${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: טרנד נקניקיות הגורמה כובש את תל אביב

וגם: חגיגות ט"ו בשבט מתוקות, תפריט חורפי בגואטה היפואית, ארקוסטיל תציע סירים ומחבתות בחנות הדגל בנמל תל אביב, ועוד חידושים קולינריים

תגובות

הנקניקיות מגיעות לוויטרינה

נתן (נתי) מנשה, מעצב ומייסד מותג האופנה Freedom of Choice, חוזר הביתה היישר מלוס אנג'לס והפעם, במקום להלביש אתכם, הוא יאכיל אתכם בנקניקיות פרימיום. השף שאמון על התפריט המשובח והיצירתי הוא גידי מנשה, אביו של נתי, שבבעלותו רשת הבגדים French Connection וכתחביב הוא מבשל בהנאה כבר 60 שנה. נתן, איפה נפגשים מותג אופנה וקולינריה?"המשפחה באה מתחום האופנה והלבישה כוכבים כמו אלביס, דיאנה רוס ועוד רבים. גידי, שהיה הקניין, הסתובב המון בעולם ותמיד נמשך למקומות עם האוכל הכי טוב. את מסעות הקניות הוא שילב בהשתלמויות והתמחויות במסעדות ושרקוטריות בצרפת ובארצות הברית".למה דווקא נקניקיות, ומה מייחד את אלו שלכם?"גרנו בקליפורניה, ערש הולדתו של הפאסט פוד, ושם אכלנו לא מעט נקניקיות משובחות. כשהגעגוע החזיר אותנו לארץ, זיהינו שחסר פה גורמה פסט פוד – כזה שמוכן במהירות אבל עשוי בקפידה. כך נולד רעיון הרולס רויס של הנקניקיות, ה־Sausage Grill. יש לנו 14 סוגים שונים של נקניקיות, והחלוקה היא לפי טעמים מערים שונות בעולם. למשל נקניקיית פריז המבוססת על עוף וכבד אווז, נקניקיית בנגקוק המתובלת בלמון גראס, קארי וג'ינג'ר, נקניקיית וינה מבשר עגל ויין לבן או נקניקיית מילאנו מבשר עגל, שומר ותיבול איטלקי. בארץ מקובל להתייחס לנקניקיות כאל לייבל סטנדרטי, אבל מבחינתנו זו אמנות".הנקניקיות מוגשות בלחמנייה עם תוספות לבחירה כמו בצל קרמל, כרוב כבוש, רליש, פלפלים קלויים או צ'ילי (26-20 שקל). יש גם שני סוגי המבורגרים – BUTLER עם או בלי גבינות ו־VEGGIE (38-34 שקל). התוספות הן צ'יפס זהב (11 שקל) או צ'יפס כתום (13 שקל) בהגשה מפתיעה, או שושנת בצל בציפוי פריך עם רוטב איולי ביתי (15 שקל). עוד בתפריט: סלט רונה - סלק, ארוגולה, רוקפור ואגוזים (24 שקל) או סלט שנחאי - רצועות מלפפון ואטריות שעועית (22 שקל).איך זה לעבוד יחד כל כך צמוד ואינטנסיבי?"יש בינינו כימיה נהדרת. אנחנו מבינים אחד את השני מבלי לדבר ומסונכרנים פיקס. בעבודה אני משתדל לקרוא לו גידי ולא אבא, זה מרגיש קצת מוזר אבל אנחנו מתרגלים".

» ויטרינה. אבן גבירול 54, תל אביב. טל' 03-6960304. פתוח: א'-ה' 24:00-12:00, ו' 18:00-12:00.נקניקיות מתובלות. ויטרינה (צילום: אורן זיו)

מנה משפחתית ב־Black Bar 'n' Burger מנה משפחתית ב־Black Bar 'n' Burger מוצעת בין 15 בינואר ל־15 בפברואר, לרגל יום המשפחה. את המנה המשפחתית רקח השף צחי בוקששתר והיא כוללת שישה המבורגרים קטנים בטעמים שונים, ארבע נקניקיות, נחשי עוף פריכים עם צ'יפס ותירס, סלט אישי ובחירה של שלוש תוספות: צ'יפס, הומפרייס, סלט ירוק,  תירס מקסיקני, שעועית ירוקה או פירה. מחיר למשפחה: 189 שקל.» Black Bar 'n' Burger. הברזל 23. טל' 6441000; מרכז עזריאלי, קומה 1. טל' 03-6950060.תפריט חורפי בגואטה תפריט החורף בגואטה, המסעדה הטריפוליטאית הוותיקה, מציע קוסקוס חורפי עם מגוון מרקים ובצדם תבשילים. בין המרקים יוגשו מרק ירקות או שעועית (21 שקל), בליווי קוסקוס, אורז או מפרום (32 שקל) ובנוסף קוסקוס עם מגוון תבשילים דוגמת תבשיל שעועית ברוטב אדום עם בשר, תבשיל גרגרי חומוס עם בשר ודלעת, תבשיל שעועית עם בשר ומנגולד (35 שקל) ועוד.» גואטה. שד' ירושלים 6, יפו. טל' 03-6813993.תפריט חורפי בגואטה. גואטה - יפו (צילום: אביעד הרמן)"אהבה NETO" בקפנטו רשת קפנטו חונכת זו השנה השנייה את פרויקט "אהבה NETO" המוקדש לילדי וראייטי ישראל, לקראת יום ההתרמה השנתי של הארגון שיתקיים ב־24 בינואר. במסגרת חודש ההתרמה יציעו בסניפי הרשת מגוון מוצרים ממותגים, וכל ההכנסות יוקדשו לילדים.» סניפי קפנטו.פתיחת חנות המותג ארקוסטיל חנות המותג החדשה של ארקוסטיל נפתחה בימים אלו בשוק הנמל על ידי השף אבי שטייניץ ואשתו אורלי, שפרט להיותם זוג נשוי גם עובדים יחד כבר שנים; אבי הוא שף מנוסה ובבעלותו חברה לייעוץ קולינרי, ואורלי ממונה על תחקירים לקראת פרויקטים, ניסוי, יצירה ותיעוד של מתכונים חדשים, צילום וסטיילינג.אורלי, למה בעצם פתחתם חנות פתאום?"לאורך השנים תמיד היו הצעות לעשות כל מיני עסקים. זו התאימה לנו כי אנחנו עושים שימוש במוצרים האלה כבר שנים. הרגשנו שאנחנו יכולים לעמוד בגאווה מאחורי המוצרים ולהמליץ עליהם בלב שלם. מעבר לזה, המיקום הזה בשוק האיכרים ועוד על הים, זה לא משהו שאפשר לסרב לו".מה מיוחד בחנות שלכם?"זו לא עוד חנות לציוד מטבח שנראית כמו מוזיאון ומריחה מאייר פרש. אצלנו אין דבר כזה לא לגעת. הרעיון הוא הפנינג של קולינריה שמדמה מטבח ביתי עם ריחות של אוכל אמיתי. במרכז החנות נמצא אי בישול פעיל, שבו תתקיימנה הדגמות חיות ותתאפשר התנסות ממשית בכלים המוצעים למכירה. אם לקוחה שואלת אותי לכמה ביצים מתאימה המחבת הזו, אני מגישה לה תבנית ביצים, מדליקה את הכיריים ונותנת לה לנסות בעצמה ולהחליט מה מתאים לה. אבי ישמש כשף הבית ויתרום מניסיונו העשיר במטבח. כל הצוות שלנו מורכב מאנשים בעלי רקע מקצועי בתחום המטבח, כך שכולם ישמחו לענות על שאלות ולהדגים בגובה העיניים. המתכונים, שיחולקו לכל דורש, מבוססים על התוצרת היומית בשוק ומותאמים לסירים ולשאר האביזרים הנמכרים בחנות".ארקוסטיל מציעה, בין השאר, שלל סירים ומחבתות בריאותיים בציפוי קרמי, כלי נירוסטה, סכינים מקצועיות ומשטחי חיתוך, אביזרי קפה, אביזרי אפייה וגאדג'טים חדשניים. בצד המותג ניתן למצוא מערכות כלי אוכל מפורצלן, סירי יציקה צרפתיים של חברת סטאוב, כוסות קריסטל איטלקיות ליין, כלי הגשה, מיכלים, צנצנות ובקבוקים לאחסון, שימור והחמצה ועוד.

» ארקוסטיל. שוק הנמל, האנגר 12, תל אביב. טל' 5232751־077. פתוח: ב'-ה' 20:00-9:00, ו' 17:00-8:00, שבת 19:00-9:00.

קולקציה מיוחדת לט"ו בשבט בחטאים מתוקים קונדיטוריית חטאים מתוקים מתחדשת עם קולקציה מיוחדת לט"ו בשבט במחיר 30 שקל בלבד. מבחר המתוקים כולל, בין השאר, שלל עוגיות ועוגות בחושות המשלבות פירות יבשים, עוגיות תאנים, מאפי פילו אגוזים ותמרים או מנדלברויט פירות יבשים, אגוזים ושוקולד. בנוסף, ניתן לרכוש פלטות מעוצבות מוכנות להגשה עם המבחר לחג.   » חטאים מתוקים. שבזי 67, תל אביב. טל' 03-5162708.עוגיות עם פירות יבשים. חטאים מתוקים (צילום: יח"צ)

*#