שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
דנה מלמד, עכבר העיר
דנה מלמד, עכבר העיר

מסעדת דלאל  המטופחת והפופולרית משכונת נווה צדק בתל אביב, משיקה תפריט קינוחים חדש ומקורי המלווה במבחר יינות קינוח. התפריט  כולל עשר מנות קינוח שבנה השף־קונדיטור ענר צלאל. כמו כן, יוגש בדלאל עד ה־15.3 דגוסטסיון מתוק - ארוחת טעימות של ארבעה קינוחים בעלי טעמים שונים. המנות ינועו מטעם עדין של מנת פנקוטה מי ורדים, דרך מנות בטעם עז יותר של תותים ושוקולד ועד מנת חבושים מבושלים ביין, מנה בעלת טעם דומיננטי במיוחד. מנות הקינוח יורכבו מדי ערב מהשעה 19:00 בחלל תצוגה פתוח לעיני האורחים. הדגוסטסיון יוגש במחיר מיוחד של 120 שקל ו־60 שקל לשלוש כוסות יין קינוח.» דלאל שבזי 10 תל אביב. קינוחים של דלאל (צילום: דניה ווינר)

קישקע לשניים - סנדר מסעדת סנדר, המגישה אוכל יהודי מזרח אירופי, מציעה ארוחת צהריים זוגית הכוללת מבחר טעימות של סלטים פתיחים, עיקריות ותוספות במחיר זוגי של 149 שקל. בין המנות: כבד קצוץ, קרפלך מטוגנים, קישקע ממולא, עוף בתנור, גולש, לשון ברוטב, קציצות בקר מטוגנות, קציצות עוף מטוגנות, קורקבנים, טחול ממולא, פתיתים, כוסמת, כרוב מאודה, פירה, אורז ועוד. הארוחה תוגש בימים א'-ה' בשעות 17:00-12:00.» סנדר לוינסקי 54. תל אביב.

משב אירופאי קריר שמשכיח את כיכר תחריר. חמין של סנדר (צילום: יח"צ)בר הופעות חדש במרתף - טרנקילה טרנקילה (נינוח באיטלקית) נפתחה לפני כשמונה חודשים כבר־מסעדה איטלקית וקפה. עכשיו עומד להיפתח בקומה התחתונה חלל סודי ואינטימי, שיארח הרכבים מוזיקליים ויתפקד כבר לאונג' ניו יורקי. הקומפלקס הוקם על ידי שלושה שותפים – אורן הקנין, שהגיע מתחום המזון והתמחה גם בעיצוב ומיתוג, שלומי יום טוב, שבא מחיי הלילה, ורון הלפרין, שעוסק ביזמות. אל הבר ניתן יהיה לרדת דרך המסעדה, או להגיע ישירות מבחוץ.אורן, מאיפה התחיל הרעיון? מסעדה או בר?"מלכתחילה הקונספט היה בר ומסעדה. חשבנו על תפריט שיוכל להיות מסונכרן בין המסעדה למעלה לבר למטה והחלטנו ללכת על תפריט המבוסס על פיצה גורמה. עם הזמן המגדלים שסביבנו, המאכלסים המון אנשי עסקים שרעבים לארוחות בוקר וצהריים, הביאו צורך להרחבת התפריט ומתן מענה הולם בדמות אוכל איטלקי משובח. ראשית, השתלטנו על ענייני המסעדה וכשהכל נכנס לרוטינה, תוך כדי עבודת המסעדה, חברנו לקבוצה חזקה מחיי הלילה בעיר והתחלנו במקביל לעבוד על החלל שלמטה".מה מייחד את המקום שלכם?"אנחנו יודעים מה הלקוח צריך ומספקים לו לפני הכל – אווירה. כל הנשמה שלנו נמצאת פה עד הפרט הכי קטן. אנחנו משועבדים טוטאלית לקומפלקס מתוך אהבה ותשוקה גדולה למה שאנחנו עושים".מה תגישו בבר, מי קהל היעד?"תהיה אווירה מדויקת ורשימות מוזמנים. לא מדובר בקלאב אלא במקום בילוי אינטימי ורגוע. על התפריט, שמשדר פשטות איטלקית איכותית, אמון השף שלנו אסף רוטשילד. המנות יצאו ממטבח המסעדה אך יותאמו לפורמט של בר. אותן פיצות ופוקאצ'ות הנאפות בתנור האבן הייחודי שלנו ממש ברגע ההזמנה, מנות קטנות כמו מלנזנה, צ'יצה (פילו במילוי גבינות), סלטים, פסטות נהדרות וקינוחים. הכל עשוי מחומרי גלם משובחים. מבחינת המוזיקה, יהיו הופעות של הרכבים מוזיקליים (יש שתי במות) ולעתים ינגן די.ג'יי. הקהל אינטימי, חברים ומכרים. מי שצריך לדעת על המתרחש באותו ערב, יידע ויגיע".

» טרנקילה מקווה ישראל 1 תל אביב. פתוח: א'-ה' 24:00-7:00, ו' 16:00-7:00, שבת מוצ"ש-24:00. 

רוצים גם לאונג' בר ניו יורקי עם מנות קטנות והופעות. טרנקילה (צילום: אביעד הרמן)אינה תבשל לנו סולו - בליני

במסעדת בליני תוגש עד סוף מרץ ארוחת טעימות שבנתה אינה קראבצקי, זוכת מאסטר שף, במחיר של 350 שקל לזוג. הארוחה כוללת קוקטייל בליני ופוקאצ'ה חמה, עגבניות תמר אפויות עם בצלצלי שאלוט מזוגגים על קרם שעועית לבנה, קרפצ'ו מוסר ים עם מוצרלה באפלו, עשבי תיבול ועגבניות, אסקלופ של סינטה עגל חלב עם צלפים וקרם טונה; ריבועי פסטה טרייה עם מקלות זוקיני, פורטובלו, פורצ'יני ושאלוט ברוטב כמהין וציר פורצ'יני; וסלט אנדיב ותותים טריים. לעיקריות ניתן יהיה לבחור בין מדליוני פילה בקר ובין פילה מוסר ים בקרם עגבניות וציר דגים על פסטה זוקיני. לקינוח - טירמיסו איטלקי קלאסי ותותים עם קצפת וניל.» בליני יחיאלי 6 תל אביב

קראבצקי תכין ארוחה קלאסית לשניים. פסטה במסעדת בליני (צילום: יח"צ)

Fein Cook - בית לחדשנות קולינרית השף יאיר פיינברג (בעל חברת פיינקוק, המייבאת מכונות חדישות וחכמות למטבח, ושף מסעדת שה יוז'ן במצפה רמון) פותח בימים אלה את Fein Cook – בית לחדשנות קולינרית. המקום נולד מתוך רצון לרכז את כל הפעילות הענפה של פיינברג תחת קורת גג אחת. מדובר בחלל ורסטילי שבו תתרחש עשייה קולינרית מגוונת כמו סדנאות בישול ייחודיות של פיינברג, סדנאות של שפים אורחים, מטבח לאירועים, שיתופי פעולה עם צלמי מזון, הדגמות של שיטות חדישות ודרכי קיצור במטבח, השכרת החלל לסדנאות פרטיות ועוד. פיינברג, מה אתה מלמד בסדנאות האלה?"הרעיון הוא ליצור שינוי באורח החיים היומיומי דרך הבישול במטבח הביתי. היום יש תחושה שהמון אנשים חוזרים לבשל בבתים אבל אוהבים דרכי קיצור. אנחנו מתכוונים להראות איך בעזרת מכשירים חכמים, חווית הבישול יכולה להיות הרבה יותר קלה, פשוטה, מהירה וגם טעימה ובריאה. "בנוסף ניתן המון טיפים, נדגים טכניקות חדשות ונשבור מיתוסים שגורמים לאנשים לפחד מכישלון בבישול. הכנת ריזוטו, למשל, או מיונז ביתי, יכולות להיות פעולות פשוטות עם 100 אחוז הצלחה, אם יודעים איך לעשות את זה. בנוסף יהיו סדנאות מיוחדות כמו סדנת גריל במרפסת הפתוחה ועוד הפתעות". בהמשך יתארחו במקום שפים כמו אבי ביטון, סבינה וולדמן ורבים אחרים, שיאפשרו הצצה למטבח שלהם וילמדו אתכם את כל הסודות.

» Fein Cook בית פנורמה, דרך בן צבי 84 תל אביבסדנאות בישול ייחודיות בבית השף של יאיר פיינברג (צילום: יח"צ)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ