלטים ומתוקים בינהם פנקייקים, עוגות ומאפים. בתיאום מראש בטל': 5347000־02מתי: ימי שישי, הסיור מתחיל ב-10:00, וארוחת הבראנץ' מוגשת עד השעה 14:00כמה: סיור - 20 שקלים, ארוחת בראנץ' 95 שקלים לסועד היכן: מלון צובה, קיבוץ צובה כשרבראנץ', סיור בכרמים וטעימות יין. מלון צובה (צילום: נועם אבי)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ