${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: המקומות המתוקים החדשים

בית קפה אינטימי בצפון תל אביב, שמכינים בו מתוקים אישיים ומיוחדים ומאפייה-בית קפה עם שולחן סעודה קבוצתי. חדשות אוכל מבעבעות

תגובות

פרוייקט בשרי נועז - לה מיזון  - בלה מיזון מציגים פרויקט קולינרי חדש ובשרני המוקדש כולו לחלקים הנחבאים יותר, חלקי הפנים. יוגשו מנות העושות שימוש בחלקים כמו חוט שדרה, מוח, לשון ועוד. בין המנות החדשות אפשר יהיה למצוא מוח עם רוטב יין לבן, חמאה וצלפים (45 שקלים), סרעפת (נתח קצבים) על הפלנצ'ה עם פירה ביתי (59 שקלים), פרוסות לשון כבושה ברוטב ציר (54 שקלים), חוט שדרה במחבת עם פטרוזיליה ולימון על פרוסות באגט עם חמאה (48 שקלים), סלט חם וחריף של כבדי טלה עם ירקות שורש (58 שקלים), טחולי טלה ממולאים ברוטב ציר, לימון ומנגולד (64 שקלים) ושקדי פרה על הפלנצ'ה בליווי עלי אורוגולה וצנונית עם שקדים קלויים בחמאה(49 שקלים).

מאפייה למען החיילים - בייקרי 29 לפני כשבוע נפתחה בייקרי 29 - מאפייה, מעדנייה ובית קפה ביום, וחדר אוכל פרטי בערב. את המקום פתחה נטע קורין, במטרה לתרום 100 אחוז מהרווחים לקרן אימפקט המעניקה מלגות לימודים מלאות לחיילים משוחררים מהמערך הלוחם. החלל מעוצב בסגנון נוסטלגי, כשבמרכזו שולחן עץ גדוש במגוון המוצרים של המקום. "זה היה משרד נטוש ומכוער אבל היה לי חשוב לשמר כל מה שניתן. שחזרנו את הדוגמאות המצוירות על האריחים העתיקים ובמו ידיי שייפתי את מסגרות החלונות המקוריות. רציתי שאנשים ירגישו שהם נכנסים לבית חם", מספרת נטע בגאווה.

איך הכל התחיל?"כבר עשור שאני אקטיבית ותורמת בישראל. באחד הביקורים הגעתי כדי להקים פרויקט עבור חיילים פצועים ואז הכרתי בחור. התאהבנו, נפרדנו והחלטתי להישאר ולעשות עלייה. חשבתי על עיסוק שלא ייגע בתחום העסקים, היה לי צורך למצוא משמעות.

"למטבח נכנסתי כבר בגיל 7 ותמיד בישלתי. פה בארץ, התכנסו אצלי בכל יום שישי חברים לארוחה שתמיד נחתמה בצנצנת עוגיות גרנולה שוקולד צ'יפס, שלא נותר מהן זכר אחרי דקות ספורות. כולם המליצו לי לפתוח מקום ולמכור את העוגיות האלה, שמהן למעשה נוצר החלום והמקום".

לפני שפתחה את המקום, למדה נטע קונדיטוריה במרכז הקולינרי עושים בישול של אורן גירון. את צוות המטבח מובילים השפים ירון אזולאי ואבנר אנג'ל (שניהם בעלי רזומה עשיר ועבודה במסעדות מכוכבות) שמכינים מדי יום מגוון לחמים, עוגות, עוגיות, מאפים מלוחים ומתוקים כמו סקונס ומאפינס, פיצות אמריקאיות מרובעות, סנדוויצ'ים, סלטים ועוד. בנוסף, ניתן לרכוש במקום קונפיטורות, ממרחים, פסטו, גרנולה ועוד פינוקים תוצרת בית לצד גבינות של משק קורנמל ויינות. מה קורה פה בשעות הערב?"שולחן התצוגה הופך לשולחן סעודה מרכזי סביבו יש 22 מקומות ישיבה לאירועים פרטיים כשתפריט הסעודה כולל מבחר מנות אותן מתאימים השפים באופן ייחודי לכל אירוע בהתאם לאופיו".את מגשימה חלומות להמון אנשים. מה עם החלום שלך?"להשאיר את העולם טיפה יותר טוב מאיך שהוא היה לפני שהגעתי אליו. שיהיו כמה שיותר סטודנטים של בייקרי 29".

» בייקרי 29. אחד העם 29 תל אביב. 5602020- 03. פתוח: א'-ה' 18:00-7:30, ו' 7:30- כניסת שבת.- עוגיות מסקרנות - שוגר דדי  לחלקו הדרומי של אבן גבירול הצטרף לפני שבוע שוגר דדי - מקום קטן ומתוק המשמש כחנות בוטיק לממכר עוגיות ומתוקים קטנטנים בעבודת יד ומתפקד גם כבית קפה אינטימי, שבו ניתן לשתות חליטות תה איכותיות ומקוריות של ocha או קפה מתערובת ייחודית הנעשית על ידי בוטיק הקפה קופי לאב.

את שוגר דדי פתח השף קונדיטור גדעון בן עזרא, שלמד את רזי האפייה בקורדון בלו שבאוסטרליה ושימש בעברו כשף קונדיטור במסעדת קרן ובטרוקדרו. "אני בכלל איש של מלוחים אבל רציתי לתת מענה לנשנוש הקטן והמתוק שצריך לצד הקפה. עוגיות ופטיפורים קטנים ברמה גבוהה זה משהו שחסר פה", מספר בן עזרא. במקום תוכלו למצוא כ־30 סוגים של עוגיות, כמו למשל עוגיות שוקולד בלגי עם מלח ים אטלנטי, עוגיות פולנטה והדרים או עוגיות טחינה וסילאן.

עוד בתפריט מבחר סוגי פטיפורים, טראפלס, טארטלטים, בראוניז ועוגיות מלוחות דוגמת פרמז'ן וזיתים, אמנטל צ'ילי, קצח ועוד. ניתן לרכוש מארז של 250-150 גר' (34-22 שקל), לקבל צלחת עוגיות בשלושה גדלים (15-10 שקל) או לפי יחידה (2.5 שקלים). בנוסף תוכלו להתענג על להיטים כמו Rocky Road - חטיף אוסטרלי מצופה שוקולד המשלב מרשמלו, דובדבנים, בוטנים וקוקוס (תשעה שקלים) או מוזאייק - מטבעות שוקולד עם תערובת אגוזים (שלושה שקלים).

» שוגר דדי. אבן גבירול 8, תל אביב. 7024068־074. פתוח: א'-ה' 22:00-7:00, ו' 7:00-כניסת השבת.חנות בוטיק לממכר עוגיות ומתוקים בעבודת יד. שוגר דדי (צילום: אורן זיו)

*#