${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: ברוס וויליס מוציא וודקה מעשב ביזון

ברוס וויליס משגר וודקה מעשב ביזון, האחים מקרפצ'יו בר פותחים שיפודיה, השף עומר מילר חזר מתאילנד עם רצון לאזרח את הדים סאם ועוד חדשות אוכל חמות

תגובות

להשתכר עם עשב ביזון חברת שקד, יבואנית המותג וודקה סובייסקי (אגב, השחקן ברוס וויליס הוא אחד מבעליו) מציגה שלושה סוגים חדשים של משקאות אלכוהוליים (סובייטיים, כמובן): סובייסקי עשב הביזון - וודקה טהורה 40 אחוז אלכוהול בתוספת עשב הביזון (עשב בר שגדל אך ורק בפולין, חביב על הביזון ובעל ניחוח וטעם מתקתקים. כן, מה ששמעתם); סובייסקי דרקברי - וודקה 20 אחוז אלכוהול וליקר פירות יער שחורים בשילוב פירות טריים; וסובייסקי אגס - וודקה טהורה 35 אחוז אלכוהול בשילוב שמנים ארומטיים טבעיים בטעם וריח אגס.

» 69.90 שקל לבקבוק. להשיג בחנויות היין וברשתות השיווק.

חזר מתאילנד עם קרייב לדים סאם. השף עומר מילר (צילום: מתן אברמוביץ')

»  חדר האוכל. שד' שאול המלך 23. טל' 03-6966188.

פחמימה לשבוע חדש  מאפיית לחמים פותחת מעתה את דלתות המאפייה גם במוצאי שבת, וממשיכה להיות פתוחה 24 שעות ביממה עד כניסת השבת הבאה. מענה נהדר לכל מי שיש לו דחף לילי ללחמים טריים, קרואסונים, מאפים מלוחים ומתוקים, עוגות, עוגיות וקפה.

» מאפיית לחמים. החשמונאים 99. טל' 03-5618111.פותחים גם במוצאי שבת. מאפית לחמים (צילום: דניאל לילה)האחים - שיפודיה תל אביבית עדכנית בימים אלו החלו אסף ויותם דוקטור (קרפצ'יו בר) את העבודות על המיזם החדש שלהם- האחים - מסעדת בשרים בהשראת השיפודייה הישראלית האותנטית, שתיפתח בעוד כחודשיים. הלוקיישן הנבחר הוא החלל שאיכלס עד כה את קפה משוגעת, ממש בסמוך לקרפצ'יו בר, שאותו תעצב האדריכלית רינה דוקטור, האמא.אסף, של מי הרעיון?"שלי. בילדותי, ז'אנר השיפודיות היה מאוד דומיננטי, ועד היום מסעדות מזרחיות אהובות על הקהל הישראלי וגם עלי. זה תחום שעדיין לא טופל פה במרכז העיר. החלטנו לקחת את התפיסה הבסיסית ולהתאים אותה לקהל התל אביבי העדכני הן מבחינת התפריט וחומרי הגלם והן מבחינת העיצוב והאווירה".להתאים לקהל העדכני זה לשדרג את התפריט?"יהיו גרסאות מעודכנות לסלטי השיפודייה המסורתיים. המודל של להעמיס מכל טוב יישאר נאמן למקור, אבל הטיפול יהיה כזה שמכבד כל סלט. הירקות יגיעו ממיטב המגדלים, וייעשה שימוש גם במוצרי חלב. תהיה מטבוחה מעגבניות מיובאות מאיטליה, סלט סלק שייצלה בתנור על מלח גס, חצילים למיניהם ואפילו כבד קצוץ בסגנון מרוקאי. תהיה מחלקת לאפות לטייק אוויי גם עם קלמארי, למשל. במנות העיקריות ניגע בכל קטגוריה – חזיר, פירות ים, טלאים, פרגיות, דגים ועוד. יהיו שיפודי גריל פחמים שייקראו 'הסיח הקטן' ושווארמות יוצאות דופן מבשר מתחלף. כל חיה תקבל תערובת תבלינים משלה. בקינוחים יככבו, כמובן, בוואריה, מלבי ומוס שוקולד, אבל כמו שצריך".יותם, בחירת המיקום זו החלטה או שזה קרה במקרה?"כמו בסיפור 'האלכימאי', שבו מגלה הגיבור בתום המסע שהאוצר שחיפש היה כל הזמן בנקודת המוצא, כך גם אנחנו. חיפשנו מקומות בכל העיר, ואף פעם לא חשבנו על המקום הזה, שהיה ממש מתחת לאף שלנו, כאופציה".איזו אווירה מתוכננת?"אנחנו אוהבים אווירה משותפת של חוץ ופנים שמייצרת וויב פעיל ושמח. יהיה דגש על מוזיקה והתייחסות לאלכוהול. יהיו קוקטיילים בקנקנים. יאיר גפני, בן הדוד, יספק בירה לא מפוסטרת ולא מסוננת בבקבוקים וערק מזוקק פעמיים עם אחוזי אלכוהול גבוהים במיוחד".

» האחים. אבן גבירול 12, תל אביב.  ממרץ 2011.אסף ויותם דוקטור מקפרציו' בר. פותחים את שיפודיית "האחים" (צילום: אורן זיו)רוקח 73 עם תפריט לובסטר חגיגי מסעדת רוקח 73 חוגגת יום הולדת שלוש עם כוכב אורח – הלובסטר. השף איל לביא, שמתמחה בדגים ובפירות ים, בחר לציין את יום ההולדת בתפריט חגיגי במיוחד, שיוגש עד סוף חודש פברואר וסובב כולו סביב הלובסטר הנחשק, המקושר לארוחות ולאירועים חגיגיים. בתפריט יום ההולדת מוגש לובסטר שלם, שאותו מפרקים ומחלקים ליצירת ארבע מנות, שמדגימות את מגוון הדרכים שבהן ניתן לעשות שימוש בבשרו. התפריט משלב חומרי גלם איכותיים נוספים כמו כמהין, זעפרן ופילה בקר משובח. הארוחה נפתחת בפתיח של ביסק לובסטרים, שמנת וברנדי.

למנה ראשונה יוגש קוקטייל לובסטר קר עם פירות טרופיים בתיבול איולי ותבלינים אורינטליים, וכמנת ביניים יוגש זנב לובסטר גראטן עם מחית כמהין וזביון יין לבן וזעפרן. למנה עיקרית יוגש חצי לובסטר עם פילה עגל וציר לובסטרים מרוכז. מלבד כלי הפיצוח, יקבלו הסועדים במתנה סינר לובסטר מיוחד, כנהוג במסעדות הלובסטרים בעולם. מי שיעדיף לא להתחייב לתפריט הלובסטר השלם, יכול להזמין את מנות התפריט בנפרד. תפריט הלובסטר החגיגי יוגש במסעדה מדי ערב, מ־24.1 עד סוף פברואר, ומחירו 295 שקל לסועד.

» רוקח 73. שד' רוקח 73, תל אביב. טל' 03-7448844. פתוח: א'–ה' 12:00-על"א; ו-שבת 8:30-אחרון הלקוחות.חוגגים יום הולדת שלוש עם חגיגות לובסטר. רוקח 73 (צילום: אילייה מלניקוב)סיר החמין של סנדר מסעדת סנדר הכשרה, שמתמחה במטבח יהודי אותנטי החל משנת 1948 ומגישה חמין מסורתי כבר יותר מ־50 שנה, מציעה בחודשי החורף מדי יום שישי בצהריים שירות משלוח חמין בתוך סיר נירוסטה, שיגיע עד פתח הבית. את החמין המיתולוגי מכין זמי שרייבר (שף, בעלים ודור שני למקימי המסעדה) ביום חמישי אחר צהריים, והוא מתבשל על פלטה במשך 18 שעות.

החמין כולל תפוחי אדמה, נתחי בשר (שריר), קישקע בעבודת יד, שלושה סוגים של שעועית וביצים חומות. כמו כן,  תקבלו גם חלה טרייה ואת הסיר שבתוכו מגיע החמין כדי שיהיה קל יותר לחמם על הגז וגם כדי שיישאר בסוף כמזכרת. לצד החמין תוכלו להוסיף סלט מתוך מגוון סלטי הבית, דוגמת כבד קצוץ, סלט ביצים, סלט חצילים ועוד (18 שקל). את הסירים ניתן לקבל בחמישה גדלים: סיר אישי (79 שקל), סיר זוגי (139 שקל), סיר חבר'ה לשלושה עד ארבעה סועדים (199 שקל), סיר משפחתי לארבעה עד חמישה סועדים (259 שקל), סיר ענק לחמישה עד שישה סועדים (339 שקל). מומלץ להזמין את החמין כבר בימי חמישי.

» סנדר. לוינסקי 54. טל' 03-5371872. פתוח: א'-ו' 17:00-12:00.החמין של סנדר (צילום: יח"צ)

*#