${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת רק בשר: אנטרקוט חיפאי מצטיין

סניף של מסעדת רק בשר נפתח במושבה הגרמנית בחיפה. מדובר ללא ספק בסטייקים שהם מהטובים במקומותינו

תגובות

השלט המורה על 50 אחוז הנחה לא הותיר מקום לספק: נפתח מקום חדש במקום שבו שכנה מסעדת השמורה במושבה הגרמנית. מדובר בסניף החיפאי של מסעדת רק בשר, שלה שני סניפים ותיקים יותר במרכז הארץ. המסעדה, שבסניפיה התל אביביים לא ביקרתי כך שאין לי בסיס השוואתי, מתמחה בבשר, עובדה שלא ניתן לפספס מאחר שבכניסה ממוקמת ויטרינה שלא היתה מביישת כל קצביה איכותית ובה נתחים שונים, והקונספט הוא - בחר את הנתח הרצוי, בגודל הרצוי, שלם לפי משקל וקדימה לארוחה.

כאשר הגענו למקום, באמצע השבוע בשעת צהריים, התנצלה המארחת על כך שהם עדיין לא מאורגנים. מאוחר יותר התברר כי היא אחת מהבעלים, והיא מזגה לי ולשותפי כוס יין הבית אדום שנמזג מקראפים. בשביל שותפי היתה זו הפוגה מבורכת לעוד סיגריה בחוץ על הטרסה עם היין ובשבילי הזדמנות לבחון את המקום. ובכן, העיצוב המוכר מימי השמורה לא השתנה, למעט אותה ויטרינה, הרבה עץ, אבן ואווירה.

הבשר מגיע בדיוק בדרגת הצלייה המבוקשת. רק בשר (צילום אילוסטרציה: dreamstime)

בינתיים הזמנו, אני אנטרקוט פרמיום 450 גרם (לא מתאפק כשמדובר בבשר איכותי) ושותפי הסתפק ב־300 גרם סינטה, דרגת העשייה, מדיום רייר בשבילי ומדיום בשבילו, 40 שקל ל־100 גרם לאנטרקוט, 31 שקל ל־100 גרם לסינטה. לנושא המחירים עוד אחזור בהמשך. לבסוף גם התיישבנו, והוסבר לנו שעד סוף החודש על מחירי המנות, כולל גם הבשר והמנות הראשונות, הנחה של 50 אחוז. הזמנו למנות ראשונות לחם עם מטבלים (14 שקל), הכוללים ריבת שום (מצוינת), חמאת שום וממרח עגבניות. מנה ראשונה נוספת היתה סלט קקטוס, סלט המורכב מעלי קקטוס כבושים, בשר שייטל מבושל, כוסברה, עגבניות ובצל (17 שקל). מדובר בסלט מעניין שמלווה יפה את הבשר. הקקטוס הכבוש בעל מרקם נעים לחך ושווה טעימה ללא ספק. כלאחר כבוד, לאחר המתנה לא ארוכה, הגיעו הבשרים, על מעין מתקן צלייה נייד. הבשר ללא ספק הוא גולת הכותרת במקום. בשר איכותי, עשוי בדיוק בדרגת העשייה המבוקשת, מעט צ'ימיצ'ורי בצד ומלח גס ומדובר בסטייק מהטובים הקיימים במקומותינו. לצד הבשר הוגשו תפוחי אדמה, לדעתי מיותרים. לאורך כל הארוחה עמד קראף יין הבית מסיבי, שאותו מזגנו בחופשיות לכוסות.לסיכום, מדובר בחוויה בשרית מהטובות שיש באזורנו ובכניסה מבורכת של המסעדה לשוק המסעדות החיפאי. את אי הדיוקים השונים, כגון חיוב על היין בסך של 15 שקל לסועד ללא יידוע מוקדם של הסועד, הנחת ה־50 אחוז על הבשר, אשר לפי אתר האינטרנט של המסעדה היא הנחה קבועה של ארוחות עסקיות במקום ולא רק עד סוף החודש כפי שנאמר לי במקום וכן הלאה, ניתן לייחס לכך שהמקום פתוח זה כשבועיים בלבד. אקווה שימשיכו בקו הבשר האיכותי וההנחות המשמעותיות ושבכך תיסלל דרכה של המסעדה ללבם של הסועדים החיפאים.

» רק בשר, שד' בן גוריון 15, חיפה טל' 04-8551872

*#