${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: שאול בן אדרת פותח את התרנגול הכחול

השף שאול אדרת פותח מסעדה חדשה, בקוצ'ינה תמר חוגגים עם ערמונים, טעמים חדשים בפיצריית טוני וספה, ועוד חידושים קולינריים

תגובות

התרנגול הכחול של שאול בן אדרת בימים אלה פותח שאול בן אדרת (שף ובעלי מסעדות קימל) את מסעדת התרנגול הכחול בקניון G שבלב מתחם צמרת, ומציע חווית בילוי תוססת ומגוונת שהיא מעבר לאוכל. שאול, מה מיוחד במסעדה החדשה?"מדובר במקום שמח עם אווירת שוק מזמינה, חמה וצבעונית. אפשרויות הישיבה המגוונות יוצרות חוויה שונה בכל פינה. יש בר אלכוהול, חלל מרכזי תוסס, סלון צדדי, מעדנייה פתוחה שמאפשרת לראות עבודת מטבח מקרוב, חדר פרטי, מערת יין אינטימית, ובקרוב גם מרפסת פתוחה עם עצי זית, מזרקה ושולחנות עץ ארוכים לישיבה משותפת. התרנגול הכחול מציע חוויית בילוי מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה. הרעיון הוא מגוון ארוחות בכל מיני רמות מחיר באווירה של חגיגה".מה הרעיון של התפריט?"הרעיון הוא תפריט בסיסי ועוד המון הפתעות מהמעדנייה, שנוצרות מתוך השראה, חשקים וחלומות. המטבח מתחלק לשניים: המרכזי, שמגיש מנות מתחלפות על בסיס עונתי, ומטבח המעדנייה הפתוח, שממנו יוצאות מדי יום  מגוון מנות חדשות, בהתאם לתוצרת המקומית. נוסף על כך, מדי יום ייבחר חומר גלם אחד שממנו יווצרו מנות בשלוש וריאציות, לדוגמה: חציל, טלה, פטריות וכיוצא באלה".מאיפה השם - התרנגול הכחול?"היה שם אחר, אבל התרנגול הכחול שפגשתי בחלומי חשב שהוא לא מוצלח והציע לקרוא למסעדה על שמו. הוא גם הבטיח להביא מזל. התעוררתי מהחלום וידעתי שבינגו. זה השם".למה נבחר המיקום הזה?"הצפון הישן זה איזור מרכזי, אבל דל בקולינריה. זה דקה מאיילון, ויש חניה בשפע. אמנם מדובר באיזור מגורים יוקרתי, אבל אני איש של כולם ולכן פונה לקהל לקוחות מגוון, הן מבחינת רמות המחירים ומבחר המנות העשיר והן מבחינת האווירה, שמתחלפת בהתאם לשעות היום ולמיקום במסעדה".יש לך ארבעה ילדים ושלוש מסעדות. איך אתה משתלט על זה?"קם ברבע לשש, מעיר ילדים ומפזר במוסדות החינוכיים. ואז מתחיל האטרף, שכולל ענייני ספקים, הזמנות, אירועים ודילוגים בין הסרוויסים במסעדות (שאחת נמצאת בגלבוע). ארבע פעמים בשבוע אני לוקח נציג מהמשפחה, כל ילד בתורו, לאחת המסעדות, והוא משתלב בצוות בהנאה. אשתי מאד עוזרת בכל מה שצריך, ואיכשהו, אני מצליח לישון צהריים כל יום".בין המנות המוגשות יש סלט סלק עם טורטליני טלה (39 שקל), ביסק של ים (49 שקל), סרטנים בהמון תבלינים על הגריל (88 שקל), הטלה - הפתעה בשלוש וריאציות (109 שקל) ועוד.

» התרנגול הכחול. ניסים אלוני 10, קניון G, תל אביב. טל' 03-5443349. שעות פתיחה בהרצה: א'-שבת 24:00-18:00.התרנגול הכחול (צילום: יח"צ)

מנות חדשות ברשת לאביט רשת בתי הקפה האורגני Loveat משיקה עוד קו מנות חדש בשיתוף השפית נלי קרפנר. בליין החדש מגוון מרקים כגון מרק אפונה, מרק כתום, מרק שעועית שחורה עשיר ומרק פריקה בליווי פול ירוק (26 שקל). בנוסף, תוגש מג'דרה מאורז מלא עם לקט ירקות עונתיים וגרגירי כוסברה (48-42 שקל). בגזרת ארוחות הבוקר נוספו דייסת אורז עם פירות (30 שקל), וכריכים חמים כגון רוסטביף (40 שקל) והיצע טוסטים משודרג.» לאביט, ברזילי 1» לאביט, נחלת בנימין 3» לאביט, דיזנגוף 232מג'דרה מאורז מלא עם לקט ירקות. לאביט (צילום: דניאל לילה)Alice בארץ הפלאות לג'ובניני דומיניקו (ממו), פיציולו ותיק המתגורר באיטליה, יש 18 סניפים של Alice - פיצריות אלטליו (פיצה מלבנית הנמכרת לפי משקל) הפזורות ברחבי רומא. את הסניף ה־19 פתח לפני כשבוע ידידו התל אביבי ליאור גוילי (מבעלי הרוסטיקו) בלב העיר – מול הגינה של שינקין, במקום שהיה בעבר הברווז המיתולוגי. המתכון (הסודי) של Alice עשה עלייה לתל אביב, ואיתו הגיע גם דומיניקו עצמו, כדי להכשיר את צוות האופים המקומיים. כדי להבטיח שהטעם יישאר נאמן למקור, יובאו הקמח המיוחד, ממנו מופק הבצק, וחומרי גלם איטלקיים נוספים.גוילי, איך התחיל הרומן שלך עם פיצה?"לפני שש שנים. עוד לפני רוסטיקו חלמתי על הפיצה הזו". ומתי זה הפך לתכלס?"קיבלתי החלטה לפני כחצי שנה להביא לפה את הפיצה המופלאה הזו, שאני מכיר ואוהב. עברתי לגור ברומא למשך חמישה חודשים ולמדתי מדומיניקו את כל התורה, על כל סודותיה. חזרתי הביתה, נדלקתי על הלוקיישן מול הגינה, דומיניקו הגיע ונכנס עם הצוות למטבח, והנה, החלום שלי מתגשם".מה מיוחד בפיצה שלכם?"ראשית, שיטת ההתפחה הארוכה של הבצק (48 שעות; ד"מ) היא שמקנה לתחתית הבצק את הפריכות. שנית, אצלנו אין פיצה מרגריטה עם תוספות. יש מרגריטה ופיצות עם תוספות בשילובים ייחודיים כמו מוצרלה, ארטישוק וזיתים שחורים; תפוחי אדמה, בייקון ומוצרלה; נקניקיות, שמפיניון, מוצרלה וזיתים; וגם פיצות מתוקות עם נוטלה וריקוטה, למשל. כמו כן, יש פאלה (Pala) - סנדווויצ'ים מבצק הפיצה עם מילויים שונים, ופיצה ביאנקה, שזו פיצה ערומה, שנותנים לבצק שלה לדבר, ורק מוסיפים לו שמן זית, מלח גס ורוזמרין".יש חלומות על סניף נוסף?"ברור. הסניף הבא יפתח בשרונה, לקראת מרץ 2012".

הילולת ערמונים בקוצ'ינה תמר במסעדת קוצ'ינה תמר מציעים בחודשי החורף תפריט ובו מנות חורפיות שבבסיס כולן יככבו ערמונים. בין המנות תוכלו למצוא ניוקי ערמונים מסורתי (52 שקל), מרק ערמונים חם (45 שקל), לביבות ערמונים מתובלות, סלט ערמונים כפרי (46 שקל), פולנטת ערמונים ופטריות יער (45 שקל), עופיון ממולא באורז וערמונים (92 שקל), ולקינוח, טארט ערומנים ( 38 שקל) וגלידת ערמונים (26 שקל). את שיאה של חגיגת הערמונים יחגגו במסעדה ביום שבת 22 בינואר, מ־12:30, עם Sagra - הילולה עממית מסורתית עם שפע של מזון, משקאות וחברים הנהוגה בחבליה הכפריים של איטליה.  במסגרת ההילולה יחוברו השולחנות ויהפכו לשולחנות אבירים ארוכים לישיבה משותפת, ובמתחם יפוזרו עמדות, שבכל אחת מהן תתבשל מנת ערמונים שונה. להקת נגנים תנגן מוזיקה איטלקית חיה ואפשר יהיה לקנות כרטיסיות שמציעות שלוש מנות, שתי כוסות יין ולימונצ'לו (130 שקל למזמינים מראש) או לקנות מנות פרטניות בעמדות (35-25 שקל) ויינות בכוסות (15 שקל).

» קוצ'ינה תמר. הצפירה 10. טל' 03-6390407. פתוח: ב'-ה' 23:00-18:00; ו' 23:00-17:00; שבת 23:00-13:00.טעם חורפי. הילולת ערמונים בקוצ'ינה תמר (צילום: דודו בכר)

*#