${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טאפאס בר בוקדילו: לחמניות הפתעה ספרדיות

בוקדילו הוא טאפאס בר חדש, עולץ ולא יקר, שאופים בו לחמניות טאפאס ספרדיות בשם בוקדילו, ומעמיסים עליהן אוצרות. צבי גילת מאתר תגלית

תגובות

הסנדוויץ', כך קראנו באנציקלופדיה "תרבות" כשהיינו ילדים (או אולי בשבועון "אצבעוני"?) הוא המצאה של לורד בריטי, שזה היה שם משפחתו. הלה, מהמר כבד, לא רצה לעזוב את שולחן הקלפים למען ארוחת הערב, על כן הורה למשרתו לארוז לו את נתחי הבשר בין שתי פרוסת לחם, כך שיוכל לאכול בלי שייאלץ להפסיק את משחק הפוקר. סיפור נחמד שנועד, כנראה, לשכנע ילדים סרבנים שסנדוויץ' השוקולד שאמא מכינה להם לגן הוא מסורת של בני אצולה. במחשבה מפוכחת יותר, נראה שהלורד סנדוויץ' נטל לעצמו קרדיט לא לו. לי נראה שמאז שלמד האדם לאפות לו לחם, נולד הכריך, וזה הרבה לפני שהלורד נולד. לשם מה הומצאו הלחמנייה, הפיתה, הלאפה, הג'בטה והטורטייה – אם לא לשם כך? לכל אומה יש את הכריך שלה. לספרדים יש את הבוקדילו. לחמנייה קטנה וטרייה, שהיא בסיס מוצק לטאפאסים הפיקנטיים שעליה. בוקדילו הוא גם שמו של טאפאס בר חדש, שבו אופים את הבוקדילוס במקום ומעמיסים עליהם מכל טוב.לשתות, לאכול, ולא לעבור את ה-100 שקלים לאדם. בוקדילו (צילום: סיגל מזרחי)המקום נחמד מאוד. מוזיקה ספרדית תוססת, תאורה עמומה, בר לא גדול שאפשר לצפות ממנו על המטבח שמאחוריו ושישה־שבעה שולחנות גבוהים וצרים, שזוג או רביעייה יכולים להסב סביבם ולנקר זה מצלחתו של זה. המחירים שווים לכל נפש. נדמה לי שהמנה היקרה ביותר בתפריט לא חוצה את ה־30 ומשהו שקל. רובן בסביבות ה־18-16 שקל. את הלחמנייה אפשר לקבל בגרסה של קמח לבן ובגרסה בריאותית יותר, ובתוכה גבינות, דגים, סרדינים, בשרים ונקניקים. כשר? כן, בגרסה מרוככת. המטבח מוציא הכל, אבל יש הפרדה בין מנות הבשר למנות החלב. לא יאכילו אתכם שם נקניק סלמי בחלב אמו. שאלנו את המלצר על מנת הסרדינים (16 שקל). בגילוי לב הודה שלא יוכל לומר על כך מטוב ועד רע. יש לו שריטה מתקופת שירותו הצבאי: כל כך הרבה זמן חי רק על סרדינים וריבה, שאיננו יכול לאכול סרדינים. אני דווקא זוכר את קופסאות הסרדינים לטובה, אבל אין ספק שהבוקדילו סרדין הוא ברמה אחרת. בשר הסרדין היה נהדר, הפלפלים הקלויים שנוספו לו על הלחמנייה הספרדית הוסיפו לטעמו, ואין מה להשוות בינה ובין הלחם האחיד. כך נהנינו גם ממשהו שונה לגמרי: בוקדילו קממבר עם קונפיטורת אגסים (גם כן 16 שקל).

יש לחמניית בוקדילו מקמח לבן ובגרסה בריאותית. בוקדילו (צילום: סיגל מזרחי)זו המצאה פשוט נחמדה, הבוקדילו: פורסים לך את הלחמנייה, על כל אחד מצדדיה מניחים נתח יפה, והנה לך בדיוק מה שאתה זקוק לו ליד הסנגרייה הריחנית (24 שקל לגביע). מנה של פטאטס בראבס (קוביות תפוחי אדמה אפויות ומטוגנות) עם צ'וריסוס (29 שקל) היתה המנה הנוספת שדגמנו, ובהמלצת מלצרנו הזמנו גם מנה של פלפלים ממולאים בגבינה (28 שקל). הגיעו חמישה פלפלים מיניאטוריים, במגוון צבעים, עטורים בירק וממולאי גבינה שמנמנה. אם אתה לא מערבב בין צלחת הצו'ריסוס לצלחת הגבינה, הכל כשר. לאחרונה חווינו כמה נפילות עגומות בשדה הטאפאס ברים. בוקדילו תיקן את הרושם בקלות רבה. המחירים נוחים מאוד, ובאמת, זה מקום שאפשר לשתות בו, לאכול כמה מנות חביבות ומענגות, ולא לעבור את ה־100 שקל ליחיד. העובדה שגם חובשי כיפה (ראינו חבורה עולצת שכזו סביב אחד השולחנות) יכולים למצוא להם מקום בילוי אופנתי, לשתות וליהנות בלב אזור היין של תל אביב, גם היא עומדת לזכותו של המקום.

בוקדילו. נחלת בנימין 59 תל אביב. פתוח: א'-ה' 1:00-10:30, ו' 15:00-9:00, מוצ"ש-1:00.בקטנה תפאורה: טאפאס בר אינטימי, חברתי וסקסיסביב השולחן: בליינים רעננים בראש קלשירות: אישי וידידותיחיוך: כשאין לחץשירותים: תא אחד, נקי, בקומה למעלה. יש להיזהר במדרגותנגישות: למסעדה כן, לשירותים לאחניה: תלוי. האזור צפוף, אבל שווה לעשות עוד סיבוב. שורה תחתונה: הייתי אורז את המקום בבוקדילו טרי ולוקח אותו איתי לחמניות משובחות בבוקדילו (צילום: סיגל מזרחי)

*#