איפה אוכלים השבוע? חמש המלצות

כוכבי מטבח מכינים ארוחות בוקר לבנדיקט, פסטיבל קדרות חורפיות במסעדת כרמים ומסעדת צ'ימיצ'אנגה חוזרת לארבעה ימים. ההמלצות הקולינריות של השבוע

מנחה נופה, עכבר העיר אונליין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מנחה נופה, עכבר העיר אונליין

גם השבוע קיבצנו עבורכם את חמש ההצעות החמות ביותר בתחום הקולינרי. והפעם: תפריט בוקר חדש בבנדיקט, פטיסרי חדש ביפו, פסטיבל קדרות חורפית בכרמים, חזרה לעבר במסעדת צפרה ומרכז שוקולד חדש ביקב תשבי בבנימינה.» אינה קראבצקי מ"מאסטר שף" לבנדיקט במהלך חודש פברואר תציע רשת המסעדות בנדיקט תפריט ארוחות בוקר חדש שנוצרו על ידי שפים מובילים ובו גרסאות שונות לארוחת הבוקר. בתפריט המיוחד תוכלו למצוא ארוחת הבוקר של עומר מילר, שף מסעדת חדר האוכל שכוללת שקשוקת עגבניות, פלפלים וחצילים קלויים (69 שקלים); ארוחת בוקר שבנתה אינה קראבצקי, הזוכה בתכנית הטלוויזיה מאסטר שף, שהרכיבה תפריט בוקר עם מנת מוזלי בריאות מיוגורט כבשים, גרנולה ללא סוכר ופירות טריים (51 שקלים); גם השף איל לביא ממסעדת רוקח 73, בנה עבור בנדיקט ארוחת בוקר. בגרסה שלו יש סלט ניסואז וגבינת לבנה המוגש על קרפ מקמח חומוס (67 שקלים) ועוד.מתי: במהלך חודש פברואר, 24 שעות ביממההיכן: רשת בנדיקטשפים מוכרים בונים ארוחות בוקר לבנדיקט. סניף הרצליה (צילום: יח"צ)

» מסעדת צ'ימיצ'אנגה חוזרת  כמדי שנה במהלך חודש פברואר, מזמינה אתכם מסעדת צפרה אל העבר, ומזמינה את הסועדים ליהנות מארבעה ימים (רביעי עד שבת) של חזרה לעבר לתפריטה של מסעדת צ'ימיצ'אנגה - שהיתה מסעדת הדגל של השף אבי קונפורטי, ובמקומה קמה צפרה של ימינו. בין המנות הראשונות של תפריט העבר: סביצ'ה סלק סוכר, גבינת קברלס כחולה וצ'ילי נקטרינה (58 שקלים) וקרפצ'יו פילה בקר מעושן (58 שקלים). בין העיקריות: כנפי עוף פריכות ברוטב לוציפר אדום (48 שקלים); שרימפס בציר צ'ילי אמרילו (58 שקלים); פילה בקר צרוב ברוטב קורונה (150 שקלים). בין הקינוחים: סביצ'ה אננס וקיווי טרי (44 שקלים); טארט בננות (44 שקלים) ועוד.היכן: צפרה, יגאל אלון 96, תל אביב

טארט בננות מישהו? תפריט צ'ימיצ'אנגה מתארח במסעדת צפרה (צילום: יח"צ)

» פסטיבל קדרות חורפיות במסעדת כרמים החודש האחרון של החורף הוא הזדמנות לצאת בפסטיבל קדרות, רגע לפני שיהיה מאוחר מדי.  השף סהר רפאל ממסעדת כרמים יזם שבוע של מאכלי קדרות מחממים שיוגשו במסעדה. בתפריט החורפי המיוחד יש פוייקה הונגרי - תבשיל בקר ותפו"א ברוטב אדום על מצע אורז ועשבי תיבול (75 שקלים); זנב עגל בסילאן וציר בקר בבישול ארוך בלוויית כרישה על פירה לבן (74 שקלים); ירך טלה בליווי ירקות שורש ארומטיים על קוסקוס אדום (94 שקלים); אוסובוקו עגל עם גרגירי חומוס צלוי בתנור (79 שקלים); קדרת בשר חומוס ותפוחי אדמה בסגנון מרוקאי על אורז לבן (89 שקלים) ועוד.היכן: כרמים, בכניסה למושב סגולה

אולי ההזדמנות אחרונה להתענג על תבשיל קדרה השנה. מסעדת כרמים (צילום: יח"צ)

» בית-קפה פטיסרי חדש ביפו בלב שכונת נוגה ביפו, בין שלל מתחמי האמנים והמעצבים תוכלו למצוא את עמליה, בית קפה - פטיסרי חדש של השפית קונדיטורית, נעמה שטייר, המציע תפריט בית קפה אישי שכולל למשל: שקשוקה פיקנטית של פלפלים ועגבניות מתובלת (36 שקלים); טוסט צרפתי (32 שקלים); סלט סלקים צלויים, אגסים, אגוזי לוז וגבינה כחולה (42 שקלים); ומאפים: טארט שוקולד וקרמל אגוזים (24 שקלים); קראנץ' שמרים ביתי (18 שקלים); עוגת צימוקים טבולה בסירופ שקדים (22 שקלים) ועוד.היכן: עמליה, נחמה 2, מתחם נגה, יפו.דוגמן הבית של קפה עמליה החדש. פחזניות עם קרם פטסייר ותותים טריים (צילום: מור סגל)» טעימות שוקולד ביקב תשבי בדרך העולה מבנימינה לזכרון יעקב, ביקב תשבי נפתח בימים אלו מרכז טעימות שוקולד, המאפשר בדומה למרכז המבקרים ביקב לחזות בתהליך ייצור השוקולד. בנוסף, לצד ההסברים יחולקו טעימות למבקרים, ותינתן אפשרות לרכוש שוקולד לפי משקל במחירים של 15-18.5 שקלים ל-100 גרם. בין השוקולדים במקום: שוקולד חלב וקרמל; שוקולד מריר בעלי אחוזי קקאו שונים; שוקולד חלב, מארזי פרלינים בטעמי חלב, מריר ולבן במילויים שונים ועוד.מתי: ראשון עד חמישי: 08:15-17:00, שישי: 08:15-15:00 כמה: סיור יין כולל טעימות - 15 שקלים, סיור יין ושוקולד כולל טעימות - 30 שקליםהיכן: יקב תשבי, אזור תעשיה צפוני בנימינה  כשרסיורי שוקולד, יין וטעימות. יקב תשבי (צילום: יח"צ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ