אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרידה הכט לא לבד: הבשלניות הביתיות משתלטות על תל אביב

הבישולים הביתיים שלא קורים אצלכם במטבח משתלטים על תל אביב. דנה מלמד פגשה ארבע בשלניות שממלאות לכם את המקרר

תגובות

אוכל הוא האהבה שלהן. הן מכינות אותו בהנאה רבה, תוך מתן תשומת לב לחומרי הגלם והקפדה על הטריות. הן כמעט לא מתעסקות בשיווק וביחסי ציבור, אלא ממוקדות ביצירה שלהן. אין להן במטבח שוטף כלים כמו במסעדה, גם לא שף שיאמר להן מה לעשות, או צוות טבחים שיעשה הכנות. הן עושות הכל בעצמן - החל ביצירת התפריט, עבור בהמלצות ובהתאמת המאכלים ללקוחות, קניית חומרי הגלם, הפיכתם למנות מגוונות, וכלה באריזתן והובלתן עד לבית הלקוחות. השבוע פגשתי ארבע נשים שהקימו עסקים קטנים של בישולים למשפחות, לזוגות, לאמהות עסוקות, לרווקים ובעצם לכל מי שרוצה למלא את המקרר לכמה ימים באוכל טעים, טרי, בריא ובמחירים הגיוניים. אם אתם מאלו שרגילים לאכול בחוץ או להזמין טייק אוויי, תגלו שעלות המנות זולה משמעותית ממנות הנמכרות במסעדות. אז אולי אין פה דאווין של פלייטינג ושמות מפוצצים למנות, אבל יש פה אוכל מפנק של בית, כזה שמחמם את הלב וחוסך לכם כסף והתמודדות עם קניות ובישולים בלי להתפשר על האיכות.

המטבח האורגני הרומן של דניאלה פולק עם המטבח החל באפיית עוגות שוקולד והכנת מלאווח משודרג כשהיתה נערה צעירה. עם הזמן, החיך התעדן ועם הולדתו של בנה הבכור החלה להתפתח אצלה מודעות לחשיבותו של המזון שנכנס לבית ולגוף. במשך שנים רבות היה לה חשוב לשמור את הבישול כתחביב בגלל החשש שאם תעסוק בו באופן מקצועי, תיפגם ההנאה.אז מתי הפכת את התחביב שלך למקצוע?"לפני כשנתיים, כשהריתי את בתי השלישית. זה התחיל כפתרון אידיאלי לעבודה במשרה חלקית, מהבית, שמאפשרת להיות עם הילדים מצד אחד, ולתרום לפרנסת הבית מאידך. אני מאוד נהנית לבשל והעיסוק מאפשר לי להיות יצירתית ולבשל ללקוחותי מאכלים שלא מזדמן לי להכין עבור בני הבית, בעיקר עבור הבררניים בגיל החד ספרתי".מה סגנון הבישול שלך? "אני אוהבת טעמים עזים ותיבול דומיננטי ולעתים נותנת לחומרי הגלם המשובחים לדבר ורק מדגישה את טעמם בעדינות. התפריט מתחלף בכל שבוע ואני משתדלת לגוון אותו. מצד שני, אני מקפידה לחזור על המנות האהובות: מג'דרה מתובלת עם המון בצל מטוגן, קינואה עם טופו, גזר ושומשום, כדורי בשר בקארי ירוק, חזה עוף ברוטב רימונים ועוד. אני מבשלת על טהרת התוצרת האורגנית, בהתאם למצאי, ומשתמשת לרוב בשמן זית כתית מעולה מכבישה קרה, ושמן קנולה או חמניות אורגניים".מי קהל היעד שלך?"כל מי שחשוב לו לאכול אוכל טעים, טרי, ביתי ומגוון, שרוב מרכיביו אורגניים, אך נבצר ממנו להכינו בעצמו".איך זה עובד?"בכל יום חמישי התפריט מתעדכן (כ־40 שקל למנה גדולה; ד"מ) ונשלח באי־מייל לכל המעוניינים. ההזמנות מגיעות עד ראשון בצהריים והבישולים נערכים במהלך יום שני. בשעות הערב אני מביאה את האוכל ללקוח".» פרטים והזמנות בטל' 8611445־050 או בwww.organickitchen.co.il.טעמים עזים. דניאלה פולק מהמטבח האורגני (צילום: אורן זיו)

*#