${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמץ חוזר: מתכונים ליום שאחרי פסח

פסח מאחורינו וזה הזמן להוציא את המאפים הטריים מהתנור. קבלו ארבעה מתכוני חמץ מתוקים ומנצחים

תגובות

חומרים: לבצק: 1/4 כוס סוכר 100 גר' חמאה 1 ביצה 1/2 1 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפיה

קרם שקדים: 100 גר' שקדים טחונים 100 גר' סוכר 100 גר' חמאה 1 ביצה 2 כפות קמח 1 כפית רום לבן

קרם וניל מוקצף: 1 מיכל שמנת מתוקה 1 שקית סוכר וניל3 כפות סוכר

זיגוג חם: 1 שקית ג'לי בזק ניטרלי ו-2.5כוסות מים.

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק: 1. מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר. 2. מוסיפים ביצה ומעט מהקמח ומערבבים 10 שניות במהירות בינונית. 3. מוסיפים את הקמח במהירות איטית/ בינונית עד קבלת בצק. 4. מכניסים למקרר בניילון לשעה. 5. מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומכניסים לתבנית הפאי ומכניסים למקרר לשעה.

אופן הכנת קרם השקדים: 1. מקציפים שקדים, סוכר וחמאה כ-10 דקות. 2. מוסיפים ביצה ואת שאר החומרים עד קבלת קרם אחיד. 3. ממלאים את תבנית הפאי עם הבצק הפריך. 4. אופים ב- 170 מעלות כ-20 דקות. 5. מקררים.

אופן הכנת קרם וניל מוקצף: 1. מקציפים לקצפת במרקם רך ויציב 2. ממלאים מעל הבצק הפריך והקרם שקדים האפויים ומעטרים בפירות: תות שדה, קיווי, אננס וכו'.

לבצק שמרים: 220 גרם (1.5 כוסות + כף) קמח 80 מ"ל (1/3 כוס) חלב 1 ביצה מס' 2 + 1 חלמון 50 גרם (1/4 כוס) סוכר 15 גרם שמרים טריים קורט מלח 80 גרם חמאה

למלית שוקולד: 200 גרם ממרח שוקולד 100 גרם ממרח תמרים 35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו כהה מנופה 10 מ"ל (1 כף) ברנדי 50 גרם (1/4 כוס) שוקולד צ'יפס

לסירופ סוכר: 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף וחצי) מים 100 גרם (1/2 כוס) סוכר מעט תמצית וניללהברשה: ביצה טרופה

אופן ההכנה: 1. מכינים את הבצק: לשים את כל חומרי הבצק למעט החמאה כ – 5 דקות במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש כ – 5 דקות נוספות, עד שהבצק חלק. מכסים ומעבירים ללילה במקרר. 2. מכינים את מלית השוקולד: מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס. 3. ממלאים ואופים: * מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. * מורחים על הבצק את מלית השוקולד, מפזרים שוקולד צ'יפס ומגלגלים לגליל. * פורסים לפרוסות ברוחב 4-5 ס"מ ומקפלים את הצד הפתוח של הבצק אל תחתיתו. * מסדרים את השושנים בתבנית ומתפיחים בטמפ' החדר כשעה. * מחממים תנור ל – 170 מעלות. * מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות. 4. מכינים סירופ סוכר: שמים את כל החומרים בסיר ומרתיחים. ממשיכים לבשל כ – 3 דקות נוספות. לאחר אפיית העוגה מברישים אותה בסירופ סוכר בעודה חמה.

» עוגת שושנים שוקולד - לחצו כאן לגרסת הדפסה של המתכוןעוגה בחושה עם קליפות הדרים מסוכרות ושוקולד דורעם גונטחומרים לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 22 ס"מ: 100 גרם חמאה רכה 3/4 כוס סוכר 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל 200 מ"ל שמנת חמוצה 1.5 כוסות קמח תופח 100 גרם קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות לקוביות קטנות 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ לקוביות של כחצי ס"מ

לזיגוג (אופציונלי): 1 כוס אבקת סוכר 2 כפות מיץ לימון (לזיגוג לא חמוץ אפשר להחליף את מיץ הלימון בחלב או במים).

אופן ההכנה: 1. מקציפים בקערה את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומקציפים עוד 2-3 דקות. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב. 2. מוסיפים כוס אחת של קמח, ומטמיעים אותה בתערובת בתנועות קיפול, בעזרת מרית. 3. מערבבים בקערה את קליפות ההדרים המסוכרות והשוקולד הקצוץ עם חצי כוס הקמח הנותרת. כשהקליפות והשוקולד מצופים בקמח, מוסיפים אותם (עם הקמח) לתערובת ומערבבים בעדינות עד שייטמעו לגמרי (הערבוב בקמח מסייע למנוע שקיעה של הפירות והשוקולד לתחתית העוגה בזמן האפייה). 4. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה ומשמנים את התחתית והדפנות בחמאה. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים בחום של 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (כ-40 דקות). 5. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, רצוי על רשת. כשהעוגה מתקררת, משחררים אותה מהתבנית.6. לזיגוג - מערבבים בקערית את אבקת הסוכר ומיץ הלימון (או החלב או המים) לתערובת אחידה וחלקה. יוצקים על העוגה ומיישרים במרית. מניחים לזיגוג להתייבש לפני שפורסים את העוגה.

350 גרם שוקולד מריר משובח 50 גרם חמאה 3 ביצים 100 גרם סוכר גרירה מ- 2 תפוזים 100 גרם קמח עוגיות – קמח שטיבל מס' 4 לעוגיות 100 גרם שקדים טחונים 5 גרם אבקת אפיה 1 כף ליקר תפוזים טריפל סק

אופן ההכנה:

ממיסים שוקולד וחמאה בסיר כפול או במיקרוגל במיקסר מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותופח. מוסיפים ליקר תפוזים וגרידת תפוז, ואז מוסיפים את השוקולד למספר סיבובים. מקפלים פנימה את הקמח, השקדים ואבקת האפייה. מצננים במקרר לפחות 4 שעות מגלגלים כדורים קטנים וטובלים פעם אחת בסוכר ואחר כך באבקת סוכר. מסדרים בתבנית במרחק אחד מהשני. אופים בתנור שחומם ל – 180 מעלות כ -11 דקות. העוגיות רכות למגע כשהן חמות ומתייצבות לאחר הצינון.

» עוגיות שוקולד סדוקות - לחצו כאן לגרסת ההדפסהעוגיות שוקולד סדוקות (צילום: יח"צ)» לעוד מתכוני מאפים - לחצו כאן

*#