טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מוג'ו: אסיאתית שמחה ומבולבלת

סניף של מסעדת מוג'ו האסיאתית מנתניה, נפתח בתל אביב, והוא נחמד אבל חוטא בחוסר ענווה. למה למשל כוס ערק עולה 29 שקלים כשבקבוק עולה 35?

תגובות

לא מעט יזמים שפותחים מסעדה שמצליחה להם משתעשעים ברעיון לפרוץ גם אל "העיר הגדולה", תל אביב. למה? אולי כמו מוזיקאים או אמנים שמנסים את מזלם  באמריקה, נדמה להם שהגושפנקה שתיתן "העיר הגדולה" להצלחתם היא החותמת הנחשבת, להכרה בכישרונם. אולי שיקולים כלכליים מניעים אותם – נדמה להם ש"בעיר הגדולה" אפשר לעשות "כסף גדול". חלק מהם שוכחים שלהצלחה סיבות רבות, חלקן סמויות – ייחוד בנוף המקומי, הרגלי בילוי, קהל. לא תמיד מה שעובד יפה בבית עובד יפה בסביבה אחרת.  שלושה יזמים נתנייתים צעירים, שמצליחים שם, כנראה, עם מסעדת מוג'ו שלהם, התפנו עכשיו לכבוש את היעד הנכסף. בשורתם – אוכל אסייתי מגוון, אווירה צעירה ולא מחייבת. המיקום שבחרו הוא בסיס לא רע – החשמונאים פינת קרליבך, סמוך למתחם הארבעה, אזור בילוי שוקק, היצע קולינרי מגוון, וסביבו לא מעט יושבי משרדים הצמאים לחידוש בעסקית הצהריים ובליינים שנשאבים לאזור בשעות הלילה. אז מה יש לנתניה להציע לנו?

הגענו למקום בשעות הערב המאוחרות. על השולחנות דלקו נרות, על הבר הונח התפריט, האיש שמאחורי הדלפק היה נלהב להכיר ולסייע. מבין הראשונות בחרנו במרק תירס תאילנדי חריף (20 שקל) ובמנת סמוסה - אותן כופתאות הודיות מטוגנות במילוי מחית תפוחי אדמה וירקות (26 שקל). מוזיקה אלקטרונית רקידה התנגנה ברקע, ארבעה עובדי מטבח אסייתיים במדים (אפשר לראות את עבודת המטבח הפתוח) נכנסו לכוננות. בעל הבית הציע בהתלהבות להזמין פאד קפאו. מוג'ו (צילום: יח"צ)

המרק היה טעים (אטריות צלופן, קארי אדום, תירס טחון יפה), אבל כדי שנזכה לעמוד על טעמו היה צורך לחמם אותו שוב לאחר ההגשה. מנת הסמוסה, שלושה כיסונים חמים אבל תפלים למדי, לא היתה משהו שהמטבח ההודי היה מכה בנוקאאוט את שאר העולם. לשבחו של האיש על הבר ייאמר שהבחין בכך. "לא התלהבתם?", שאל באכזבה. הודנו באמת. תפריט העיקריות מגוון: סושי הנעשה לעיניך, מנות המבוססות על נודלס ומנות  אורז עם צירופים של בשר, עוף ופירות ים. בעל הבית הציע בהתלהבות פאד קפאו: בשר בקר קצוץ עם פלפל חריף, בצל ירוק ושום, על ערימת אורז, כשמעליהם ביצת עין מטוגנת (54 שקל). "אין, אין", הוא אמר, "אין דברים כאלה". בתנועות יד נמרצות הסביר לנו איך להסתער על הצלחת: להיכנס פנימה, לערבב, ליהנות. את האנרגיה החיובית של המקום הרגשנו היטב. מוג'ו (צילום: יח"צ)ובכן, מסתבר שיש דברים כאלה, ויש דברים אף טובים יותר. המנה היתה מעניינת, גודלה נדיב, אבל, איך לומר זאת בעדינות, לא התעלפתי. מנגד הוזמנה מנת צ'יקן קאט – אטריות ביצים, נתחי פרגיות, חלב קוקוס, קארי, פלפלים, כוסברה. מנה סבירה ומשביעה, שחלק ממנה ארזנו הביתה.

השם המלא של המסעדה הוא מוג'ו סטריט קיצ'ן. מוג'ו הוא המונח האסייתי לאנרגיית החיים. את האנרגיה החיובית של המקום הרגשנו היטב, אבל נראה שהיא זקוקה לצינון מאזן על ידי היאחזות קלה במידת הענווה. "מטבח רחוב" מציין זריזות, חומרי גלם טריים וזמינות – ואת זה המקום מציע, אבל הייתי מצפה לתמחור קצת יותר נמוך, כיאה לרחוב.

כוסית ערק עלית שהזמנתי, כדי שהנודלס יירדו בקלות בגרון, עלתה 29 שקל. אולי בנתניה זה הסטנדרט, אבל בתל אביב, ברוב המקומות, התרגלנו לערק במחיר זול יותר ובצדק (בקבוק עולה 35 שקל בחנות, אז אל תגזימו).  להפתעה נעימה זכינו כשהוגשה לנו מנה של דים סאם מקומי על חשבון הבית, כפיצוי על הבעת האכזבה שגילה הברמן בפנינו לנוכח מנת הסמוסה. שלושת הכיסונים המאודים היו בסדר. לקינוח מזמין הבית את האורחים לצ'ייסר של ערק מעורב עם סילאן. בהחלט נחמד.

» מוג'ו סטריט קיצ'ן. החשמונאים 86. טל' 03-6357777. פתוח: כל השבוע 12:00 עד לקוח אחרון.השורה התחתונה תפאורה: עץ, בר נחמד, מטבח פתוח, תאורה אינטימית עד חשוכהסביב השולחן: צעירים שמנסים ללמוד את המקום. לא צפוףשירות: משתדל מאודחיוך: רחב ושבע רצון מעצמושירותים: נקייםנגישות: טובהחניה: בחניון הארבעה הסמוךשורה תחתונה: מקום נחמד, אבל כדי לכבוש את העיר יש צורך ביותר. מומלץ להוריד את מחיר הערק

*#