שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

איפה אוכלים השבוע? חמש המלצות

איטלקית חדשה בזכרון יעקב, חידושים בארוחת הבוקר של אידלסון 10, ותפריט חורף חדש בקימל בגלבוע. כל ההמלצות הקולינריות של השבוע

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מנחה נופה, עכבר העיר אונליין

גם השבוע קיבצנו עבורכם את חמש ההצעות החמות ביותר בתחום הקולינרי. והפעם: חידושים בבוקר של אידלסון בן יהודה, קימל התל אביבית מגיעה לגלבוע, ביסטרו חדש וכשר בפתח תקוה, מתיחת פנים בקפה אמיליה ואיטלקיה חדשה בזכרון יעקב.1. חידושים של בוקר באידלסון בן יהודה ארוחות הבוקר של רשת אידלסון 10 ידועות ואהובות על רבים מתושבי תל אביב, אבל בסניף בן יהודה של הרשת החליטו להמשיך ולשפר את הארוחה החשובה ביום. לארוחה, שעד כה כללה ביצים, מאפים, גאודה ונקניק, נוספו לאחרונה גם גבינות וממרחים משתנים ובהם: גבינת שמנת עם עשבי תיבול; סלט אבוקדו; סלט סלק; סלט קינואה; ממרח עגבניות ומוצרלה ועוד. עוד נוספו לתפריט אופציות מעניינות וטעימות לביצים: תרד ובצל (9 שקלים תוספת לארוחה), אספרגוס ובצל (9 שקלים), פטריות, בצל וגבינת פטה (10 שקלים), בייקון ותפוחי אדמה (12 שקלים). בתפריט ארוחות הבוקר תוכלו למצוא מספר אופציות: הראשונה עם ביצים רכות "א לה קוק", מקלות מלוחים לטבילה בביצה, סלט קצוץ, פלטת אנטי פסטי, גבינות וממרחים, סלסלת מאפים, חמאה, ריבה, שתייה חמה וקלה (49 שקלים); אופציה שניה היא מנת האומלט (עם תוספות משתנות) הכוללת את סלט קצוץ, פלטת אנטי פסטי, גבינות וממרחים וסלסלת מאפים (51 שקלים);  מנת הבריוש עם תרד וחלמון מוקרם בגאודה, עם סלט ירוק (46 שקלים) או גרנולה תוצרת בית עם יוגורט, פרות העונה ודבש (36 שקלים).היכן: אידלסון, בן יהודה 252, תל אביבממרחים ותוספות. ארוחת הבוקר החדשה של אידלסון 10 (צילום: יח"צ)2. תפריט חורף בקימל בגלבוע למרגלותיו של הר הגלבוע תוכלו למצוא את שלוחתה הצפונית של מסעדת קימל התל אביבית - קימל בגלבוע. במקום תוכלו למצוא תפריט פרי יצירתו של השף שאול בן-אדרת, המציע מנות חמימות לימי החורף הקרים. בתפריט תוכלו למצוא בין השאר במנות הראשונות: מרק בשר ותפוחי אדמה בסגנון גולאש (42 שקלים); סטייק טרטר, רביולי גבינת עיזים עם בטטה ופטריות (49 שקלים); בעיקריות: רוסטביף לשון בעגבניות קינמון ונענע (88 שקלים); סינטה פרה בגריל, קונפי שום וזיתי טאסוס (89 שקלים); ובקינוחים: מוס שוקולטה חם קר ושערות חלבה (33 שקלים); אצבעות שוקולד רושה עם קראנץ’ אגוזים (33 שקלים) ועוד.היכן: קימל בגלבוע, אתר סקי כביש התענכים, דרך נוף הגלבוע, בין בית שאן לעפולהכמו בתל אביב, רק עם נוף. קימל בגלבוע (צילום: יח"צ)3. ביסטרו חדש וכשר בפתח תקוה שומרי הכשרות ישמחו לשמוע על מסעדת סיימון החדשה בפתח תקווה, המצטרפת להיצע המסעדות הכשרות החדשות באיזור המרכז. המסעדה של השף אודי אסרף מציעה תפריט בהשראה ים תיכונית. כך תוכלו למצוא במקום מנות ראשונות כמו פילה דג בעישון קל, מעוטר ביצי סלמון ואבוקדו (46 שקלים); רביולי במילוי ברווז, בציר בקר ונענע (34 שקלים); בעיקריות: פילה מוסר ים על קרם שומר, לצד ירקות מאודים ולימון (82 שקלים); ניוקי תוצרת בית בשמן זית וירקות גינה (52 שקלים); ובקינוחים: מילפוי חלבה (28 שקלים) או טעימות שוקולד (שוקולטה קפה, מרקיז, זביון לימון וקרוקט נוגט, 32 שקלים) ועוד.היכן: סיימון, שחם 36, פתח תקוה כשר

גורמה כשר בפתח תקווה. פילה דג בסיימון (צילום: יח"צ)4. מתיחת פנים בקפה אמיליה בית הקפה אמיליה שברחוב דיזנגוף בתל אביב, עובר בימים אלו מתיחת פנים קולינרית ראשונה מאז שנפתח, לפני ארבע שנים. השינויים הקולינריים הם תוצאה של כניסתו של השף החדש, רודי מינון, ששידרג את התפריט עם מנות ביסטרו עכשוויות.בתפריט המחודש תוכלו למצוא ארוחות בוקר כגון: אומלט עם בצל סגול, גבינת פטה, סלט קצוץ וסלסלת לחם (54 שקלים); שקשוקה פיקנטית מוגשת בתוך לחם פרנה בליווי סלט קצוץ וטחינה ירוקה (44 שקלים); ועוד: פטוצ'יני תרד  פטוצ'יני ירוק עם עלי תרד קצוצים, ברוטב שמנת וגבינת רוקפור (56 שקלים); כבדי עוף ביין לבן עם פירה תפוח אדמה (48 שקלים); ובקינוחים: עוגת גבינה אפוי (32 שקלים); סופלה שוקולד (36 שקלים) ועוד.היכן: אמיליה, דיזנגוף 88, תל אביב

משדרגים תפריט. קפה אמיליה (צילום: יח"צ)5. איטלקיה חדשה בזכרון יעקב במושבה הציורית זכרון יעקב, בין בתי הקפה וחנויות האופנה, מסעדת מנואלה בניצוחו של השף נדב שרז, אחות קטנה למסעדת גאיה מבנימינה (שתי המסעדות בבעלותו של גיא בן אשר).  תמצאו תפריט המקבל את השראתו מהמטבח האיטלקי וכולל פסטה, פיצות, פוקאצ'ות, סלטים ועוד.בין המנות הראשונות תוכלו למצוא: קרוסטיני אנשובי ומוצרלה טרייה (18 שקלים); מרק מינסטרונה (28 שקלים); פנצנלה עם עגבניות, לחם קלוי, שום, צלפים, פלפלים (34 שקלים); וcעיקריות: פנה מילנזנה – חצילים קלויים, רוטב עגבניות ומוצרלה טרייה (45 שקלים); רביולי דלעת וריקוטה (55 שקלים); פיצה אנשובי ואורוגולה (42 שקלים); ספגטי / פנה אראביאטה – רוטב עגבניות חריף (44 שקלים) ועוד.היכן: מנואלה, המייסדים 49 (מאחורי בנק הפועלים), זכרון יעקב

איטלקיה חדשה בזכרון יעקב. מנואלה (צילום: בן כהן)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ